ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Защо даряването носи повече щастие от получаването?
Има връзката между пародонтита и Алцхаймер
Лидерите сред плодовете, зеленчуците и ядките
Пийте чай от джинджифил

температура!издледвания

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 24 авг 2017 16:19

здравейте ,от около 3,4 месеца почти постоянно имам температура 37-37,4..превих си кръвни изследвания ,всичко. е в норма..сега съм настинала май и има. постоянна ,не спада ..какво да прредприема?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: температура!издледвания

Мнение от д-р Цончев » 07 сеп 2017 22:14

Към днешна дата как сте?

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

Re: температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 09 сеп 2017 14:29

здравейте,казаха ми,че е инфекция,пих антибиотик ,но през няколко дни пак вдигам до 37...много сe притеснявам...имам болка в главата и отпадналост

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

Re: температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 09 сеп 2017 14:32

ПКК 22 показателя
Левкоцити 6.1 G/L 3,5 - 10,5
Неутрофилни левкоцити-% 52.32 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. 3.19 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 1.69 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.1 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% 38.11 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 2.32 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 7.04 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.43 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.84 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.05 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 5.06 T/L 3,70 - 5,40
Хемоглобин 139 g/L 115 - 160
Хематокрит H 0.44 L/L 0,35 - 0,44
Ср. обем на еритроцитите 87.8 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 27.5 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 312.9 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 12.29 % 11.5-14.5
Тромбоцити 257 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите 8.6 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно разпределение 20.3 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.2217 L/L 0.0020-0.45
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Желязо 9.1 umol/l М 10.0-28.0 Ж .(F.)6.0-26.0

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

Re: температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 09 сеп 2017 14:33

това са последните ми изследвания от predi месец ,температурата ми от 4 месеца и ми каза,че няма смисъл от нови

д-р Ал. Игнатова
Мнения: 161
Регистриран на: 25 юли 2017 10:39

Re: температура!издледвания

Мнение от д-р Ал. Игнатова » 10 сеп 2017 20:15

Здравейте! СУЕ няма ли към изследванията?
Имате ли други оплаквания освен температурата и главоболието? При такива случаи може да се мисли за болен зъб, например. Със сигурност трябва да се търси причината.

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

Re: температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 11 сеп 2017 00:01

не,няма...личната ми лекарка спомена нещо за бъбречна инфекция,но каза че няма смисъл...спомена че може да е от анемиятa

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

Re: температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 15 сеп 2017 20:01

СУЕ 10 mm/h < 25
ПКК 22 показателя
Левкоцити 6.2 G/L 3,5 - 10,5
Неутрофилни левкоцити-% 55.97 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. 3.47 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 1.33 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.08 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% 34.35 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 2.13 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 7.41 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.46 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.95 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.06 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 5.31 T/L 3,70 - 5,40
Хемоглобин 149 g/L 115 - 160
Хематокрит H 0.45 L/L 0,35 - 0,44
Ср. обем на еритроцитите 84.4 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 28.1 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 333.1 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 12.02 % 11.5-14.5
Тромбоцити 223 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите 8.3 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно разпределение 20.8 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.1849 L/L 0.0020-0.45
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Желязо umol/l М 10.0-28.0 Ж .(F.)6.0-26.0
Урина
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина ОХИ 10 параметъра
pH урина 7.5 4.5-8.0
Белтък урина (-)negative (-) negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Левкоцити (-)negative (-)negative
Нитрити (-)negative (-)negative
Уробилиноген НЕУВЕЛИЧЕН normal
Oтн.тегло 1.005 1.000-1.040
Урина-седимент
Други 0
Бактерии 0 none
Епителни клетки 1-2 до 15 на поле
Левкоцити 1-2 до 4 на поле
Еритроцити 0 до 1 на поле

kitty789
Мнения: 18
Регистриран на: 28 юни 2017 21:40

Re: температура!издледвания

Мнение от kitty789 » 15 сеп 2017 20:03

има ли нещо притеснително

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта

cron