ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Риби в депресия помагат за разработване на антидепресанти
Мнението е на експерти по въпросите на грипа
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Може ли един размер да пасне на всички мъже?

Пкк леки отклонения

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

veni82
Мнения: 28
Регистриран на: 22 юли 2016 18:45

Пкк леки отклонения

Мнение от veni82 » 30 сеп 2017 20:47

Здравейте,
Досега не съм имала такива отклонения в ПКК може ли да ми кажете към какво може да се отнасят - хематокритът,средния обем тромбоцитите и тези еозинофили? Забелязах, че и левкоцитите са ми в повечко. Ревматолог ми ги назначи, но съм на преглед чак след седмица.
Благодаря !
ПКК 21 показателя         
  левкоцити  9.6    x10*9/L 3,5 - 10,5      
еритроцити  5.37    x10*12/L 3,90 - 5,90      
хемоглобин  157    g/L 120 - 160      
хематокрит 47.8    % 35 - 47      
ср. обем на еритроцитите  89    fl 78 - 96    
 ср. Hgb. конц. в ер.  328    g/L 320 - 360      
ср. Hgb. съдърж. в еритр.  29.2    pg 27 - 33      
девиация на ер. разпред.  12.1    % 0,1 - 18,5      
тромбоцити  288    x10*9/L 130 - 450      
ср. обем на тромбоцитите 11.8    fL 7.6 - 10.8      
общ обем  0.3    % 0.01 - 9.99    
 неутрофили %  64.5    % 40 - 70      
лимфоцити %  26.6    % 20 - 40      
моноцити %  7.6    % 3 - 10    
 еозинифили % 0.9    % 1 - 5      
базофили %  0.4    % 0 - 1      
неутрофили бр.  6.2    x10*9/L 2.2 - 7.0    
 лимфоцити бр.  2.6    x10*9/L 1.3 - 4.8      
моноцити бр.  0.7    x10*9/L 0.3 - 1.0      
базофили бр.  0    x10*9/L 0.0 - 0.1      
еозинифили бр.  0.1    x10*9/L 0.0 - 0.6 
СУЕ  6    mm  0 - 15  WestergrenБиохимияИме на теста(изследване) Резултат   ЕдинициРеферентна стойностМетод
C-реактивен протеин  2.06    mg/l  < 5  TD
Ревматоиден фактор  4.2    IU/ml  < 14

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Пкк леки отклонения

Мнение от д-р Цончев » 04 окт 2017 21:23

Съвсем добре са си резултатите.
Принципно два резултата при здрав човек рядко са еднакви по стойности, важното е да са в границата на нормата.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост