ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Дефицитът на магнезий често води до безсъние
Дори в малки количества провокират стомашен дискомфорт
Първата грипна вълна тази година подранява с 6 седмици
Схващането, че застрашават само жените е много грешно

Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Модератори: админ, консултанти

eva85
Мнения: 15
Регистриран на: 13 окт 2015 10:54

Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от eva85 » 08 фев 2017 21:20

Здравейте!Пуснах профилактично изследвания на 6 годишният си син.В момента в детската градина имат варицела той не я карал.Притеснявам се че много е високо СУЕ,моноцитите тромбоцитите Бихте и дали мнение.Забравих да споменея че от бебе си има подвижни потченца на врата,неболезнени нормално ли да си стоят толкова дълго време без да изчезнат.Нашата педиатърка казва че всичко е наред и няма за какво да се притеснявам .Ето и изследванията.Благодаря Ви много предварително
СУЕ ( ESR ) 56 mm/h Новородени до 2; Деца до 18г. 3-13
Пълна Кръвна Картина ( CBC ) Профил * *
WBC ( Левкоцити - бр.) 14.57 x10^9/L 4.50 - 13.50
Ly% (лимфоцити) 45.0 % 8.0 - 45.0
Mo% (моноцити) 10.2 % 4.0 - 8.0
Eos% (еозинофили) 10.3 % 1.0 - 4.0
Baso% (базофили) 1.400 % 0.001 - 1.000
Neu% (неутрофили) 33.1 % 41.0 - 75.0
Ly# (лимфоцити) 6.55 x10^9/L 1.00 - 2.80
Mo# (моноцити) 1.48 x10^9/L 0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили) 1.500 x10^9/L 0.001 - 0.200
Baso# (базофили) 0.210 x10^9/L 0.001 - 0.100
Neu# (неутрофили) 4.830 x10^9/L 2.500 - 6.400
RBC ( Еритроцити - бр.) 5.31 x10^12/L 3.90 - 5.10
Hgb ( Хемоглобин ) 145 g/L 110 - 145
Hct ( Хематокрит ) 0.434 L/L 0.310 - 0.400
MCV (ср. обем на еритроцита) 81.7 fL 78.0 - 88.0
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 27.3 pg 26.5 - 30.5
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 334 g/L 335 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 13.6 % 12.8 - 15.5
Plt ( Трoмбоцити ) 407 x10^9/L 180 - 370
MPV (ср. обем на тромбоцита) 10.7 fL 7.2 - 8.9
Pct (Тромбокрит) 4.30 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 14.1 fL 9 - 17
ДКК мануално или автоматично изследване * --- Виж резултатите в ПКК
Урина
Забележка:
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина с течни реактиви Профил * *
Урина pH (Urine) 6.0 4.0 - 9.0
Урина - Относително тегло ( Specific gravity ) 1.035 1.001 - 1.035
Урина - Белтък (Protein) Отрицателен
Урина - Глюкоза ( Glucose ) Отрицателен
Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.) Отрицателен
Урина - Левкоцити ( Leukocytes ) Отрицателен
Урина - Билирубин ( Bilirubin ) Отрицателен
Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen ) Неувеличен
Урина - Нитрити ( Nitrite ) Отрицателен
Урина - Кетони ( Ketones ) Отрицателен

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от д-р Цончев » 10 фев 2017 18:42

Ако при детето няма някакви симптоми на заболяване не виждам проблем.

eva85
Мнения: 15
Регистриран на: 13 окт 2015 10:54

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от eva85 » 10 фев 2017 21:34

Благодаря за отговора!Тази вечер вдигна температура 39 ,и му дадох Нурофен.Ако случайно е хванал варицела от градината нали може да се Нурофен не е опасно

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от д-р Цончев » 13 фев 2017 22:13

Може. Варицела ли излезе?

eva85
Мнения: 15
Регистриран на: 13 окт 2015 10:54

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от eva85 » 19 фев 2017 13:59

Здравейте!Може да нее варицела,защото обриви не се появиха,но започна да кашля.Нашата педиатърка каза че може да е бактериална инфекция или където кашляда минавало.Сега пие приспан.Но се притеснявам че е високо Сие.Според вас имали повод за притеснение

eva85
Мнения: 15
Регистриран на: 13 окт 2015 10:54

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от eva85 » 20 фев 2017 00:11

Само да попитам още нещо извинявайте
Синът ми има подути лимфни възли на врата от двете страни на врата подвижни са не болезнени.Появиха се когато беше на 2 години сега е на 6 .Нашата педиатърка каза че няма повод за притеснение било нормално.Според вас трябва ли да се притеснявам и трябва ли да отидем на хематолог.Тези лимфни възли така ли си остават или се скриват .И според вас кръвната картина добра ли е.
Благодаря ви предварително

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от д-р Цончев » 21 фев 2017 21:48

СУЕ е неспецифичен показател и сераздвижва при всяко едно боледуване.... било вироза, било някаква друга инфекция и спада относително бавно.
Лимфните възли при по-слабички деца нормално се напипват, без да са белег за нещо патологично, особено ако и педиатъра ги е видял и преценил ...

eva85
Мнения: 15
Регистриран на: 13 окт 2015 10:54

Re: Разчитане на изследвания на 6 годишно дете

Мнение от eva85 » 24 фев 2017 00:38

Много благодаря!Успокоих се вече,защото постоянно мисля за тези възли.
Желая ви всичко най добро :)

Отговори

Върни се в “Децата”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron