ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Честата консумация на леща регулира кръвното налягане
Бебетата учат лексика от бащите си
Няколко прости съвета за храненето

до доктор Цончев

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

skreammm
Мнения: 5
Регистриран на: 12 апр 2017 12:56

до доктор Цончев

Мнение от skreammm » 12 апр 2017 13:19

здр д-р Цончев да ви попитам питам за мнение за кръвни резултати.
hb-154 140-180
RBC-5.31 4.5-6
WBC-7.16 4-10
HCT-0.470 0.40-0.54
PLT-255 150-450
суе-7 норма до 10.
Црп-10 норма до 6
MPV(средем обем на PLT)-6.5 реф стоиности 7.2-11.5
желязо-13.53 12-28
асат-21.93 2-40
алат-32.8 2-38
захар-5.3 3-6
Да ви попитам това ниско ниво на MPV и завишеното ЦРП възможно ли е да е от това че в неделя с счупих кутрето на лявата ръка и сега съм с шина след направена ренгенова снимка.китката ми е още подута и синя.

ангелина рачовска
Мнения: 3
Регистриран на: 26 апр 2017 09:26

въпрос към д-р Цончев повишен креатенин

Мнение от ангелина рачовска » 26 апр 2017 10:08

Баща ми е с креатенин 300-398 ,ХБН и анемия!Вмомента е хоспитализиран в БО,а ни предстои консултация с кардиолог,поради запушена аорта след прекаран инфаркт!До сега са направени 2 кардиографии и успяха да поставят само един стенд,,в момента не мога да посоча точно къде,,Въпроса ми е-до колко е опасно,поради състоянието на бъбреците, поставянето на байбас на сърцето? Запушената аорта е с изтъняла стена и следващото е за поставяне на байпас,ако някой се наеме с това!!?КАСАЕ СЕ ЗА ПАЦИЕНТ на 77г,с прекаран инсулт,инфаркт и ХБН!Извинявам се за дългия пост,но очаквам вашето компетентно мнение,дори да прозвучи болезнено,сме готови да посрещнем истината!

ангелина рачовска
Мнения: 3
Регистриран на: 26 апр 2017 09:26

Re: до доктор Цончев

Мнение от ангелина рачовска » 26 апр 2017 10:55

ангелина рачовска написа:
26 апр 2017 10:08
Баща ми е с креатенин 300-398 ,ХБН и анемия!Вмомента е хоспитализиран в БО,а ни предстои консултация с кардиолог,поради запушена аорта след прекаран инфаркт!До сега са направени 2 кардиографии или коронарографий/бъркам понятията в момента/ и успяха да поставят само един стенд,,в момента не мога да посоча точно къде,,Въпроса ми е-до колко е опасно,поради състоянието на бъбреците, поставянето на байбас на сърцето? Запушената аорта е с изтъняла стена и следващото е за поставяне на байпас,ако някой се наеме с това!!?КАСАЕ СЕ ЗА ПАЦИЕНТ на 77г,с прекаран инсулт,инфаркт и ХБН!Извинявам се за дългия пост,но очаквам вашето компетентно мнение,дори да прозвучи болезнено,сме готови да посрещнем истината!

ангелина рачовска
Мнения: 3
Регистриран на: 26 апр 2017 09:26

Re: до доктор Цончев

Мнение от ангелина рачовска » 26 апр 2017 10:55

ангелина рачовска написа:
26 апр 2017 10:08
Баща ми е с креатенин 300-398 ,ХБН и анемия!Вмомента е хоспитализиран в БО,а ни предстои консултация с кардиолог,поради запушена аорта след прекаран инфаркт!До сега са направени 2 кардиографии или коронарографий/бъркам понятията в момента/ и успяха да поставят само един стенд,,в момента не мога да посоча точно къде,,Въпроса ми е-до колко е опасно,поради състоянието на бъбреците, поставянето на байбас на сърцето? Запушената аорта е с изтъняла стена и следващото е за поставяне на байпас,ако някой се наеме с това!!?КАСАЕ СЕ ЗА ПАЦИЕНТ на 77г,с прекаран инсулт,инфаркт и ХБН!Извинявам се за дългия пост,но очаквам вашето компетентно мнение,дори да прозвучи болезнено,сме готови да посрещнем истината!

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: до доктор Цончев

Мнение от д-р Цончев » 30 апр 2017 20:13

На тази възраст и с тези придружаващи заболявания винаги има риск ако ще се прави байпас. За това екипът от лекари се грижи да осигури добра предоперативна подготовка на пациента.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron