ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Над 55% от лекарите съобщават за бърнаут
И по-конкретно неговият параметър
Теста може да открие рисковете за здравето навреме

прескачане на сърцето

Хипертония, Аритмии, сърдечна недостатъчност, атеросклероза, Исхемична Болест на Сърцето, перикардит

Модератори: админ, консултанти

vased
Мнения: 162
Регистриран на: 04 яну 2009 17:47

Re: прескачане на сърцето

Мнение от vased » 14 дек 2017 16:26

Д-р Цончев, много ви моля, препоръчайте ми седатив за еднократна употреба при нужда. Много ми е необходим при продължителен полет в самолет. Валериана не ми помогна.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: прескачане на сърцето

Мнение от д-р Цончев » 16 дек 2017 21:17

Пробвайте с Деанксит

buffalo74
Мнения: 13
Регистриран на: 12 фев 2015 23:52

Re: прескачане на сърцето

Мнение от buffalo74 » 28 дек 2017 18:11

Някои от моите екстрасистоли се провокират когато се облегна на седалката на стол или легна на твърдо по гръб. Други при физическо усилие. Има и такива в покой, но рядко. Става въпрос за камерни екстрасистоли до 100 на ден, но с времето прогресират :cry: . Имам ги от началото на октомври и ги свързвам с няколко опита да "счупя" спирометъра" при изследване на белите дробове. Тогава като че ли си докарах и диафрагмална херния. Кардиолозите не виждат нищо нередно на ЕКГ и ехография. Някакви съвети какво може да ги предизвиква?

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: прескачане на сърцето

Мнение от д-р Цончев » 28 дек 2017 22:06

Код: Избери всички

Имам ги от началото на октомври и ги свързвам с няколко опита да "счупя" спирометъра" при изследване на белите 
- не е от това.

Трябва да се сложи холтер за да се види колко и какви са екстрасистолите и дали налагат лечение.

buffalo74
Мнения: 13
Регистриран на: 12 фев 2015 23:52

Re: прескачане на сърцето

Мнение от buffalo74 » 29 дек 2017 13:01

Холтера отчете 30 предсърдни и 30 камерни екстрасистола. 15 от тях бяха след изпиване на една бира облегнат на удобен стол, вечер, при физически и емоционален покой. Другите след слагане и преди махане на холтера, вероятно от стрес и много висок пулс. От тогава минаха близо 2 месеца. Броят на екстрасистолите прогресира :evil: Вече твърдо са над 100, само тези които усещам. Наблюденията ми са че те се появяват най-често:
- в края на горещ душ при пулс над 100-110.
- след кратко физическо натоварване
- при облягане на стол, вероятно нещо с гръбнака натискам?

Вчера бях на поредното ЕКГ. Отново всичко в норма. Преди теста със спирометъра (там надувах няколко пъти с максимално пълнене на дробовете и разгъване на гръдния кош) нямах сърдечни оплаквания. Резултата след теста е ГЕРБ+езофагит + много големи съмнения за хиатална херния, неоткрита при гастроскопия и рентген с бариева каша. Сега след няколко по-дълбоки вдишвания се появява стягане зад гръдната кост, което продължава часове. Не е остра или моментна болка и не се повлиява от нищо. Според мен е или от хернията или травма на/около сърцето. Дишането е о.к. Моля за мнение, каква е вероятната причина за екстрасистолите. Никога преди това не съм имал такива оплаквания. Цяло лято карах велосипед по 20-25км/ден. Крачкомера на часовника ми отчиташе редовно около 10000 крачки. Пулса ми в покой е около 60/мин. Какво изследване още да направя, за да се изключат вероятни травми на сърдечносъдовата система? Имам много ЕКГ и 1 ехография.
Д-р Цончев, да вероятно вече е необходимо лечение, но ако не е ясна причината ще се лекува резултата, а той е прогресиращи екстрасистоли. Страх ме е че след месец два ще станат хиляди, а нервната ми система вече не издържа.

buffalo74
Мнения: 13
Регистриран на: 12 фев 2015 23:52

Re: прескачане на сърцето

Мнение от buffalo74 » 29 дек 2017 13:12

Забравих да напиша че през октомври след една късна и мазна вечеря полята с бутилка червено вино, на сутринта се озовах в спешна помощ с двойни и тройни поредни екстрасистоли и пулс 110.
От тогава не употребявам алкохол, кафе, шоколад. Цигари не пуша от 20год.
Убеден съм че при проклетата спирометрия която направих, нещо в мен се повреди!

rosi234
Мнения: 78
Регистриран на: 18 мар 2010 14:31
Местоположение: софия

Re: прескачане на сърцето

Мнение от rosi234 » 31 дек 2017 13:45

Здравейте!
Докато се включи д-р Цончев ще се постарая да ви дам някои отговори по мое скромно мнение разбира се.
Многото ЕКГ и други тестове които сте направили показват еднозначно,че нямате никакви проблеми със сърдечно-съдовата система и не е необходимо повече да правите изследвания
в тази област.
Според мен на този етап при Вас не се налага медикаментозно лечение.
Екстрасистолите нямат нищо общо с функционалното изследване на дишането-спирометрия което сте направили- това е мнението и на д-р Цончев.
Стягането зад гръдната кост което имате няма сърдечен произход.

Хората с ГЕРБ могат да имат временна, тежка болка в гърдите, когато поемат дълбоко дъх или кашлят. Тази разлика е ключова. Нивото на интензивност на сърдечната болка остава непроменено, когато дишате дълбоко.
Ето в този сайт можете да прочетете повече за болките в гърдите от сърдечен произход и от ГЕРБ
https://translate.google.bg/translate?h ... rev=search
По отношение на екстрасистолите по принцип медицинските сайтове отричат да има връзка между ГЕРБ и появата на екстрасистоли.
Но от друга страна Американската агенция по храните и лекарствата –FDA има изготвен такъв доклад.

https://translate.google.bg/translate?h ... rev=search
Вие също пишете „Забравих да напиша че през октомври след една късна и мазна вечеря полята с бутилка червено вино, на сутринта се озовах в спешна помощ с двойни и тройни поредни екстрасистоли и пулс 110. „

Не могат да бъдат пренебрегнати с лека ръка и форумите на тема „ГЕРБ и екстрасистоли”–прочетох много такива в западните сайтове -можете да ги прочетете и вие – много голяма част от участващите в дискусиите считат, че има връзка между ГЕРБ и появата на екстрасистоли.
Тъй като една от основните причини за поява на екстрасистоли по принцип е тревожността има вероятност при вас тя също може да играе роля в появата им, тъй като пишете за изследването с холтера, че половината от екстрасистолите са се появили „вероятно от стрес след слагане или преди махане на холтера”
Друга вероятна причина за появата на екстрасистоли са намалените нива на магнезий в организма.

Стъпките които сте предприел- спиране на алкохол, цигари, кафе, шоколад са стъпки в правилната посока, но вие имате и ГЕРБ – за този проблем е наложителна много по-строга диета.
Трябва да вземете мерки и за справяне със стреса- натурални средства имам в предвид,
както и да си направите изследване за нивото на магнезий –не е скъпо -5 лв. струва
Желая Ви весело посрещане на Новата Година!

buffalo74
Мнения: 13
Регистриран на: 12 фев 2015 23:52

Re: прескачане на сърцет

Мнение от buffalo74 » 02 яну 2018 01:43

Благодаря Ви за изчерпателния и съпричастен отговор!
Желая ви много здраве през новата 2018г.
Аз моето го загубих. Ще разкажа цялата изтория, за да е ясна от началото до края, така се надявам да получа още съвети.

В началото на август прекарах някакъв летен вирус за 2-3 дни. Следващите няколко седмици имах периодично ускорен пулс, затруднено дишане, стягаща болка в гърдите и остра в ребрата. Кардиолозите казваха няма проблем. Вторият дори се опита да ме прати на психолог. А можеше да ми изпише магнезии ( в норма ми е) и ново хапче за кръвното, което като че ли ми реши поне трудното дишане по-късно. Това се случи в деня преди да направя спирометрията. След няколкото опита с уреда, почуствах болка зад слънчевия сплит, под гръдната кост. Цял месец затруднено дишане ме бе изнервило и изкарах всичките си негативни емоции на уреда. Не обърнах внимание на болката и бързо я забравих. Същият ден започна и дразнене в долната част на хранопровода. Без киселини, нещо като мравучкане. Разбрах че е точно хранопровода много по-късно. След 2-3 дни ми излезе суха кашлица. Тогава ГП ми смени хапчето за кръвно, но ефект върху кашлицата нямаше. Там някъде се появиха първите екстрасистоли. Отново имаше стягаща болка в гърдите. Последва цял месец ходене по мъките. Отново трудно дишане, с подпиране на белия дроб. Трети кардиолог заподозря хиатална херния. В началото на ноември - рентген с бариева каша, резултат - гастрит. Казаха от там са ти екстрасистолите. Почнах Нексиум, дразненето и кашлицата веднага изчезнаха. Последва гастроскопия. Видяха Баретови изменения последните 5-6мм. (за тях не им вярвам, няма биопсия). Започнах по-сериозна диета, но екстрасистолите не спряха, а ескалираха.
Подредих си всички тези събития и съм напълно убеден че при спирометрията съм направил диафрагмална херния, а като следстие на нея са ГЕРБ и гастрит. Хернията вече я чувствам като се навеждам или като вдишам по-дълбоко. Екстрасистолите са или късна проява на вируса, или съм направил още някоя беля при спирометрията. Вече не ги свързвам с ГЕРБ, тъй като съм на лекарства и диета, но те въпреки това ескалират. Сега съм в безизходица. Чудя се какво мога да спася от себе си. Психиката ми е пред срив. Обмислям операция за ГЕРБ/херния, тъй като не вярвам че с диета и лекарства нещо ще се промени. Мъж на 43г. съм. 190/105. Имам дъщеря на 3г. Очаквам съвети. Благодаря.

vased
Мнения: 162
Регистриран на: 04 яну 2009 17:47

Re: прескачане на сърцето

Мнение от vased » 03 яну 2018 09:11

buffalo,
добре дошъл в групата на екстрасистолниците. Първо, не се тревожи толкова, мнооого сме. Аз, от личен опит, бих казала че може спирометрията при теб да ги е отключила. И при мен, от едно пресилване - изкачвах с бърз ход планински стръмен склон - изведнъж започнаха групирани камерни като удар с чук. И преди това съм имала единични, свикнала съм стях, но никога така двойни, тройни и такива продължителни пристъпи. Но аз имам Хашимото под контрол, съвет към теб, изследвай щитовидната жлеза, ако не си го направил. От личен опит, също така бих казала, че екстрасистолите се влияят и задействат от пълен стомах, хранопровод, бял дроб и всички други органи около сърцето, всъщност всички са сблъскани един до друг и няма разстояние между сърцето и околните тъкани. Не съм намерила, за себе си, още начин да ги прекратявам, но все пак са на периоди, понякога зачестяват, след това изчезват. Не се тревожи, пак казвам, ако не са повече от 100 за денонощие, това значи по 4 екстрасистоли на час или по 1 екстрасистола на всеки 15 минути, не се налага лечение, било нормално. Когато открия начин да ги прекратявам, без лекарство, ще пиша пак.

vased
Мнения: 162
Регистриран на: 04 яну 2009 17:47

Re: прескачане на сърцето

Мнение от vased » 06 яну 2018 08:22

Имам идея. Ще пробвам да спирам екстрасистолни пристъпи с магнит, ще пробвам със слаб магнит, от тзи които се лепят на хладилника. Ще пробвам и със силата на мисълта. Ще споделя, след време, резултата.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: прескачане на сърцето

Мнение от д-р Цончев » 08 яну 2018 22:02

Това нямада стане, гарантирано.

vased
Мнения: 162
Регистриран на: 04 яну 2009 17:47

Re: прескачане на сърцето

Мнение от vased » 11 яну 2018 08:57

Д-р Цончев, вярвам ви. Но все пак пробвах. Слагах магнитчета, но не съм сигурна дали помагат, защото вкъщи ми се появяваха само единични екстрасистоли. Но два пъти на улицата получих серийни, с продължителност около десетина минути. И пробвах със силата на мисълта, представях си детайлно как сърцето ми е обгърнато внимателно с две ръце излъчващи златиста аура от био етерно (справка Никола Тесла) енергийно поле и си казвах на ум “Успокой се сърчице, спокойно...” И си се усмихвах. И о чудо, Мина, но защо, това не знам. Разказвам го, до известна степен, като шега, да се поразвеселите. Може пък и да е помогнало, и чудеса стават на този свят.
Но има и опасен елемент, ако виталното/енергийното тяло на човек е отслабнало поради заболяване, това мисловно усилие/концентрация може да го изтощи още повече и да се получи обратен ефект.
Бъдете здрави.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: прескачане на сърцето

Мнение от д-р Цончев » 11 яну 2018 21:07

Ако много зачестят тия ЕС е добре да се сложи един холтер да се видят какви са. Инак волята е голямо нещо...

хелве
Мнения: 1
Регистриран на: 15 фев 2018 21:19

Re: прескачане на сърцето

Мнение от хелве » 15 фев 2018 21:48

Здравейте и от мен! Преди 10 дни бях на кардиолог по повод вечната ми тахикардия и кръвно,което винаги е било ниско ,но с настъпването на критическата на няколко пъти се вдига до 145/90.Направиха ми кардиограма и ехография, кардиолога каза,че на пръв поглед сърцето ми е здраво но имам и пролапс на метрална клапа,който не бил проблем. Препоръча ми да продължа да си вземам бетаблокера. Няколко дни по късно ,вечерта усетих прескачания на сърцето,доста чести, и така вече 3,4 дни. Въпроса ми е ,има ли смисъл да се притеснявам,като само няколко дни преди това ми казаха ,че имам здраво сърце.Апропо забравих да кажа ,че взимам Клонарекс и за паник атаките.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: прескачане на сърцето

Мнение от д-р Цончев » 19 фев 2018 22:08

Ако зачестят тия прескачания - например да са над 100 на ден - трябва да се сложи холтерза да се види за какво стававъпрос

Отговори

Върни се в “Артериална Хипертония. Повишен холестерол. Инфаркт”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron