ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ще отпадне ли нуждата от инжекционно лечение
В повечето случаи чупливите нокти са напълно решим проблем.
Успокоява стомашно-чревния тракт и улеснява откашлянето.

Мнение за резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

Anna_ang
Мнения: 2
Регистриран на: 15 ное 2016 16:43

Мнение за резултати

Мнение от Anna_ang » 16 ное 2016 14:52

Здравейте,
От известно време имам проблем с чести позиви за уриниране. Получавам стрелкащи болки, като ток в областта на корема. Придружено с общо напрежение.
Бремена съм в 19 г.с. Днес си пуснах изследване за стерилна урина. Резултатът за урокултура ще е готов до няколко дни.
Бихте ли ми казали, дали резултатите изискват да се обадя незабавно на лекуващият лекар или мога да изчакам още два дни и да му съобщя всички резултати?
Седимент масово урати и бактерии
Общо изследване - 3 показателя
Белтък ( + ) Положителен g/L
Захар ( - ) Отрицателен mmol/l
Рh 7


Благодаря.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Мнение за резултати

Мнение от д-р Цончев » 16 ное 2016 21:11

Има първоначални данни за уроинфекция, за това така се чувствате...

Anna_ang
Мнения: 2
Регистриран на: 15 ное 2016 16:43

Re: Мнение за резултати

Мнение от Anna_ang » 17 ное 2016 10:50

Благодаря Ви за отговора. А възможно ли е да съществува уроинфекция, а резултата от на микробиологичното изследване да е, посявките останаха стерилни?

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Мнение за резултати

Мнение от д-р Цончев » 23 ное 2016 15:14

Възможно е, понякога не се хващат. Като цяло при микробиологичните изследвания често има подобни съмнения...

Славяна
Мнения: 1
Регистриран на: 06 апр 2017 13:04

Re: Мнение за резултати

Мнение от Славяна » 06 апр 2017 13:30

Здравейте! http://res.laborexpres.com/PatResult.aspx в този сайт са ми изследванията за ирина и кръвна картина и нямам понятие от тези стойности и искам да знам дали съм бременна или не,въпреки че ми е 5 ден закъснение и утре имам записан час при гинеколог и се притеснявам заради тези левкоцити и обилния слуз,имам ли някаква инфекция?

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Мнение за резултати

Мнение от д-р Цончев » 09 апр 2017 20:23

Иска юзернейм и парола...

chockonutty
Мнения: 1
Регистриран на: 18 май 2017 14:38

Re: Мнение за резултати

Мнение от chockonutty » 18 май 2017 14:43

Здравейте д-р Цончев,
Моля за съвети за резултати от ПКК и урина. Притеснява ме белтъкът и еритроцитите, не съм вменструация а в овулация дори.

ПКК
WBC 9.8 G/L 3,5-10,5
RBC 4.4 T/L 4-6.2
HGB 140 g/L м. 140-180 ж. 120-160
HCT 0.4 L/L Мъже 0,37-0,55; Жени 0,35-0,44
MCV 89 fl 82-98
MCH 31 pg 26,5 - 32,0
MCHC 354 g/L 295 - 360
PLT 302 G/L 140-440
СУЕ/ESR 5 mm/h < 50 years up 20 mm/h , > 50 years up 30 mm/h

УРИНА-ОХИ/URINE ANALYSE
Име на теста (изследване) Резултат тод
УРИНА - ОХИ И СЕДИМЕНТ
pH 5.5 4.5-8.0
Oтн.тегло/Specific gravity 1.030
Белтък урина/Protein опал.
Глюкоза/Glucose (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen неувеличен
Билирубин/Billirubin (-)negative
Кръв/Blood следи (-)negative
Седимент - Левкоцити (-)negative
Седимент - Еритроцити 9-10
Седимент - епителни клетки (-)negative
Седимент - Бактерии (-)negative
Седимент - Други б.о

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Мнение за резултати

Мнение от д-р Цончев » 22 май 2017 22:18

Според мен няма нещопритеснително в тия резултати.

krista
Мнения: 81
Регистриран на: 09 апр 2011 12:49
Местоположение: софия

Re: Мнение за резултати

Мнение от krista » 23 май 2017 18:31

Резултати от профилактични изследвания на мъж на 54 години, сутрин на гладно са правени, пуснати във връзка с пясък в бъбреците.

Хемоглобин -155 /120-160/
Левкоцити - 7,9 /4-10,5/
Тромбоцити - 218 /140-440/
MCHC - 367 /320-360/
Кръвна захар - 6,22 /3,5 - 6,38/
Урея - 8,03 /2,39 - 8,30/
Креатинин - 101 /45 - 133/
CRP - 3,8 /до 5/
Урина - Ph=5, няма белтък и глюкоза, в седимента: 2-3 левк, ед.еритр.

Въпросът ми е за кръвната захар, досега винаги е била по-малка, висока ли е тази стойност 6,22?

veselin ivanov
Мнения: 144
Регистриран на: 18 фев 2016 03:30

Re: Мнение за резултати

Мнение от veselin ivanov » 27 май 2017 02:24

ДОБРЕ Е БЕ МОМЧЕ...АКО Я НЯМАШ ТАЗ ЗАХАР НАЛИ ЩЕ ПАДНЕШ НА ЗЕМЯТА ОТ БЕЗСИЛИЕ...И ПЯСЪКЪТ ЩЕ СТАНЕ НА КАМЪНАЦИ В БЪБРЕЦИТЕ .....

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Мнение за резултати

Мнение от д-р Цончев » 27 май 2017 08:22

krista - добре е

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта