ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
В повечето случаи чупливите нокти са напълно решим проблем.
България е от малкото страни, където билката вирее свободно
Откри френски научен екип
Ацетилсалициловата киселина може да предпази от усложнения при...

Урина и ПКК за разчитане

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 15 юни 2010 10:49

Има известна анемия.

boglev
Мнения: 2
Регистриран на: 14 юни 2010 12:21
Местоположение: sofia

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от boglev » 15 юни 2010 13:46

Благодаря

reni_vo
Мнения: 1
Регистриран на: 21 юни 2010 14:45
Местоположение: СОФИЯ

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от reni_vo » 21 юни 2010 14:52

Здравейте! Започвам направо с това, че съм бременна и лекарката ми ме праща за трети път да изследвам урина, последните ми показатели са:

Урина

Урина - седимент
бактерий,кристали пик к-на,урати

Хим. изследване с течни р-ви
Профил Виж по-долу
Урина - белтък
Отрицателен

Урина - билирубин
Отрицателен

Урина - уробилиноген
В норма
Има ли защо да се притеснявам ? Благодаря !

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 22 юни 2010 12:08

Не виждам нещо притеснително. Да се обсъди с лекаря
бактерий,кристали пик к-на,урати
бактериите дали са в резултат на външно замърсяване или може да се мисли за уроинфекция.

zlatty
Мнения: 13
Регистриран на: 24 юни 2010 10:30
Местоположение: София

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от zlatty » 24 юни 2010 10:58

Здравейте,
Днес си направих ПКК, моля за съдействие и разчитане на резултатите ми.
Предварително благодаря! :roll:

WBC: 8.2 10 ^9 /l <3.5-10.0>
RBC: 4.54 10^12 /l <3.80-5.80>
HGB: 134 g/l <110-165>
HCT: .394 l/l <.350-.500>
PLT: 245 10^9/l <150-390>
PCT: .195 10^-2l/l <.100-.500>
MCV: 87 fl <80-97>
MCH: 29.5 pg <26.5-33.5>
MCHC: 340 g/l <315-350>
RDW: 12.9 % <10.0-15.0>
MPV: 8.0 fl <6.5-11.0>
PDW: 15.0 % <10.0-18.0>

DIFF:
%LYM: 44.2 % <17.0-48.0> #LYM: 3.6 H 10^9/l <1.2-3.2>
%MON: 6.6 % <4.0-10.0> #MON: 0.5 10^9/l <0.3-0.8>
%GRA: 49.2 % <43.0-76.0> #GRA: 4.1 10^9/l <1.2-6.8>

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 24 юни 2010 21:07

Нормална.

dimitrovadesi5
Мнения: 1
Регистриран на: 31 авг 2017 14:17

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от dimitrovadesi5 » 31 авг 2017 14:20

Здравейте, бременна съм в 11 г.с. и това са резултати от урината – само това, което е извън норма:
Урина - Еритроцити,Хемоглобин (Erythrocytes, Hgb.) 250RBC/ul [+++] RBC/µL Отрицателен

Преди 3 дни това беше 75RBC/ul [++]

Моля за съвет, докторката ми е извън страната, а часът ми при нея е чак за 18.09.
предварително брагодаря

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 07 сеп 2017 22:04

Урината на цвят каква е?
Някакви оплаквания иматели?

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта