ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Да съберем информация за нежеланите лекарствени реакции
4 минути, в които достигате 170% от възможностите си
Безопасно решение от алтернативната медицина

РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Модератори: админ, консултанти

btkicoeli
Мнения: 69
Регистриран на: 28 апр 2008 12:05

РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от btkicoeli » 13 окт 2017 18:31

Здравейте, дъщеря ми е на 17г. От малка се храни лощо, защото не яде почти никакви плодове и зеленчуци. Оплаква се често от главоболие, особено сутрин, спи доста продължително, все е уморена, а не е много активна, а напоследък и от аритмия. Отидохме на кардиолог, според него изследванията са ОК, и ни праща на ендокринолог. Аз не съм компетентна, но виждам доста неща извън норма. За това и моля за разчитане и Вас.
Резултатите са слeдните:
St 0.02 0.03-0.06 ниско
Sg 0.36 0.51-0.67 ниско
Eo 0.01 0.02-0.04 ниско
Ba 0.01 0.00-0.01 норма
Lym 0.58 0.22-0.40 високо
Mo 0.01 0.04-0.08 ниско
MCH 26.8pg 27.0-31.0 ниско
MCHC 289g/L 320-360 ниско
PDW 14.8 15.0-17.0 ниско
Lymph% 43,2% 20.0-40.0 високо
Mid% 12.2% 3.0-12.0 високо
Gran% 44.6% 49.0-66.0 ниско
Моля Ви за разчитане. Благодаря!!!

д-р Цончев
Мнения: 33434
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 16 окт 2017 20:41

Хемоглобина колко е?

btkicoeli
Мнения: 69
Регистриран на: 28 апр 2008 12:05

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от btkicoeli » 19 окт 2017 08:10

138 g/L е хемоглобина.Границите на лабораторията са от 115 до 180.

btkicoeli
Мнения: 69
Регистриран на: 28 апр 2008 12:05

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от btkicoeli » 19 окт 2017 08:13

Само да допълня, че ходихме на ендокринолог.Там ни насочи кардиоложката.Изследваха и TSH.Резултата е 2.88.По границите на лабораторията е в норма

д-р Цончев
Мнения: 33434
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 23 окт 2017 23:15

Според мен няма нещо притеснително, поне според резултатитте от изследванията...

refie91
Мнения: 4
Регистриран на: 01 ное 2017 22:04

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от refie91 » 01 ное 2017 22:58

Здравайте, притеснявам се за дъщеря ми която е на 1г.6 месеца преди 3-4 седмици напипах случайно топче на лявата част на шията подвижно малко зависи Как седи проверих и дясната част и там имаше 2. Следващия ден отидохме при ЛК пусна ПКК каза че са нормални не ги видях. След 1седмица не можах да се успокоя отидох при друго jp пуснме ПКК, ДКК,СРЕЩУ, СУЕ. Резултати:
WBC:7,1 G/I
LY%:63.0
Mid%:5.3
LY: 4,5
суе: 9
Срп: 0.7
ДКК:
Сегментоядрени 0.32; 0.40-0.70
Лев-ти:Лимфоцити 0.61; 0.22-0.40
Моноцити 0.07; 0.02-0.08
През тази седмица отидохме на детски хематолог в Пловдив, лекарката каза че не е нищо притеснително на безобидно място са били били с р-резолюция до 1см. И до 7 г можела да са там подвижни са и не й болят. След 10 дена значи вчера пак пуснах изследвания
WBC: 6.4
Ly%:67.5
Mid%:9.3
LY:4.3
Суе: 4
Срп: 4.2
ДКК:
Сегментоядрени 0.25
Лев-ти: Лимфоцити 0.64
Моноцити 0.08
Еозинофили0.03
Притеснявам се заради промените в лимфоцити те. Може ли да споделите ваше мнение. Благодаря ви

refie91
Мнения: 4
Регистриран на: 01 ное 2017 22:04

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от refie91 » 02 ное 2017 02:22

Здравайте, притеснявам се за дъщеря ми която е на 1г.6 месеца преди 3-4 седмици напипах случайно топче на лявата част на шията подвижно малко зависи Как седи проверих и дясната част и там имаше 2. Следващия ден отидохме при ЛК пусна ПКК каза че са нормални не ги видях. След 1седмица не можах да се успокоя отидох при друго jp пуснме ПКК, ДКК,СРЕЩУ, СУЕ. Резултати:
WBC:7,1 G/I
LY%:63.0
Mid%:5.3
LY: 4,5
суе: 9
Срп: 0.7
ДКК:
Сегментоядрени 0.32; 0.40-0.70
Лев-ти:Лимфоцити 0.61; 0.22-0.40
Моноцити 0.07; 0.02-0.08
През тази седмица отидохме на детски хематолог в Пловдив, лекарката каза че не е нищо притеснително на безобидно място са били били с р-резолюция до 1см. И до 7 г можела да са там подвижни са и не й болят. След 10 дена значи вчера пак пуснах изследвания
WBC: 6.4
Ly%:67.5
Mid%:9.3
LY:4.3
Суе: 4
Срп: 4.2
ДКК:
Сегментоядрени 0.25
Лев-ти: Лимфоцити 0.64
Моноцити 0.08
Еозинофили0.03
Притеснявам се заради промените в лимфоцити те. Може ли да споделите ваше мнение. Благодаря ви
Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯЦитат д-р Цончев
от д-р Цончев » пон окт 23, 2017 10:15 pm

