Здравейте!
От около 4 месеца имам сериозен проблем...краят на месец юли изкарах пневмония,инфилтративна я нарекоха лекарите,бяхме заедно с детето ми,което е на 12г.
То се оправи за една седмица и оттогава няма проблеми,но аз....аз вече не знам какво да правя!След като оздравях,две седмици бях добре,после почнах да кашлям отново,докато не отидох на лекар и на 4-ти октомври ми направиха отново снимка на белите дробове.Оказа се възпаление на бронхитите,изпих сума ти чайове и флавамед таблетки,и нофилин.....оправих се,почти,но онзи ден отново стигнах до лекар,този път пулмолог-жената ме прослуша внимателно,погледна снимката от 4.10.10-каза че са възпалени бпонхитите,даде ми направление за алерголог и сега остава да ида и там....
Всичко започна с едно ужилване от оса-началото на юли!Жилили са ме и друг път,но без никаква смущаваща реякция,леко подуване на мястото и това....но сега се изринах цялата,а след половин час като стигнах в бърза помощ-събрах границите на кръвното...Всичко мина за един ден ,после краят на юли вече ви писах че се разболях от пневмония и т.н.Въпросът ми е-защо имам кашлица,утихваща,почти изчезваща и появяваща се отново,със леко жълти храчки отначало,после преминават в бели,не много гъсти,като че ли усещам хрипове,но докторите не(това е само мое усещане),кашлицата е на пристъпи-може 3,4 часа да не кашлям,после кашлям мого,докато отделя секрет,кашлям,кашлям,отделям си секрети-усещам като че ли постоянно си имам храчка в трахеята и в гърлото и така вече 4 месеца....
Правиха ми изследване на храчка-нищо;кръвна картина-нищо;обем на дишане-добре;първа снимка на бял дроб-с петно като за пневмонията,втората-чиста,само леко там на бронхитите имаше слабо изразено....Пуша,не много-кутия за два,три дни,а сега много по-малко.На 35 години съм и не съм имала никога проблеми от такова естество
Но,от 5 години си имам нещо като алергия от цъфтежа на дърветата,от домашния прах,от много неща,но рядко се проявява,предимно много кихам и имам хрема-пия Зодак и добре ми действа.Две кутии за тези пет години и то като се разболях от пневмонията-доизразходих втората кутия-значи по-малко от 2 кутии за 5 години....
Предварително благодаря за вниманието,ако има и отговор-би било успокояващо