ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Представете си изцяло противоположен вариант на сауната
Контраиндикации, странични ефекти, спешна контрацепция
В Лайдиговите клетки се синтезира тестостеронът

РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 34167
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 19 ное 2017 21:10

vembi
Нищо притеснително няма в тия резултати.
При тия изследвания рядко резултаттите са еднакви в две последователни проби. Важното е да са в норма ш в крайна сметка да се интерпретират на фона на статуса на детето.

vembi
Мнения: 2
Регистриран на: 17 ное 2017 19:01

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от vembi » 20 ное 2017 12:45

Благодаря Ви д-р Цончев :)

krisi_gro
Мнения: 1
Регистриран на: 26 ное 2017 16:17

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от krisi_gro » 26 ное 2017 16:38

Здравейте, бихте ли погледнали изследванията ми. Жена съм на 41 г. Забелязах, че моноцитите са ми малко увеличени. Това притеснително ли е, според вас? Трябва ли да предприема нещо? Предварително Ви благодаря!

Пълна Кръвна Картина ( CBC ) Профил * * Референтни стойности
WBC ( Левкоцити - бр.) 7.18 x10^9/ L 3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити) 36.8 % 21.0 - 53.0
Mo% (моноцити) 10.4 % 3.0 - 9.0
Eos% (еозинофили) 2.8 % 0.5 - 7.2
Baso% (базофили) 0.40 % 0.20 - 1.00
Neu% (неутрофили) 49.6 % 40.0 - 75.0
Ly# (лимфоцити) 2.64 x10^9/L 1.30 - 3.60
Mo# (моноцити) 0.75 x10^9/L 0.20 - 0.60
Eos# (еозинофили) 0.200 x10^9/L 0.001 - 0.400
Baso# (базофили) 0.03 x10^9/L 0.00 - 0.10
Neu# (неутрофили) 3.560 x10^9/L 1.900 - 7.900
RBC ( Еритроцити - бр.) 4.50 x10^12/L 3.70 - 5.20
Hgb ( Хемоглобин ) 126 g/L 120 - 155
Hct ( Хематокрит ) 0.377 L/L 0.350 - 0.460
MCV (ср. обем на еритроцита) 83.8 fL 80.0 -96.0
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 28.0 pg 26.0 - 33.5
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 334 g/L 315 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 13.8 % 11.2 - 14.7
Plt ( Трoмбоцити ) 225 x10^9/L 140 - 440
MPV (ср. обем на тромбоцита) 11.6 fL 6.3 - 12.5
Pct (Тромбокрит) 2.60 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) SD 15.6 fL 8.0 - 23.0


Холестерол профил ( Cholesterol Panel ) Профил * *
Холестерол - общ ( Total Cholesterol ) 4.79 mmol/l Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol 2.09 mmol/l Препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol 2.33 mmol/l Препоръчителна стойност до 3.0
Холестерол VLDL-Cholesterol 0.37 mmol/l ---
Триглицериди (Triglyceride ) 0.82 mmol/l Препоръчителна стойност до 1.70

д-р Цончев
Мнения: 34167
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 29 ное 2017 22:23

Всичко е наред.

Nir89
Мнения: 2
Регистриран на: 02 дек 2017 12:07

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от Nir89 » 02 дек 2017 14:03

Здравейте! Моля за разчитане на резултатите. Жена на 28 години съм. Притеснява ме изключително високата утайка.
СУЕ 100mm; 63 mm и 80 mm ( резултати от 3 последователни дни в различни лаборатории)
Левкоцити 3,18 ×10^9/L
Еритроцити 3,47 ×10^12/L
Хемоглобин 105 g/L
Хематокрит 0, 317 L/L
Ср. обем на еритроцитите 91,4 fL
Ср. Hgb в еритроцитите 30.3 pg
Ср. Hgb конц. в еритроцитите 331 g/L
Тромбоцити 271 ×10^9/L
Глюкоза 4,82 mmol/l
Общ белтък 97,70 g/l
Албумин 43.50 g/l
Креатинин 53 mmol/l
Урея 5.20 mmol/l
Пикочна киселина 192 mmol/l
Холестерол общ 3.01 mmol/l
Холестерол HDL 1.05 mmol/l
Холестерол LDL 1.81 mmol/l
Холестерол VLDL 0.15 mmol/l
Триглицериди 0.34 mmol/l
АсАТ 21.80 U/l
АлАТ 17.20 U/l
Гама ГТ 13 U/L
CRP 0.54 mg/l

Правена ми е снимка на бял дроб (заради болка в ребро в дясно) и ехография на коремни органи - там всичко изглежда нормално.

д-р Цончев
Мнения: 34167
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 03 дек 2017 22:02

СУЕ е неспецифичен хоказател и само по него не може дасе направи някакво заключение. Налице е лека анемия, но при жени това е често явление, без да е налице заболяване...

Евелин
Мнения: 1
Регистриран на: 10 яну 2018 19:50

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от Евелин » 10 яну 2018 20:17

Здравейте!
На 27 години съм. Бременна съм в 9 г.с. На терапия с Клексан съм, след установена тромбофилия - веднъж дневно. Приемам още Дуфастон – 2 пъти дневно по 1 табл. и фолиева киселина Неофолик Мета - веднъж дневно.
Изследванията, които ми пуснаха са ПКК, биохимия, кръвосъсирване, урина и диагн. на инфекциозни б-ти. Ще опиша резултатите, които са извън референтните стойности (показател - резултат - референтна област)
- WBC (левкоцити - бр.) - 11.07 (3.50 - 10.50)
- Mo% (моноцити) - 9.5 (3.0 - 9.0)
- Mo# (моноцити) - 1.05 (0.20 - 0.60)
- RBC (еритроцити - бр.) - 5.32 (3.70 - 5.20)
- АлАТ (GPT; ALT) - 38.40 (7.00 - 33.00) - много честа нежелана реакция при терапия с Клексан: повишени стойности на някои чернодробни ензими в кръвта
- Фибриноген (Fibrinogen) - 4.84 (2.0 - 4.0) - доколкото зная е нормално при бременност
- урина - еритроцити, хемоглобин 1+
- урина - уробилиноген - леко увеличен
- урина - кетони 1+
- урена - седимент - плоски епителни клетки (SQECs) 8 ( <5)
Има ли нещо притеснително според вас, защото следващия час с лекаря ми е след 3 седмици и доста се притеснявам за резултатите. Предварително благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 34167
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 11 яну 2018 21:30

Според мен няма проблем, или аз поне не виждам.

Отговори

Върни се в “Децата”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron