ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Пийте чай от джинджифил
Хората на 90 - 102 са по-щастливи от 51 – 74-годишните
Преувеличават ли мъжете в страданията си
Формула дава резултата според пол, ръст, тегло и възраст

Понижение на MCV и MCH

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

yanta
Мнения: 79
Регистриран на: 01 дек 2010 14:12
Местоположение: софия

Понижение на MCV и MCH

Мнение от yanta » 04 май 2017 21:24

Здравейте! Моля за разяснения по повод на пълна кръвна картина, където всички стойности са в норма с изключение на MCV /78,8 при референтни стойности 82-98/ и MCH /27,3 при норма 28-33/. Стойността на RDW е 0,16, като референтни стойности не са посочени и не мога да разбера този показател дали е в норма. Оплакванията са от слабост и безсилие. Изследването е правено месец след излекуване от тежка чревна инфекция с Clostridium difficile след антибиотична терапия, като съм лекувана с Метронидазол венозно /7 дни/ и Ванкомицин /11 дни/. Благодаря!

yanta
Мнения: 79
Регистриран на: 01 дек 2010 14:12
Местоположение: софия

Re: Понижение на MCV и MCH

Мнение от yanta » 06 май 2017 16:59

Пропуснах да отбележа, че моноцитите са увеличени - MONO% 12,2 /норма 1.0-11.0/ и MONO# 0,95 /0,07-0,80/

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Понижение на MCV и MCH

Мнение от д-р Цончев » 08 май 2017 19:10

Според мен резултатите са гранични и ако са правени на автоматичен брояч особено не могат да се вземат за някакво конкретно заключение.

yanta
Мнения: 79
Регистриран на: 01 дек 2010 14:12
Местоположение: софия

Re: Понижение на MCV и MCH

Мнение от yanta » 09 май 2017 14:33

Правени са в лабораторията на болница "Св.Иван Рилски". Не знам какъв им е броячът, най-вероятно автоматичен. Къде бих могла да намеря друг, за да повторя изследването?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Понижение на MCV и MCH

Мнение от д-р Цончев » 12 май 2017 20:33

Навсякъде, трябва да се пусне ръчно броене и да ги гледа лекар.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост