ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Много важно е самонаблюдението за размера и цвета им
Можем да започнем с малки, но ефективни промени
Кои са 6-те основни грешки, които допускат начинаещите?

Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Хипертония, Аритмии, сърдечна недостатъчност, атеросклероза, Исхемична Болест на Сърцето, перикардит

Модератори: админ, консултанти

fikusa
Мнения: 24
Регистриран на: 31 яну 2009 11:06

Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от fikusa » 31 яну 2009 11:23

Здравейте на вси4ки в този форум. Това е първата ми тема и надявам се да е единствена защото не е прииятно някой да пише за заболяването си.
И така - аз съм на 25г. и до преди 2 месеца живеех в а сега живея в 4ужбина.
Миналата година тренирах фитнес месец и малко и взимах въглехидрати и хранителни добавки. След като приклю4их отидох август месец на море за 10 дена. Върнах се в софия и вси4ко беше нормално докато 2 дена по късно както си седях в хола изведнъж усетих 4е в областа на лявата гръд ме пронизва болка която се увели4и. Паникьосах се стана ми много лошо тъй като помислих 4е полу4авам инфаркт а не ме болеше нищо от рода на лявата ръка или лявата страна на гърба.
Отидох веднага до Пирогов кадето ми направиха екокардио графия,прегледаха ме и ми сложиха холтер за 24 4аса. Холтера не от4ете нищо. Сърцето ми беше прегледано на компютър от най добрия доктор в Пирогов и той не от4ете нищо обезпокоително.
Предписаха ми да пия деанксит за успокоение и също така валерян.
Работех до преди 2 месеца в Мтел а там се стресовите ситуаций не са никак малко за нивото което бях постигнал(нищо против фирмата). Сега работя на много по спокойно място и без стрес.
Казаха ми да ходя и на плуване. Пих деанксит от време на време и ходех на плуване. Може би имам проблем с нервите но защо ме боли идея си нямам.
Симтома се слу4и август месец 2008ма и до този момент по4ти всеки ден ве4ер не ми е добре. В какво се изразява болката - боли ме в областа на гърдите(посредата и горе от ляво и там кадето свършват ребрата) но не като дишам а просто болката си седи там. Появява се ве4ер след работа примерно или когато по4ивам. Сутрин като се събудя се 4уствам прекрасно но запо4на ли да се движа много пак се появява. Когато съм сред много хора пак се появява. Когато съм обезпокоен за нещо също.
Както написах не ме боли като дишам. Ходих на снимка на белите дробове и там нищо неоткриха. вси4ки ми казват 4е е на нервна по4ва или 4е просто съм прещипал някой нерв. Но да съм прещипал нерв и още да ме боли мисля 4е не е нормално.
В момента нямам възможността да отида на лекар но и да отида предполагам 4е нищо няма да открият на сърцето,което ме успокоява донякъде. Но всеки ден или през ден когато ми се полу4и болката си мисля за това как мога да си отида от този свят или 4е ми остава малко и ме е страх много. Допълнително се паникьосвам и незнам какво да правя.

Моля тези които имат представа какво е горе долу заболяването и как може да се излекува да ми пишат тука или на ЛС. Ще се радвам много да обменя с някой компетентен такава информация.
Забравих да спомена 4е когато ми се полу4и това се за4ервявам изпотявам в някой слу4ай и ръцете също а и пулса ми се ускорява) Може би е заради стреса(дано) а не нещо друго. Понякога 4уствам нещо като тежест но може и само да си въобразявам.
Понякога си пла4а когато ме заболи. Казват 4е пла4ът успокоява което до някъде е така, нопък тогава ми изтръпват ръцете и краката.
предполагам 4е сутрин съм добре след като се наспя защото съня също успоява тялото.

Страх ме е много и затова се обръщам тук за помощ.
Благодаря на вси4ки предварително. Ще проверявам темата редовно

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от д-р Цончев » 02 фев 2009 15:13

Съвсем възможно е болката да е с неврахгичен характер, като често за такива болки е типично периодичното им появяване. Добре е да се направи неврологична консултазия и обследване. По преценкан а невролога - ЯМР.

STOIANOWA
Мнения: 2
Регистриран на: 15 мар 2008 00:23

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от STOIANOWA » 16 фев 2009 02:06

МНОГО ВАЖЕН И НЕПРИЯТЕН ПРОБЛЕМ. ОТГОВОРИЛ ВИ Е Д-Р ЦОНЧЕВ. ЕТО И МОЙТО СКРОМНО МНЕНИЕ.АЗ ИМАМ ДЪЩЕРЯ НА 29 ГОД. И ПОНЯКОГА ЗА МОЕ ПРИТЕСНЕНИЕ ТЯ СЪЩО СЕ ОПЛАКВА ОТ ОСТРА ПРОНИЗВАЩА БОЛКА В ГЪРДИТЕ ИЛИ В СЪРДЕЧНАТА ОБЛАСТ. ТЯ Е С НИСКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ НО ЕТО КАКВО Я ПОСЪВЕТВА ПОЗНАТ НЕВРОЛОГ. КАЗА ЧЕ РАБОТАТА И Е МНОГО НАПРЕГНАТА- ТЯ Е АВИАЦИОНЕН ИНЖИНЕР И 8 ЧАСА Е ПРЕД КОМПЮТЪРА БЕЗ ДА МРЪДНЕ-НАПРЕЖЕНИЕ И ОТГОВОРНА РАБОТА. И ЕТО ВИ РЕЗУЛТАТА !НИЩО ЧУДНО КАКВОТО И ДА РАБОТИТЕ СЕГА И ПРИ ВАС ДА Е ТАКА?ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА С НЕВРОЛОГА-871-33-17-Д-Р МАРКОВ, ПОН.ВТОР.И СРЯДА ДО ОБЯД ДРУГИТЕ ДНИ СЛЕДОБЕД. ЛЕКАРЯТ Е РАБОТИЛ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОД В 22 ДКЦ И СЕГА ИМА ЧАСТЕН КАБИНЕТ. МНОГО ПРИЛИЧЕН ХОНОРАР ЗА ЧАСТЕН ПРИЕМ- РАБОТИ И СЪС ЗДРАВНА КАСА. ТОВА ЗА НЕВРОЛОГА. ЕТО КАК ТЕЗИ СХОДНИ СЪСТОЯНИЯ СА ПРИ МЕН ОТ ГОДИНИ. КОГАТО СТЕ СРЕД МНОГО ХОРА ТЕ ДИШАТ И НЕ ДОСТИГА ВЪЗДУХА ЗА ВАС .АКО ИЗЛЕЗЕТЕ НАВЪН БЪРЗО , ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ МНОГО ПО- ДОБРЕ. МОЖЕ БИ И ПРИ ВАС АКО ИМАТЕ СТЕСНЕН КАПАЦИТЕТ ЗА ДИШАНЕ ВИ Е НУЖЕН ПО ГОЛЯМ ОБЕМ НА ВЪЗДУХ. СИГУРНО Д-Р ЦОНЧЕВ ЩЕ СЕ СМЕЕ ОТ СЪРЦЕ, НО АЗ ГО ОБЯСНЯВАМ ДИЛЕТАНСКИ. КОГАТО ВИ СЕ ВИЕ СВЯТ ВИЖТЕ КАК СТЕ С КРЪВНАТА КАРТИНА -ДАЛИ ВСИЧКО ТАМ Е ДОБРЕ. ПРИ МЕН СЕ ОКАЗА СИЛНА ЖЕЛЯЗОДЕФИЦИТНА АНЕМИЯ И СЕ ОКАЗА ЧЕ КОГАТО МНОГО СЕ ДВИЖА, ОБИКАЛЯМ ПО МАГАЗИНИ ИЛИ МНОГО РАБОТЯ ПРИ РЕМОНТИ ВКЪЩИ СЕ ЧУВСТВУВАМ ЗЛЕ.МОЖЕ БИ И ВИЕ КАТО СПОРТУВАТЕ ИЛИ МНОГО ХОДИТЕ ЩЕ Е ТАКА,А КАК СТЕ С КРЪВНОТО. ПРОБЛЕМА ВИ НЕ Е ЛЕК . ИЗСЛЕДВАНЕ НА СЪРЦЕТО САМО ПРИ 1 ЛЕКАР ЛИ НАПРАВИХТЕ?НАТОВАРИХТЕ ЛИ СЕ С ВЕЛОТЕСТ. ДЪЩЕРЯ МИ КОГАТО ТРЕНИРА БАДМИНГТОН СЛЕД ТРЕНИРОВКИ НЕ СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ. НЕВРОЛОГА И КАЗА ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМИ В КРЪСТА И ПОНЕЖЕ ХОДИ ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ И КАТО ОТИДЕ ЩЕ ПРИПАДНЕ ОТ УМОРА И ДЪЛГО ИГРАЕ , ПОЛУЧАВА И УМОРА И БОЛКИ!! СЕГА Е КЪСНО -ИЗВИНЕТЕ ,НО ВИ ИМАМ КАТО МОЙ СИН, ЗАЩОТО СТЕ МЛАД!ЕДНО Е ДА СТРАДАМЕ НИЕ ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ ЕДНО Е ВИЕ МЛАДИТЕ. ОТ ОПИТ ЗНАМ ЧЕ МНОГО Е НУЖНО ТЪРПЕНИЕ И УПОРИТОСТ И ВИЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРОЯВИТЕ.!ОБИКАЛЯЙТЕ НЕ СПИРАЙТЕ ДА ТЪРСИТЕ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА СИ!!!НЯКОЙ ВСЕ ЩЕ ОТКРИЕ ПРОБЛЕМА ВИ!! Д-Р МАРКОВ МОЖЕ ДА ВИ ПОСЪВЕТВА И ЗА ДРУГИ ЛЕКАРИ. АКО ИСКАТЕ ПИШЕТЕ МИ НА ИМЕЙЛ:abrazame1111@yahoo.com-СТОЯНОВА

taralion
Мнения: 12
Регистриран на: 17 фев 2008 17:45

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от taralion » 22 фев 2009 21:04

Да се оплача и аз от подобни оплаквания.
От около 20 дена получавам болки в сърдечната област. По няколко пъти на ден. Обикновено на обяд и след това към 16 часа. Първа започва отзад от лявата част на гръбнака и след това и отпред отляво. Болката са мести ту отзат ту отпред ту от двете страни. Уплаших се заради сърцето. Нямал съм никакви оплаквания от нищо допреди предното оплакване "". Ходих при личния прави ми изследвания на кръв, кардиограма, преслушваме и ми каза, че съм вдигнал кръвното. Изкара го 160/100. Иначе ми е 140-145/90-95. "Слабичък" съм 125 кг., но винаги съм си бил едър, а сега доста. На 41 год. съм. Предписа ми добре познатия Цитерал, Парацетамол и Дексофен. Имал съм лека истинка. След два дена пак при него. Няма ло ми нищо, като ме заболи да пия "Recoxa" и "Costal". Не съм ги купувал и не съм гледал по Нета за какво са. Ходих и при друг личен лекар, той ме успокои и каза, че нервните коренчетата излизащи от гръбначният стълб са понастинали. Сложи ми някаква инжекция Флостерон и щяло до утре да ми мине. Обаче аз съм отново във форума. Единствено установих, че като си хапна се поуправя новата болест. Сега се чудя към кардиолог или невролог да се насочвам. Засега накланят везните към невролог. Май вече ще започна да вярвам и на екстрасенси, макар и пълен атеист да съм. "Накратко" това е.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от д-р Цончев » 25 фев 2009 18:10

Внимавайте с екстрасенсите.... просто препоръка..

MIELE
Мнения: 1
Регистриран на: 09 апр 2010 22:00
Местоположение: sofiq

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от MIELE » 09 апр 2010 22:12

PRIATELIO AS SA6TO IMAM TOZI PROBLEM I MEN DOSTA 4ESTO ME BOLI W OBLASTA NA SARCETO PREDI BE6E POSTOQNNO NO WE4E OSPQH DA GO RAZBERA DORI W MOMENTA DOKATO TI PI6A ME BOLI.ISKAM DA TI KAJA DA NE SE PRITESNQWA6 TOWA NQMA NI6TO OB6TO S FIZI4ESKOTO TI ZDRAWE.AS SE ZANIMAWAM S 4ASTEN BIZNES I 4ESNO KAZANO SI KASAM NERWITE DOKATO NE ZAPO4NAH DA SE KONTOLIRAM TAZI BOLKA NE IS4EZWA6E.WSI4KO E NA PSIHI4NA OSNOWA TRQBWA DA NE SE WDAWA6 ZA NI6TO DA PRIEMA6 NE6TATA PO SPOKOINO I SE ZAEMI SAS SPORT OSWEN PLUWANETO ZAPO4NI I DA TRENIRA6 HODI NA FITNES ILI NA LOSTOWE I ZAEBI TEZI HAP4ETA TAP4I6 SI ORGANIZMA S BOLKLUCI BES DA MU IMA NI6TO.I NEZNAM KAK SE HRANI6 NO NEDEI DA GLADUWA6 QJ PO 4ESTO I SE STARAI DA QDE6 HUBAWA HRANA KOQTO IMA BELTAZI MAZNINI PROTINI HAPWAI SLADKO PO EDIN 6OKOLAT NA DEN IMA6 NUJDA OT WAGLEHIDRATI.TOWA E LEKA 1 SI OSPOKOQWAI NERWITE 2 ZAPO4NI DA TRENIRA6 3 NEDEI DA MISLI6 4E SI BOLEN A SI MISLI 4E SI ZDRAW ORGANIZMA SE RAZBOLQWA OT TOWA KOETO MOZAKA WQRWA. 4 SPRI TEZI HAP4ETA I 5 HRANI SE DOBRE,ZNAM 4E TI ZWU4I NALUDNI4EVO NO ME POSLU6AI I DO 2 SEDMICI NQMA DA IMA BOLKA OBE6TAWAM TI OPITAI WSI4KO TOWA NI6TO NEGUBI6 NO ZAPOMNI NAI WAJNO E PSIHI4ESKATA NAGLASA I NERWITE KONTROLIRAI SE.PI6I MI SLED 2 SEDMICI KATO IZWAR6I6I WSI4KO TOWA.6TE WIDI6 4E 6TE MI BLAGODARI6.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от д-р Цончев » 12 апр 2010 07:49

Моля, пишете на кирилица!

ytrew
Мнения: 2
Регистриран на: 29 дек 2010 19:52
Местоположение: софия

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от ytrew » 01 яну 2011 23:09

Ако може да посаветвате и мен
Аз съм на 18 от известно време на моменти сърцето ми започва да бие много силно по няколко пъти на дени това трае 2 или 3 дни. След това всичко изчезва за няколко дни и после пак започва, но от няколко дни вместо по бързо сърцебиене се появява нещо като болка от ляватастрана на гърдите в областа на сърцето . Тя заема многомалко пространства и я има за няколко минути и после изчезва, а след време пак се появява. Когато легна по корем и си натисна гърдите пак чувствам някакъв дисбаланс на същото място. Та ме интересува от какво може да е каот се има предвид ,че ми првиха кардиограма преди около 3 месеца и тя не показа нищо.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от д-р Цончев » 02 яну 2011 21:26

Болката може да е с различен произход. На тази възраст не се очаква такава болка да е от сърдечен произход.

didity_84
Мнения: 2
Регистриран на: 05 апр 2011 22:58
Местоположение: sofiq

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от didity_84 » 05 апр 2011 23:39

zdraveite,nadqvam se 4e 6te mi pomognete.Za parvi pat piha vav forum no se ot4aivam sas vseki izminal den. Predi 3sedmici zapo4na ugasa- kakto si stoqh na kompa i rabotix v ka6ti izvednah srqzva6ta bolka se poqvi ot lqvo,uplahix se xvanax se za sarceto,kazax si tova e ...infarkt ili udar i pr. strahnoto be sa6to 4e lqvata mi raka se shva6tahe muskola ili po skoro iztrapvahe.behe postoqnna silna bolka(zabravix da spomena az sam na 26god).uspqx da polegna vednaga no ne preminavahe,okolo polovin 4as namalq no prodalgiili,tragnax kam li4niqt si lekar to4no pri nego polu4avam vtora kriza vednaga kardiogrami rengen na belite drobove(bqx s bronhit predi 2meseca i ne6to)no ni6to ne pokazaxa no otnovo kriza,otidox na nevrolog tam pak kriza sas sarcebiene,bolki v lqvo,lqvata mi raka nqcqlo iztrapna i posinq leko se podu vednaga snimki na vrata izsledvaniq,nazna4ixa mi lekarstva i ingekcii(Admiral i.m Milgama H i.m Deksametazon i.m Ketosprei,parakofdal)sled edna sedmica bolezneni ingekcii 3v1 se zalegax ot bolki ne mogex da se dviga.2-ta sedmica sam sas fizeoterapiq(masagi i nagrevki na Aflamil,milgama t.,tizanidin teva bolkite namalqha razdvigih se krizite sprqxa no na 15den pred kabineta na nevrologa pravq poredna kriza no po razli4na-zapo4na lqvata raka da se istudqva i postepeno cqloto tqlo vse edno sam temperatura,silno sarce biene,ustata mi treperehe vednaga kardiogrami xodix pri kardiolog,kaza 4e nqma ni6to pritisnitelnokravno 105 na 70izprati me za slagane na xolter.nevrologa me izprati za izledvaniq za xlamidi i sega 4akam za svoboden xolter,no sega sledva6tiq den imam pak lek xadux bolki no i bolkata si smenq mqstoto i postoqno e razli4na ili silna ili po slaba ili spira za izvestno vreme.fieoterapefta mi i masagista sa na mnenie za qdreno magniten rezonans,o nevrologa dargi na 2-ri si variant kato diagnoza tegak pleksit(1-q be megdu rebrena nevralgiq. molqvi pomognete mi ako nqkoi ot vas mu se e slu4valo ne6to podobno-znam 4e e normalno da me e strax no ...........blagodarq vi predvaritelno

bummer
Мнения: 71
Регистриран на: 21 яну 2010 17:27
Местоположение: sofia

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от bummer » 06 апр 2011 01:08

здравейте,надявам се че ще ми помогнете.За първи път пиха във форум но се отчайвам със всеки изминал ден. Преди 3седмици започна ужаса- както си стоях на компа и работих в къщи изведнах срязваща болка се появи от ляво,уплахих се хванах се за сърцето,казах си това е ...инфаркт или удар и пр. стръхното бе също че лявата ми рака се схващахе мускола или по скоро изтръпвахе.бехе постоянна силна болка(забравих да спомена аз сам на 26год).успях да полегна веднага но не преминавахе,около половин час намаля но продългиили,тръгнах към личният си лекар точно при него получавам втора криза веднага кардиограми ренген на белите дробове(бях с бронхит преди 2месеца и нещо)но нищо не показаха но отново криза,отидох на невролог там пак криза със сърцебиене,болки в ляво,лявата ми рака няцяло изтръпна и посиня леко се поду веднага снимки на врата изследвания,назначиха ми лекарства и ингекции(Адмирал и.м Милгама H и.м Дексаметажон и.м Кетоспреи,паракофдал)след една седмица болезнени ингекции 3в1 се залегах от болки не можех да се двига.2-та седмица сам със физеотерапия(масаги и нагревки на Афламил,милгама т.,тизанидин тева болките намаляха раздвигих се кризите спряха но на 15ден пред кабинета на невролога правя поредна криза но по различна-започна лявата ръка да се истудява и постепено цялото тяло все едно сам температура,силно сърце биене,устата ми треперехе веднага кардиограми ходих при кардиолог,каза че няма нищо притиснителнокравно 105 на 70изпрати ме за слагане на холтер.невролога ме изпрати за изледвания за хламиди и сега чакам за свободен холтер,но сега следващия ден имам пак лек хадух болки но и болката си сменя мястото и постояно е различна или силна или по слаба или спира за известно време.фиеотерапефта ми и масагиста са на мнение за ядрено магнитен резонанс,о невролога държи на 2-ри си вариант като диагноза тежък плексит(1-я бе между ребрена невралгия. моляви помогнете ми ако някои от вас му се е случвало нещо подобно-знам че е нормално да ме е страх но ...........благодаря ви предварително

bummer
Мнения: 71
Регистриран на: 21 яну 2010 17:27
Местоположение: sofia

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от bummer » 06 апр 2011 01:09

Позволих си да ти преведа на кирилица, защото единствения отговор щеше да бъде "Пишете на кирилица" , надявам се да няма проблем!

didity_84
Мнения: 2
Регистриран на: 05 апр 2011 22:58
Местоположение: sofiq

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от didity_84 » 11 апр 2011 11:14

благодаря ти за превода

fikusa
Мнения: 24
Регистриран на: 31 яну 2009 11:06

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от fikusa » 24 апр 2011 07:50

бих искал да благодаря на всички които са писали в тази тема. Болката в областа на гърдите отмина но не напълно. Това което ми се появи наскоро е доста тревожещо. Имам болки в центъра на гърдите или по точно там кадето започват ребрата от долу. Днес например не се чуствах добре изобщо. Пулсът ми е по принцип около 90 но днес точно след като хапнах 5мин по късно усетих че не ми е добре и пулса ми беше то4но 72. Върха на езика ми изтръпа и също така върховете на три от пръстите на лявата ми ръка си ги усещах все едно някой ги боде с иглички. До колкото знам и съм ел тези признаци плус още един които аз нямам за сега да чукна на дърво(истръпване на лявата част на гърба от долу на горе) са симптоми за инфаркт. Въобразявам ли си или всичко това е истина.
Да подчертая че не съм в БГ а уча в ЛА и стреса е огромно ниво тук и е постоянен защото работя и уча и карам много. Ето днес в уж почивният ми ден минах почти 160км. Нещо което правя почти всеки ден. Тези неща които получавам от стрес и натоварване ли са и какво може да последва. В четвъртък ще ходя на лекар и тогава пак ще пиша за да кажа какви са резултатите. Интересното е че тези неща се появяват предимно следобяд или вечер.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болка в областа на сърцето и гърдите но не самото сърце. Пом

Мнение от д-р Цончев » 25 апр 2011 20:44

Според мен е по-скоро реакция на стрес и натоварване, факт, че се проявява във вечелните часове, когато всичкото това е преживяно и се поставяте в състояние на относителна почивка и анализ на преживяното.

Отговори

Върни се в “Артериална Хипертония. Повишен холестерол. Инфаркт”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron