ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Спете повече, независимо колко дълго сте будували
Големината им се изменя с възрастта
4 гр за 24ч-това е максималната доза парацетамол за възрастен

Лечение на стафилококи и ентерококи

Зашука, шарки, Хепатит, инфекциозна мононуклеоза

Модератори: админ, консултанти

nikiveli
Мнения: 5
Регистриран на: 27 сеп 2007 22:40

Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от nikiveli » 27 сеп 2007 23:40

Здравейте, надявам се, 4е бихте могли да ми помогнете и насочили какво да правя за да се избавя от всички бактерии, които излизат при изследванията ми.На 26 години съм и преди 2 години при изследване на еякулат изолираха стафилококи coagulase-negative и трихомони.Назначиха ми лечение с антибиотик Фасижин и Augmentin 1g и при следващото контролно изследване след един месец('еякулат' и "уретрален секрет" )се появиха в голямо количество ентерококи и стафилококи aureus и трихомони.Пак последва антибиотично лечение Amoksiklav 625 mg i Trichomona...(не мога да го разчета) и след него изследванията ми бяха следните: при еякулат -умерено количество стафилококи coagulase-negative Penicillin R и трихомони,а при уретрален секрет - стафилококи aureus Penicillin R.Пак лечение с Макмирор табл.При следващите изследвания еякулат след около месец освен умереното количество стафилококи coagulase-negative Penicillin R се появи и Candida glabrata.Пих Orungali 100mg.След месец имаше само умерено количество стафилококи aureus.Пих Зиней 500 мг и на следващото излседване имаше голямо к-во стафилококи aureus-Meticillin R.След последвалото лечение направих почивка,защото имам и проблеми с бъбреците(периодично вадя камъни).След година от първото лечение освен ентерококите,трихомоните имах и Klebsiella spp.Пуснах и стерилна урина,нямаше бактериален растеж.Така се получи, че след това жена ми забременя и с много страх за здравето на бебето предвид всички бактерии,които имам то се роди живо и здраво :D
И сега пак си направих изследвания и пак старите бактерии стафилококи aureus и ентерококи.И вече незнам дали ще се излекувам.На какво се дължи,4е със всяко изследване се появават все нови видове бактерии.Изследванията съм си ги правил на едно и също място,ако това има значение.Ползваме презервативи, но не са 100% сигурни и се чувствам много подтиснат.

д-р Цончев
Мнения: 34362
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 28 сеп 2007 15:09

Най-вероятно инфекцията е хронифицирала и за това лечението е трудно, но това е начинът за поведение - антибиограми и антибиотици според тях. Къде провеждате лечение?

nikiveli
Мнения: 5
Регистриран на: 27 сеп 2007 22:40

Мнение от nikiveli » 28 сеп 2007 20:01

Изследванията са правени в Цибалаб, а лечението в 29-та поликлиника, кожно-венеричен к-т.Сега незнам къде да отида да продължа лечението.Бихте ли ми казали за специалист към когото да се обърна.

д-р Цончев
Мнения: 34362
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 28 сеп 2007 23:10

Потърсете в клиника по кожни и венерически заболявания на МА д-р Каваклиева. Носете всички направени изследвания и медицински заключения.

nikiveli
Мнения: 5
Регистриран на: 27 сеп 2007 22:40

Мнение от nikiveli » 29 сеп 2007 16:17

Благодаря Ви за информацията.Аз я търсих в сайта на болницата, но не я намерих.В понеделник ще се обадя по тел. да си запазя час и дано скоро се отърва от малките гадинки.

roro77
Мнения: 2
Регистриран на: 29 окт 2007 22:43

Мнение от roro77 » 30 окт 2007 21:44

Виж незнам точно какъв ти е проблема, но много прилича на моята история. Аз съм на 30 години - проблема ми е от 12 години вече. Още от първия си полов контакт хванах някакъв катар течение сърбеж и парене при урениране. Тогава нито лекарите нито аз бяха толкова на ти с хламидия и разите му там бактерии или не съм имал късмет да попадна на подходящ лекар, който да ми направи микробиология, на назначи лечение и след това да проследим състоянието с повторна микробиология и т.н. След поредица от експерименти с различни антибиотици (неподходящи) и различни лекари (неподходящи) бях стигнал до - 37-37,4 градуса постоянна отвратителна температура на пръв поглед нищо ми нямаше, но тонуса ми беше отвратителен. Спортувах и прекъснах всякакъв спорт гадна работа. Дори против уроки вземах мерки:)))). Както и да е случайно стигнах след около 7-8 месеца мъки до Д-р Вълканов урулог Хасково. Той за първи път ми направи микробиология на сперма. И установи някакъв проблем. исписа ми доксициклин естествено след няколко опита с други по меки антибиотици понеже не съм имал някаква остра инфекция. В крахна сметка от доксициклина се оправих изчезна ми температурата и ми се възвърна тонуса. Спрях да имам усещането за гъдел тръпки и вълни по кожата на тялото.
...... Да обаче кошмара тепърва предстоеше....Тогава не съм и предполагал че през остатъка от живота си ще използвам презервативи за абсолютно всякакъв вид секс...орален и т.н. След още първия си контакат тогава без презерватив проблема се повтори, но вече си мислех че имам златния ключ доксициклин:))) да ама не помогна веднъж, помогна втори път, и така няколко пъти стигнах до момент в които вече нямах температура, не ми беше кофти, но започнах да изпитвам някаква чувствителност в тестисите и тежест в простата - чуваството все едно ти се ходи по голяма нужда. пих отново доксициклин, но не помогна. Голям проблем.....след няколко месеца мъки и отчаяние заминах за софия там един лекар в транспортна болница ми пусна изследвания микробиология на сперма+хламидия. Оказа се че имам и от двете. Предписа ми Vibramicin. Трябва да ти кажа че след и месец от този антибиотик ми се оправи проблема, но ще не бях разбрал че никога вече няма да мога да сваля презерватива:)))) без значение какъв вид секс правя. И така ето ме днес на 30 години може би със твоя проблем. Какво мисля аз по въпроса от опита който има стигам до извода, че ние вече имамем хроничен проблем, проблем при който ако не се пазим с презерватив и най безобидните бактерии могат да ни атакуват. Не се учудвай че след всяко изследване имаш повече бактерии. След всяко вземане на антибиотици имунната ти система пада и ако случайно си позволи лукса в даден случай да не ползваш презерватив бактерии от различни видове атакуват наново, а такива има във всяко женско влагалище просто така е устроено и когата нямаме съпротива се развиват в нашите полови органи и при мен например предизвикват дикомфорт и чувствителност в тестисите и тежест в простата да не говорим че след дълъг стаж и третиране с различни видове антибиотици и лебидодо ми е на минус. Моя съвет е правиш си изследване, третираш С ТАВАНИК това е антиботик и без да докосваш жена си поне без презерватив правиш пак изследване след месец. тогава пак ще говорим. И запомни никога без презерватив, много строга хигиена и много внимание да не скъсаш презерватив или при любовната игра да си позволиш обмяна на флуиди по невнимание!!!! Това е положението. Ако си постигнал по добър резултата от мен пиши!

n__n
Мнения: 674
Регистриран на: 25 мар 2008 00:38

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от n__n » 17 апр 2009 02:46

предполагам на това му се казва "хроничен простатит".

Хора наистина си спазвайте хигиената и ръцете би могло да се забърсват със спирт или мокри кърпички преди да се постави и след като се свали презерватива, че като имате склонност да предразполагате бактериите към задържане в неспецифичната лигавица с вашия понижен имунитет в областта , да не си овапцате и съпругите с тези ужасно звучащи "метилицин резистентни стафилококи".
Разбира се като става дума за посявки микробиология има винаги вероятност от грешка/замърсяване на пробата в различните лаборатории, така че аз лично не мога да си обясня как е възможно веднъж да излезнат абсолютно най-нелечимите в света стафилококи а другия месец да няма следа от тях ...намирисва на замърсена проба.
Така че не се отписвайте толкова лесно, вие сте "мъже в разцвета на силите си" и не за всички версии на бактериите се доверявайте и ни най-малко не изпадайте в депресия или параноя.

Трихомоните не ви коства кой знае колко да ги лекувате.

