ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Не всички последствия се усещат на момента!
За мъжете, които искат да станат бащи на здрави деца
Бета глюканът е сред най-мощните имуностимулатори

Урина и ПКК за разчитане

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

yana_dr
Мнения: 2
Регистриран на: 28 авг 2008 16:28

Урина и ПКК за разчитане

Мнение от yana_dr » 28 авг 2008 16:39

здравейте
правих си ПКК и урина, моля да ми ги разчетете. Относно аборт са направени
имали нещо много нередно поради което ще трябва да се забави аборта?

ПКК-22 показателя *
Профил Виж по-долу

WBC (левкоцити) 6.24
x10^9/L 3.5 - 10.5

LY% (лимфоцити - %) 22.8
% 20-48(50 - 70за деца до 4г)

MO% (моноцити - %) 7.46
% 1.00-11.0

EOS%(еозинофили - %) 1.36
% 0-6

BASO%(базофили - %) 1.59
% 0-2

GR% (гранулоцити - %) 66.8
% 40 -70(20- 50 за деца до 4г)

LY# (лимфоцити - бр.) 1.42
x10^9/L 1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)

MO# (моноцити - бр.) 0.465
x10^9/L 0.070 - 0.80

EOS#(еозинофили - бр) 0.085
x10^9/L 0.000 - 0.500

BASO#(базофили - бр) 0.099
x10^9/L 0.000- 0.140

GR# (гранулоцити - бр.) 4.17
x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)

RBC (еритроцити - бр.) 4.36
x10^12/L M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)

Hgb (хемоглобин) 144
g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.397
L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)

MCV (ср. обем на еритроцита) 91.2
fL 82.0 - 96.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 33.1
pg 27.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 363
g/ L 300-360

RDW (девиация на ерит. р-ие) 13.6
% 11.5 - 14.5

Plt (трoмбоцити) 372
x10^9/L 130-360

MPV (ср обем на тромбоцита) 9.73
fL 7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем) 3.62
ml/L 1.0 - 2.5

PDW (ширина на тр р-ие) 17.7
0.0 - 99.9

Биохимия

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници


Глюкоза ( Glucose ) 4.50
mmol/l веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Кръвосъсирване и коагулация

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници


Протромбинов инд. / INR *
Профил Виж по-долу

Протромбинов индекс 116
% активност от калиб 70 - 120

INR 0,93
0.8 - 1.2; Терапевтични граници: 2 - 3.5

Време на кървене 3
min 2 - 5


Урина
Забележка : * СЕДИМЕНТ: 8-10 ЛЕВКОЦИТА. МАСОВО БАКТЕРИИ. *

Урина - Общо химическо и седимент *

Урина-pH 8.5
4.0 до 8.5

Урина - Относително тегло 1.015
от 1001 до 1035

Урина - белтък neg [-]


Урина - глюкоза neg [-]


Урина - еритроцити neg [-]


Урина - левкоцити 25WBC/ul [+]
бр/мкл

Урина - билирубин neg [-]


Урина - уробилиноген [norm]


Урина - Нитрити pos [+]


Урина - кетони neg [-]


Урина - седимент виж забележка*


Диагн. на инфекциозни б-ти

Забележка : Няма

Syphilis - RPR Отрицателен

Siphilis - TPHA *
Титър

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 02 сеп 2008 13:48

Не виждам нещо притеснително.

ell
Мнения: 2
Регистриран на: 05 сеп 2008 18:15

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от ell » 05 сеп 2008 18:27

Искам да попитам има ли нещо тревожно в резултатите ми от направените ми кръвни изследвания.
WBC 6.6 (3.5-10.0)
RBC 3.62 (3.80-5.80)
HGB 131 G/L 9120-180)
HCT .351l/l (.350-.500)
PLT 234 (150-390)
PCT .168 9.100-.500)
MCV 97 f1 (80-97)
MCH 36.1 H pg (26.5-33.5)
MCHC 373 H g/l (315-350)
RDW 13.1% (10.0-15.0)
MPV 7.2 f1 (6.5-11.0)
pdw 13.4% (10.0-18.0)

DIFF:
%LYM 19.2% (17.0-48.0)
%MON 2.8 L % (4.0-10.0)
% GRA 78.0 H % ( 43.0-76.0)
#LYM 1.2L (1.2-3.2)
#MON 0.1 L (0.3-0.8)
#GRA 5.3 (1.2-6.8)

Д-р.Хинкова
Мнения: 3765
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от Д-р.Хинкова » 06 сеп 2008 16:11

Няма нищо тревожно,всичко е в границата на норма.

sveettla
Мнения: 116
Регистриран на: 10 авг 2008 15:40

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от sveettla » 09 сеп 2008 15:40

Д-р Хинкова, а ако СУЕ е постоянно увеличена 20 , 25 , 26 , изследваал съм се няколко месеца, от една година имам вегетативни оплаквания- но вече вс се влошава изтръпва ми цялото тяло, мн ми е зле и само ме пращат на психиатър, ина4е не са ми правили ЕЕГ и др изследвания, казват ми тръпките са ти от нерви утайката от друго а от какво друго вс-те др изследвания са наред- при ендокринолог също съм била. Може ли от невроза да се ускори утайката според вас?

Д-р.Хинкова
Мнения: 3765
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от Д-р.Хинкова » 09 сеп 2008 16:09

От невроза според мен не може да се увеличи.

ell
Мнения: 2
Регистриран на: 05 сеп 2008 18:15

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от ell » 14 сеп 2008 08:18

Пропуснах да утчня, че тези изслидвания са във връзка с протичане на бременност.
И незнам да ли е уместно да задам тук този въпрос....... Налага ми се всеки ден да пътувам с влак в продължение на 20 дена разстоянието е 250км. Може ли това да навреди на плода. Чувствам ужасна умора. Температурата ми се качве до 37,5-38 градуса. Нямам сили ....на какво се дължи ?

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 16 сеп 2008 06:38

Не е нормално при наличие на бременност да се пътува толкова, независимо от обстоятелствата. Рисковано е, особено както в случая имате и оплаквания.

resy
Мнения: 5
Регистриран на: 26 авг 2008 14:09
Местоположение: Русе

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от resy » 28 авг 2009 14:00

Здравейте искам да попитам за изследванията на дъщеря ми , тя е на 2г и 3м., направени са за ясла, има ли нещо притеснително, утаиката е леко завишена, и в урината има еритроцити

Хематология

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници


СУЕ (РУЕ) 18
mm/h до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)

ПКК - 20 показателя *
Профил Виж по-долу

WBC (левкоцити) 7.09
x10^9/L 4.0 - 11.0

LY% (лимфоцоти - %) 60.80
% 20.0 - 50.0

MO% (моноцити - %) 10.50
% 2.0 - 10.0

GR% (гранулоцити - %) 26.10
% 30.0 - 70.0

Ba % (базофили - %) 0.80
% 0.0 - 2.0

Eo % (еозинофили - %) 1.80
% 0.0 - 6.0

LY# (лимфоцити - бр.) 4.31
x10^9/L 0.9 - 5.3

MO# (моноцити - бр.) 0.74
x10^9/L 0.1 - 1.1

GR# (гранулоцити - бр.) 1.85
x10^9/L 1.3 - 7.4

Eo # (еозинофили - бр.) 0.13
x 10^9 / L 0.0 - 0.5

Ba # (базофили - бр.) 0.06
x 10^9 / L 0.00 - 0.14

RBC (еритроцити - бр.) 4.12
x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

Hgb (хемоглобин) 116
g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.351
L/L 0.35 - 0.55

MCV (ср. обем на еритроцита) 85.0
fL 82.0 - 98.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 28.1
pg 28.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 330
g/ L 330 - 350

RDW (девиация на ерит. р-ие) 12.40
% 11.6 - 13.7

Plt (тромбоцити) 385
x10^9/L 140 - 440

MPV (ср обем на тромбоцита) 7.6
fL 7.5 - 11.0

Урина

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници


Урина - Общо Химично [10пок] и седимент *
Профил Виж по-долу

Урина - Относително тегло 1025


Урина-pH 6


Урина - белтък отрицателен


Урина - глюкоза отрицателен


Урина - еритроцити отрицателен


Урина - левкоцити отрицателен
бр/мкл

Урина - билирубин отрицателен


Урина - уробилиноген в норма


Урина - Нитрити отрицателен


Урина - кетони отрицателен


Урина - седимент 1-2еритроцити,др.Са оксалати


Манипулации

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници


Пробовземане и консумативи $


Екарисаж $

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от д-р Цончев » 28 авг 2009 17:31

Като цяло не виждам нещо притеснително в горните изследвания.

resy
Мнения: 5
Регистриран на: 26 авг 2008 14:09
Местоположение: Русе

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от resy » 03 сеп 2009 12:38

много Ви благодаря

stasi06
Мнения: 2
Регистриран на: 26 сеп 2009 14:27
Местоположение: софия

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от stasi06 » 26 сеп 2009 14:31

здравейте сина ми е на 3 години правих му изследвания за градината интерисува ме нормални ли са и защо хематокрита му е такива стойности при нормални (0.40-0.54)
Забележка : Няма

Име на теста (изследването)


Резултат

Единици

Референтни граници
Пълна Кръвна Картина

*
Профил Виж по-долу
Хемоглобин

122
g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити

4.3
T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити

7.5
G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит

0.351
l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити

296
G/l 150 - 450
MCV

81.7
fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH

28.3
pg 26 - 31
MCHC

347.0
g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW

15.5
%
PCT

2.070
%
MPV

7.0
fl
PDW

16.7
fl
СУЕ

4
mm/h М (0 - 10); Ж (0 - 12)

stasi06
Мнения: 2
Регистриран на: 26 сеп 2009 14:27
Местоположение: софия

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от stasi06 » 26 сеп 2009 14:33

това са и другите стойности
Урини
Забележка : Няма

Име на теста (изследването)


Резултат

Единици

Референтни граници
Седимент

ед. левкоцити; ед. кристали пик. к-на

Микробиология
Забележка : Няма

Име на теста (изследването)


Резултат

Единици

Референтни граници
Чревно носителство

*
Профил Виж по-долу
E. Coli

/-/ОТРИЦАТЕЛЕН'

Salomonela

/-/ОТРИЦАТЕЛЕН'

Shigella

/-/ОТРИЦАТЕЛЕН'

S. Aureus

*

Паразитология
Забележка : Няма

Име на теста (изследването)


Резултат

Единици

Референтни граници
Микроскопско изследване за паразити

*
Профил Виж по-долу
Изследване на Фецес

/-/ОТРИЦАТЕЛЕН

Перианален отпечатък(скоч лента)

/-/ОТРИЦАТЕЛЕН

Други
Забележка : Няма

Име на теста (изследването)


Резултат

Единици

Референтни граници
*Венепункция

$

*Урина и изпражнения

$

*Микробиологични (среда,контейнер)

$

thira
Мнения: 1
Регистриран на: 29 сеп 2009 12:05
Местоположение: София

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от thira » 29 сеп 2009 12:16

Здравейте!
Притесняват ме резултатите ми от ПКК и по-специално:
HCT - 0.368 (при норма за жени 0.36 - 0.46)
MCV - 77 fl
MCHC - 369 g/l
Останалите показатели са в норма.
В допълнение, бременна съм в 11 г.с.

kateto_1988
Мнения: 1
Регистриран на: 02 окт 2009 14:36
Местоположение: sofiq

Re: Урина и ПКК за разчитане

Мнение от kateto_1988 » 02 окт 2009 14:47

Здравейте, аз за пъви път пиша в този форум.Имам една молба ако можете да ми разчетете изследванията от урина на един познат възрастен човек.Дали има нещо притеснително.Ще съм ви много благодарна!Ето и резултата от изследването:
Седимент 2 -3 еритроцита, 4 - 5 левкоцита, масово билирубинови кристали, плоски епителни клетки.

Белтък -Отрицателен
Билирубин -Отрицателен
Уробилиноген - Неувеличен
Захар -Отрицателен
Ph - 6.5
Кетони - Отрицателен
Нитрити -Отрицателен
Относително тегло 1.010


Предварително много благодаря!!!!

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron