ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Не всички последствия се усещат на момента!
За мъжете, които искат да станат бащи на здрави деца
Бета глюканът е сред най-мощните имуностимулатори

Изследвания на кръв и урина при бременност

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

snowbo
Мнения: 1
Регистриран на: 09 мар 2017 15:33

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от snowbo » 09 мар 2017 15:43

Здравейте, бременна съм в 20-та седмица.
От по-долните резултати ме притесняват левкоцитите в кръвта и урината, наличието на нитрити в урината и ниския креатинин. Какво бихте препоръчали?

Клинична химия/Chemistry 3/7/2017 7:06:04 PM
Глюкоза 4,24 mmol/l 2.8-6.1
Креатинин 35 L umol/l 58-97
ASAT (аспарат аминотрансфераза) 12 U/l 0-31
ALAT (аланин аминотрансфераза) 19 U/l 0-31
Хематология/Hematology 3/7/2017 6:14:27 PM
Кръвна картина ADVIA 2120i/PKK
WBC 13,72 H G/L 3.5-10.5
RBC 4,4 T/L 3.7-5.3
HGB 139 g/L 120-160
HCT 0,395 L/L 0.36-0.48
MCV 90 fl 82-96
MCH 32 pg 27-33
MCHC 350 g/L 300-360
RDW 14,2 % 11.5-14.5
PLT 307 G/L 130-440
MPV 9,2 fL 7.2-10.7
Урина/Urine analyse 3/7/2017 6:01:36 PM
Урина изследване със суха химия, 10 параметъра
pH 6.0 5 - 8
Oтн.тегло 1.025 1,010-1,025
Белтък NEGATIVE NEGATIVE
Глюкоза NEGATIVE NEGATIVE
Кетони NEGATIVE NEGATIVE
Уробилиноген 3.2^umol/L umol/L 0,00-3,20
Билирубин NEGATIVE NEGATIVE
Кръв NEGATIVE NEGATIVE
Левкоцити TRACE NEGATIVE
Нитрити POSITIVE NEGATIVE
Седимент
Седимент - Левкоцити 6-8
Седимент - Еритроцити /
Седимент - Други /

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 18 мар 2017 22:26

При наличие на бременност може да се очакват подобни отклонения. Пуснете една стерилна урина за микробиология за всеки случай.

Ivapivat
Мнения: 7
Регистриран на: 04 авг 2009 20:15
Местоположение: София

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Ivapivat » 24 апр 2017 16:47

Здравейте, бременна съм в 6-та седмица. Притеснява ме високо MPV - 11.2 и високи Моноцити. Имам хашимото и дали е възможно от това. Много ви благодаря.

WBC 6.41 x10^9/L 3.50 - 10.50
Ly% 32.3 % 21.0 - 53.0
Mo% 10.1 % 3.0 - 9.0
Eos% 1.4 % 0.5 - 7.2
Baso% 0.50 % 0.20 - 1.00
Neu% 55.7 % 40.0 - 75.0
Ly# 2.07 x10^9/L 1.30 - 3.60
Mo# 0.65 x10^9/L 0.20 - 0.60
Eos# 0.090 x10^9/L 0.001 - 0.400
Baso# 0.03 x10^9/L 0.00 - 0.10
Neu# 3.570 x10^9/L 1.900 - 7.900
RBC 4.50 x10^12/L 3.70 - 5.20
Hgb 137 g/L 120 - 155
Hct 0.409 L/L 0.350 - 0.460
MCV 90.9 fL 80.0 - 96.0
MCH 30.4 pg 26.0 - 33.5
MCHC 335 g/L 315 - 360
RDW 11.9 % 11.2 - 14.7
Plt 301 x10^9/L 140 - 440
MPV 11.2 fL 6.3 - 9.1
Pct 3.40 ml/L 1.0 - 4.5
PDW 13.5 fL 9 - 17MPV 11.2 fL 6.3 - 9.1

Има ли повод за притеснение.

д-р Георгиев
Мнения: 13
Регистриран на: 01 ное 2016 19:03

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Георгиев » 24 апр 2017 17:54

Здравейте! Посочените резултати са в норма.

Ivapivat
Мнения: 7
Регистриран на: 04 авг 2009 20:15
Местоположение: София

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Ivapivat » 24 апр 2017 19:34

Благодаря д-р Георгиев. Бъдете здрав.

Ivapivat
Мнения: 7
Регистриран на: 04 авг 2009 20:15
Местоположение: София

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Ivapivat » 25 апр 2017 00:28

Здравейте, само още един въпрос. При изследване на урина в резултата за Белтък има стойност 1+. Прочетох стряскащи неща за наличие на белтък в урината по време на бременност. В 6-та седмица съм, втора блеменност. Има ли повод за притеснение.

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 25 апр 2017 13:56

Не, очакваемо е при бременност.

Ivapivat
Мнения: 7
Регистриран на: 04 авг 2009 20:15
Местоположение: София

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Ivapivat » 25 апр 2017 16:03

Благодаря много. Успешен ден.

Ivapivat
Мнения: 7
Регистриран на: 04 авг 2009 20:15
Местоположение: София

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Ivapivat » 25 апр 2017 17:31

Благодаря д-р Георгиев. Бъдете здрав.

didi4ka23
Мнения: 1
Регистриран на: 09 май 2017 14:20

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от didi4ka23 » 09 май 2017 14:31

Здравейте! Моля да ми разчетете резултатите от изследванията.

Kръвна Картина
01.01 Еритроцити 4.32 T/l 4.0 - 5.5 T/l
01.01 Левкоцити 16.1 G/l 3.5 - 10.5 G/l
01.01 МCH 32.2 pg 27 - 32 pg
01.01 МCHC 364 g/l 320 - 360 g/l
01.01 МCV 88.5 fl 80 - 90 fl
01.01 Тромбоцити 454 G/l 140 - 440 G/l
01.01 Хематокрит 0.382 l/l 0.35 - 0.50 l/l
01.01 Хемоглобин 139 g/l 120 - 160 g/l
СУЕ 21 mm - 15 mm
Глюкоза 5.6 mmol/l 4.2 - 6.4 mmol/l
Урея 3.87 mmol/l 1.7 - 8.3 mmol/l
Креатинин 65 mmol/l 40 - 97 mmol/l
Общ белтък 68.3 g/l 60 - 87 g/l
Албумин 35.6 g/l 35 - 55 g/l
Химично изследване на урината
01.08 Урина - pH 5.5
01.08 Урина - Белтък (течен реактив) Neg
01.08 Урина - Билирубин (течен реактив) Neg
01.08 Урина - Глюкоза Neg
01.08 Урина - Кетони Neg
01.08 Урина - Кръв Neg
01.08 Урина - Левкоцити Neg
01.08 Урина - Нитрити Neg
01.08 Урина - Относително тегло >1.030
01.08 Урина - Уробилиноген (течен реактив) Normal
Седимент-ориентир.изследване 4-5левк

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 12 май 2017 20:34

Някакви оплаквания има ли?

ecodani
Мнения: 2
Регистриран на: 15 фев 2013 20:09

Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от ecodani » 03 юли 2017 13:56

Здравейте аз съм бременна в 9г.с. С наднормено тегло, хипертония и астма съм и с един мисет аборт преди една година. Пия фолиева киселина, аспирин протект и Допегит. СУЕ-то ми е много високо защо е така? Не мога да разбера резултата за белтък в урината и като цяло добре ли са изследванията за бременна в моята седмица, защото следващият ми преглед при АГ-то е доста напред във времето.


Хематология
Име на теста(изследване) Резултат Референтна стойност
СУЕ H 55 mm/h < 25

ПКК 22 показателя
WBC 6.9 G/L 3.5-10.5
NEUT# 4.5 G/L 2,1-6.9
NEUT% 0.66 % 0,40-0,70
EOS 0.00 G/L 0.00-0,50
EOS% 0.00 % 0,00-0,06
LYM% 0.27 % 0,20-0,40
LYM# 1.9 G/L 1.1-3,8
MONO 0.5 G/L 0,2-1,5
MONO% 0.07 % 0,01-0,11
BASO 0.00 G/L 0.00-0.14
BASO% 0.00 % 0,00-0,02
RBC 4.1 T/L М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
HGB 121 g/L M 130-180 Ж(F) 120-160
HCT L 0.347 L/L М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
MCV 85.5 fl 80-97
MCH 29.8 pg 26.0-32.0
MCHC 349 g/L 320-360
RDW-CV 0.13 % 0,11-0,16
PLT 320 G/L 140-440
MPV 8.8 fL 8.0-12.0
PDW 10.5 fl 9,40-18,00
PCT 0.16 L/L 0.15-0.45
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност

Глюкоза 5.37 mmol/l 3.3-6.0
Общ белтък 64.44 g/l 64-83
Албумин 45.24 g/l 38-54
Урина-ОХИ
Име на теста(изследване) Резултат Референтна стойност
Урина-ОХИ

pH 6.0 4.5-8.0
Белтък урина +- (-) negative
Билирубин (-) negative (-)negative
Глюкоза (-) negative (-)negative
Кетони (-) negative (-)negative
Кръв (-) negative (-)negative
Левкоцити (-) negative (-)negative
Нитрити (-) negative (-)negative
Уробилиноген normal normal
Oтн.тегло 1.025 1.000-1.040
Урина - седимент
Име на теста(изследване)Резултат Референтна стойност
Урина-седимент

Други 0
Бактерии единични none
Епителни клетки 3-4 до 15 на поле
Левкоцити 1-2 до 4 на поле
Еритроцити 0 до 1 на поле

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 04 юли 2017 21:34

При бременност е нормално суето да е увеличено

n.petkovaa
Мнения: 2
Регистриран на: 18 юли 2017 13:00

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от n.petkovaa » 18 юли 2017 13:05

Здравейте,бременна съм в 13 седмица и понеже нямам никакви понятия от тези изследвания.Ще може ли да ме успокоите дали всичко е наред?
Урина-ОХИ/URINE ANALYSE
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
Седимент
Седимент - Левкоцити 1-2 до 4 на поле
Седимент - Еритроцити - до 1-2 на поле
Седимент - Епителни клетки малко до 15 на поле
Седимент - Бактерии доста none
Седимент - Други -
Урина-ОХИ
Нитрити/Nytrites -neg (-)negative
pH 7.5 4.5-8.0
Oтн.тегло/Specific gravity L 1.010 g/ml 1000-1030
Белтък урина/Protein -neg (-) negative
Глюкоза/Glucose -neg (-)negative
Кетони/Ketones -neg (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen norm1.6umol/l неувеличен
Билирубин/Billirubin -neg (-)negative
Кръв/Blood -neg (-)negative
Левкоцити/Leucocytes +25WBC/ul (-)negativ

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 20 юли 2017 00:18

Не виждам нещо притеснително

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron