от angel75 » 04 Яну 2012 17:25
Здравейте, използвам темата за да поставя и моя проблем.
Аз съм на 36г. 182 висок и 80кг. Имам 2 малки деца и сравнително натоварено ежедневие. Не пуша, пия предимно вино по 1-2 чаши вечер, спортувам 1 път седмично, през укендите се занимавам с селска къща в планината и се пораздвижвам.
Преди 2 месеца към 21:30ч, 20 мин. след вечеря, докато полулегнал си четях нещо на лаптопа, усетих няколко последователни притупвания на сърцето и една гореща вълна от него нагоре към главата, при което ми се зави свят и замаза погледа за 4-5 секунди. 5-10 мин по-късно си измерих кръвното и беше 156-101 и пулс 102. С валидол успях по късно вечерта да го понижа в рамките на 135-145 на 90 и на сутринта отидох на кардиолог, който ми направи ЕКГ и преслуша и ми каза, че сърцето ми е наред и това е първична хипертония на нервна почва и ми изписа Лодоз 2,5 и Деанксит.
Не се почувствах по-добре от лекарствата, усещах замаяност, притеснение и слабост.
Направих си пълни кръвни изследвания и урина, минерали, TSH бяха в средата на нормите, холестерол 5,16 и т.н. След 2 седмици отидох при друг кардиолог, който допълнително направи и ехокардиография и пак всичко беше ок, но ми смени Лодоз-а с Конкор 2,5. През Декември ми сложи и Холтер, който откри само една екстрасистола. Посетих и Невролог, който диагностицира нервно-вегетативна дистония и замени Деанксита с Неолексан. Ходих 4 пъти при Психолог, както и направих консултация с още един много реномиран кардиолог-доцент в кардиологична болница. И всички ме успокояваха, че нищо ми няма, да си пия 2-те лекарства и да спортувам. Само че точно след спортуване, но не по време на него, получавам отново единични прескачания на сърцето и топла вълна към гърлото, а напоследък на няколко пъти получих и замайване със симпотми, както при първата криза, както и безсъние и стресови пристъпи от които се събуждам на всеки половин-един час. Наблюдавам и една друга възможна причина за проблемите. В повечето случаи симптомите се проявяват, когато съм в седнало положение или след ядене. Отделно от няколко години имам проблем с газове в коремната област, които напоследък се усилиха, най-вече при ядене на определени храни: бобени, пържено и т.н. Нямам диария, запек и киселини само тежест, газове и оригвания, като при засилено проявление на тези симптоми се появават и проблемите с сърцебиенето и прилошаването. Ако успея да посетя тоалетната, и едните и другите симтоми отшумяват. Рядко усещам и една тъпа болка вляво от слънчевия сплит и под последното ребро. В последните дни се усилиха проблемите с замаяността, топлите вълни към главатачесто ми се вие свят, струва ми се понякога че предметите трептят като при земетресение, чувствам нестабилност при ходене. Нямам настроение и желание за нищо, концентрацията ми също не е на ниво.
Моля за мнение, за вероятните причини за проблемите, тъй-като с кръвното и пулса проблеми вече нямам и явно има някакъв друг причинител.