хламидията трябва да се потвърждава със серологични тестове от венозна кръв - "хламидия трахоматис IgM - млада/активна инфекция средно от 10ти ден на инфекцията" и "хламидия трахоматис IgG - стара инфекция средно от 30 ти ден на инфекция, може да се поддържа положителен резултат и след успешно лечение, затова винаги се снемат и двата имуноглобулина". Хламидийната инфекция е много сериозна хронична инфекция, от която имунната система продуцира бавноразграждащи се имунни комплекси, които не рядко довеждат до ревматизъм!!!
Трябва да се води упорита борба, ако доктора каже 14 дни АБ ..слушате и изпълнявате и двамата партньори и се пазите поне месец и нещо докато се потвърди успешността на лечението и на двамата с имуноглобулини тестове, иначе вкарвате момичето в ада, а за някои момчетата е специално по-висок риск имунната им система да сбърка и произведе антитела(например артрит Бехтеров с висока инвалидност).

клебсиелата и ентерококите мисля са "лайняни" бактерии по произход, за тях можете да се усъмните дали не са замърсяване на пробата от вас или от лабораторията. Предполага да не ползвате "задния салон" без предпазни средства.

стафилококите не са добри питомци. За тях почти няма лечение.

а Стрептококите - в частност бета хемолитичен стрептокок са БЕДСТВИЕ, гарантират аборт!!! Бета хемолитичният стрептокок бихте го допуснали ако някой от двама ви има грип/ангина и попадне където не трябва някак си. Риск от аборт, риск от автоимунни реакции повече за момичето.

кандидата е гъбичка, цъфва при понижен имунитет ..след антибиотик ..след грип, все отникъде цъфва, незнам колко спешно е лечението в случай на гъбки.

а на roro специално да кажа, че като споменава че е имал субфебрилна температура 37.0-37.5 обедно вечерно време, наистина е чудо че се е разминал с РЕВМАТОЛОГИЯТА.

shanan
Мнения: 4
Регистриран на: 12 май 2009 20:21

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от shanan » 07 дек 2009 14:13

Здравейте!
Не знам дали има лек за тези бактерии, но не трябва да се отказваме. Аз четох в интернет за едно дърво - PAU D`ARKO. Помагало за такъв тип бактерии и гъби също. Решила съм да пробвам, не очаквам да ме излекува, но поне да се почувсвам по - добре. Освен това се видя че лекарствата не помагат, та е време да пробвам и нещо по - безвредно :roll: Тъй че ако някой желае може да пробва :)

mimzzy
Мнения: 3
Регистриран на: 23 ное 2009 14:27
Местоположение: софия

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от mimzzy » 14 дек 2009 16:28

искам да споделя опита си с бактериите накратко и с какво се лекувам аз.от 4-ри години сам с постоянни циститни кризи а напоследак и бъбречни получзвам.лекарите ме лекуваха с куп антибиотици което доведе до срив в имунитета ми,а проблема не се реши.докато на изследванията не излизаха никакви бактерии до скоро,сега се почна борба и с тях. то не бяха хламидии то не беше Е.коли сега сам с стафилококи.направо се отчаях и като видях че работата с АБ няма да стане прибегнах кам хомеопатията. 4естно ви казвам хламидията лекужах месец и след тожа и помен нямаше.е.коли уй била много упорита и тя за седмица изчезна.сега ще боря стафолококи и жеднага щтом имам резултат ще пиша.успех на всички намерети си доър хомеопат

Forum admin
Мнения: 2785
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от Forum admin » 15 дек 2009 12:15

Здравейте, искам само да спомена, че без допълнително взимане на хранителни добавки, трудно ще се оправите само с антибиотиците. Важно за вас е да подсилите имунитета си, но не мисля. че един ЦЕНТРУМ ще оправи положението. Витамини А,Ц,Е, Б-комплекс, Невробекс, Цинк + Хиалуронова киселина, Калций и Магнезий, Furolin , както и вземането на Фолиева киселина ( все пак, не е само за бъдещи майки ) ще подобрят общото ви състояние. Има и една ваксина - UROSTIM, която освен за лечение се взима и за профилактика срещу e.coli. Успех и внимавайте с антибиотиците, лекувайте и партньора си, не правете повторно изследване, както биха казали повечето лекари - 10 дена след антибиотика, защото резултата може да е лъжовен , а поне 3 месеца след последното хапче и най-важното - въздържайте от всякакъв вид сексуални контакти до пълното ви излекуване, в противен случай кошмара ще е вечен ! Успех !
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

nadim
Мнения: 36
Регистриран на: 13 окт 2009 14:42
Местоположение: sofia

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от nadim » 18 фев 2010 19:57

do mimzzy
molia, spodelete kak se preborihte s e. coli. i dali ne e svarzana sas stavnite bolki, koito zapo4nah da imam. na 32 godini sam. ot minaloto liato se boria s e. coli, no rezultat- nikakav.

д-р Цончев
Мнения: 34362
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от д-р Цончев » 19 фев 2010 15:48

Моля, пишете на кирилица!!!

rumenesko
Мнения: 50
Регистриран на: 10 мар 2010 19:01
Местоположение: София

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от rumenesko » 10 мар 2010 19:26

Здравейте. Обръщам се към вас с няколко въпроса свързани с тези гадини. На 32 години съм и от няколко месеца се боря с тях, за сега неуспешно. Всичко започна през ноември с често уриниране. След преглед на ехограф, доктора каза че имам цистит и да пия 1 седмица Ципрофлоксацин. След седмицата, симтомите си останаха същите и отидох пак на доктор, каза ми да пия 20 дена едни билкови таблетки. По същото време започна да ме боли ниско долу корема, над пениса и то почти постоянно. След тези таблетки в комбинация с мечо грозде и уронал всичките болежки си останаха, дори и ми изчезна ерекцията, и съответно смених доктора. Новият ме прати за изследване на урина и еякулат при които се установи Стафилококи ауреус в еякулата и чиста урина. От антибиограмата ми изписа Амоксиклав и Бисептол последователно. След курса на лечение, болката ми ниско долу си остана, направих нови изследвания, които показаха наличие на ентерококи фекалис. Новата антибиограма показа че този път правилните лекарства са Тайваник и Нолицин. Нолицина вече го привършвам, но болките ми си стоят, ерекцията е полужива и продължавам честотот ходене до тоалетна. До кога ще ме тормозят тези гадини? Нормално ли е да ме боли постоянно, макар и не нетърпимо, но много дразнещо и особено при притискане от колан? Какво всъщност ме боли - мускулатура на стомаха, на пениса, нещо друго? Успоредно с антибиотиците пих и цитросепт, сега съм на биоцитрин, ефекта е нулев. Трябва ли да направя някакви допълнителни изследвания? Нормално ли е да ми изчезне и ерекцията?
Благодаря ви предварително.

д-р Цончев
Мнения: 34362
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от д-р Цончев » 11 мар 2010 19:34

Доста въпроси задавате, някой от които нямат еднозначен отговор. Болката е от уроинфекцията, която още не е преодоляна. По принцип такива инфекции могат да са доста упорити, така че се въоръжете с търпение и лекувайте с постоянство. Съвсем възможно е нарушенията в ерекцията да са свързани с инфекцията и при ликвидирането и се очаква да се възстанови.

rumenesko
Мнения: 50
Регистриран на: 10 мар 2010 19:01
Местоположение: София

Re: Лечение на стафилококи и ентерококи

Мнение от rumenesko » 11 мар 2010 21:01

Докторе, благодаря ви за бързото включване. Тези гадости наистина ме разсипаха, чувствам се непълноценно, започнах сам да се изхващам, че не мога и да си върша служебните задължения пълноценно, мисля само за това и се депресирам. Прави ми впечатление и че има някакъв психологичен момент - когато съм доста зает забравям за болката, а сетя ли се имам чувството че едва издържам, как мога да го преодолея това? Иначе се тъпча с всякакви зеленчуци, почти всяка вечер ям и чесън. От прочетеното в нета смятам, че лечението ми е правилно - антибиограма и чувствителни антибиотици. Необходими ли са изследвания на кръв или нещо друго? Някаква по-специална диета? Има ли опасност от стерилитет?
Благодаря ви предварително отново.

Отговори

Върни се в “Инфекциозни болести и паразити. Хепатит”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта