Здравейте!
Казвам се Кирил, на 48 години съм и съм от Пловдив!
От 3-4 години имам проблем с сърцето-излиза извън ритъм и си влиза в ритъм.пил съм кордерон за около година но проблемите си стояха , наруши се и функцията на щитовидната жлеза и ми го спряха, влезнах в болницата и ми дадоха да пия ритмонорм, но след като влезе в ритъм и ме изписаха ми стана много лошо и пак влезнах в болницата още на другия ден като ритмонорма го смениха с сотахексал-него го пих няколко месеца като постепенно ми го увеличаваха, но то все излизаше извън ритъм, а и пулса ми доста се забави, на моменти около 35-40 удара в минута.Последно пих сотахексал като дозата беше три пъти на ден по 80 мг.
При поредното излизане извън ритъм лекарката ме прати в София за електрофизиологично изследване на сърцето-това било единствения начин да се оправя!Там една вечер трябваше да стоя с холтер, направиха ми и ехограф.Вечерта когато бях с холтера имах голям зор-събудих се и сърцето беше пак извън ритъм като блъскаше много бавно и много силно, направо имах чувството че ще спре, а и ме обливаше една студена пот-целия изстинах.Отидох на др ден и доктора като видя каза че съм имал пулс 30 удара в минута, да спра сотахексала и ми предписа Беталок зок 50 мг дневно.Да ги пия един месец и после да ги спра за няколко дена за да направя велоаргометрия !Но за ЕФИ било рано да се говори на този етап!Пих ги 20 ден и ги спрях за два дни, отидох в болницата за велоаргометрията но ми стана лошо,пулса ми беше 250 удара в минута ,лекарката каза че в това състояние не мога- взеха ме в болницата под наблюдениеза два дни и ми смениха лекарството с Бизогама 5 мг дневно-казаха ми че то било от същия клас като беталок зок но малко по силно!
Диагнозата ми по принцип е предсърдно мъждене на сърцето.
Притеснява ме това дали ако постоянно изключва и включва има някакъв риск за живота и изпълнява ли си всички функции сърцето, като искам да спомена че пия и синтрон за разреждане на кръвта.Аз съм шофьор и искам да попитам това опасно ли е за професията ми?
Искам да попитам и какво представлява това новото лекарство Бизогама 5 мг и по добро ли е от Беталок зок 50 мг?
Също така искам да попитам с тази велоаргометрия какво се цели да се докаже-в интернет четох че се доказва наличие на исхемична болест на сърцето, но незнам дали това е така, ако е така какво представлява и какви опасности крие тя?
Предварително Ви благодаря