Според мен няма нещо притеснително, поне според резултатитте от изследванията...
Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯЦитат btkicoeli
от btkicoeli » чет окт 19, 2017 7:13 am

Само да допълня, че ходихме на ендокринолог.Там ни насочи кардиоложката.Изследваха и TSH.Резултата е 2.88.По границите на лабораторията е в норма
Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯЦитат btkicoeli
от btkicoeli » чет окт 19, 2017 7:10 am

138 g/L е хемоглобина.Границите на лабораторията са от 115 до 180.
Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯЦитат д-р Цончев
от д-р Цончев » пон окт 16, 2017 7:41 pm

Хемоглобина колко е?
РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯЦитат btkicoeli
от btkicoeli » пет окт 13, 2017 5:31 pm

Здравейте, дъщеря ми е на 17г. От малка се храни лощо, защото не яде почти никакви плодове и зеленчуци. Оплаква се често от главоболие, особено сутрин, спи доста продължително, все е уморена, а не е много активна, а напоследък и от аритмия. Отидохме на кардиолог, според него изследванията са ОК, и ни праща на ендокринолог. Аз не съм компетентна, но виждам доста неща извън норма. За това и моля за разчитане и Вас.
Резултатите са слeдните:
St 0.02 0.03-0.06 ниско
Sg 0.36 0.51-0.67 ниско
Eo 0.01 0.02-0.04 ниско
Ba 0.01 0.00-0.01 норма
Lym 0.58 0.22-0.40 високо
Mo 0.01 0.04-0.08 ниско
MCH 26.8pg 27.0-31.0 ниско
MCHC 289g/L 320-360 ниско
PDW 14.8 15.0-17.0 ниско
Lymph% 43,2% 20.0-40.0 високо
Mid% 12.2% 3.0-12.0 високо
Gran% 44.6% 49.0-66.0 ниско
Моля Ви за разчитане. Благодаря!!!
Нагоре
Начало форумПотребители Екипът Свържете се с нас

д-р Цончев
Мнения: 33434
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 02 ное 2017 22:09

Моля, повторете въпроса, че сред толкова цитати не се ориентирам на кое да обърна внимание

refie91
Мнения: 4
Регистриран на: 01 ное 2017 22:04

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от refie91 » 03 ное 2017 01:21

Извинявам се много
Здравайте, притеснявам се за дъщеря ми която е на 1г.6 месеца преди 3-4 седмици напипах случайно топче на лявата част на шията подвижно малко зависи Как седи проверих и дясната част и там имаше 2. Следващия ден отидохме при ЛК пусна ПКК каза че са нормални не ги видях. След 1седмица не можах да се успокоя отидох при друго jp пуснме ПКК, ДКК,СРЕЩУ, СУЕ. Резултати:
WBC:7,1 G/I
LY%:63.0
Mid%:5.3
LY: 4,5
суе: 9
Срп: 0.7
ДКК:
Сегментоядрени 0.32; 0.40-0.70
Лев-ти:Лимфоцити 0.61; 0.22-0.40
Моноцити 0.07; 0.02-0.08
През тази седмица отидохме на детски хематолог в Пловдив, лекарката каза че не е нищо притеснително на безобидно място са били били с р-резолюция до 1см. И до 7 г можела да са там подвижни са и не й болят. След 10 дена значи вчера пак пуснах изследвания
WBC: 6.4
Ly%:67.5
Mid%:9.3
LY:4.3
Суе: 4
Срп: 4.2
ДКК:
Сегментоядрени 0.25
Лев-ти: Лимфоцити 0.64
Моноцити 0.08
Еозинофили0.03
Притеснявам се заради промените в лимфоцити те. Може ли да споделите ваше мнение. Благодаря ви

д-р Цончев
Мнения: 33434
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 07 ное 2017 22:18

Вие 5 пъти да пуснете изследване едно след друго ще получите различни стойности, в малки граници но различни. Това не е притеснително, важното е че са в норма за възрастта, лимфните възли често се напипват и без да има заболяване, особено при деца и по-слаби индивиди. Не се притеснявайте толкова, нищо му няма на детенцето.

refie91
Мнения: 4
Регистриран на: 01 ное 2017 22:04

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от refie91 » 07 ное 2017 23:28

Благодаря ви! Тя всеки месец е със сополи миналата седмица се оправи след 3 дена пак със запушен нос. Това може ли да е причината за лимфните възли на мен ми се струват че растат мъжа ми вика че абсолютно същите били. И от разтриването постоянно пипане може ли да увеличат размерите си.

д-р Цончев
Мнения: 33434
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 10 ное 2017 20:41

НАй-вероятно са от това увеличени лимфните възли. От пипането няма да се увеличат, но не му се притеснявайте толкова, това е нормална реакция на организма.

vembi
Мнения: 2
Регистриран на: 17 ное 2017 19:01

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от vembi » 17 ное 2017 20:52

Здравейте.
Бих искала да Ви помоля да изкажете мнение за повишени стойности при кръвни изследвания направени през месец септември и днес. Става въпрос за момиче на 4 годишна възраст. При първите кръвни изследвания стойностите бяха леко завишени, а днес се видя, че стойностите са се повишили още. Ще съм Ви много благодарна, ако ни обясните на какво може да се дължи това продължаващо нарастване на стойностите

Лимфоцити
12.09.2017 г. - Ly# 3.88 х 10^9/L Реф. стойности 1.30 - 3.80
17.11.2017 г. - Ly# 4.75 х 10^9/L Реф. стойности 1.30 - 3.80

Еритроцити
12.09.2017 г. - RBC(еритроцити бр.) 5.68 х 10^12/L Реф. стойности 3.90 - 5.10
17.11.2017 г. - RBC(еритроцити бр.) 5.87 х 10^12/L Реф. стойности 3.90 - 5.10

Хемоглобин
12.09.2017 г. - Hgb (Хемоглобин) 148 g/L Реф. стойности 108 - 135
17.11.2017 г. - Hgb (Хемоглобин) 155 g/L Реф. стойности 108 - 135

Хематокрит
12.09.2017 г. - Hct (Хематокрит) 0.429 L/L Реф. стойности 0.310 - 0.400
17.09.2017 г. - Hct (Хематокрит) 0.449 L/L Реф. стойности 0.310 - 0.400

Тромбоцити
12.09.2017 г. - Plt (Тромбоцити) 374 х 10^9/L Реф. стойности 180 - 370
17.11.2017 г. - Plt (Тромбоцити) 392 х 10^9/L Реф. стойности 180 - 370


Благодаря предварително за отделеното време

djinkaaa
Мнения: 1
Регистриран на: 18 ное 2017 17:00

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от djinkaaa » 18 ное 2017 17:20

д-р Цончев написа:
23 окт 2017 23:15
Според мен няма нещо притеснително, поне според резултатитте от изследванията...

Здравейте д-р Цончев,
бих искала да Ви помоля за мнение! Става въпрос за синът ми на 14 г. Благодаря Ви предварително!

Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Мъж, възраст 14 г.

Хематология
Забележка:
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ПКК 20 показателя с Диференциално броене Профил * *
HGB ( Хемоглобин ) 121 g/L 128 - 168
RBC ( Еритроцити ) 6.45 T/L 4.20 - 5.50
HCT ( Хематокрит ) 0.39 L/L 0.40 - 0.53
WBC ( Левкоцити ) 8.8 G/L 4.5 - 12.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 309 g/l 320 - 360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 18.8 pg 26.0 - 32.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 60.8 fL 79.0 - 92.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 19.3 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 285 G/L 100 - 440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 9.8 fL 7.5 - 11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 3.95 G/L 0.90 - 5.30
NEU ( Неутрофили - бр. ) 4.95 G/L 1.30 - 7.40
MONO ( Моноцити - бр.) 1.00 G/L 0.30 - 1.10
EOS ( Еозинофили - бр.) 0.10 G/L 0.00 - 0.40
BASO ( Базофили - бр. ) 0.05 G/L 0.00 - 0.60
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 39.30 % 20.00 - 50.00
NEU % ( Неутрофили - % ) 49.20 % 30.00 - 70.00
MONO% ( Моноцити - % ) 10.00 % 1.00 - 12.00
EOS% ( Еозинофили - % ) 1.00 % 0.00 - 6.00
BASO% ( Базофили - % ) 0.50 % 0.25 - 2.00
СУЕ 23 mm/h 3 - 16
Левкограма Профил * *
St 0.00 0.00 - 0.06
Seg 0.52 0.40 - 0.70
Eo 0.02 0.00 - 0.06
Ba 0.00 0.00 - 0.02
Mo 0.08 0.02 - 0.12
Ly 0.38 0.20 - 0.48
Pl 0.00 0.00 - 0.01
Биохимия
Забележка:
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.47 mmol/L 2.78 - 6.11
Имунология
Забележка:
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
С-реактивен протеин 0.03 mg/L До 6.00

д-р Цончев
Мнения: 33434
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Мнение от д-р Цончев » 19 ное 2017 21:07

Какъв е повода да се пуснат тия изследвания?

Отговори

Върни се в “Децата”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост