ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Защо даряването носи повече щастие от получаването?
Има връзката между пародонтита и Алцхаймер
Лидерите сред плодовете, зеленчуците и ядките
Пийте чай от джинджифил

Изследвания на кръв и урина при бременност

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

Soul4e
Мнения: 5
Регистриран на: 23 ное 2015 20:20

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Soul4e » 12 фев 2016 17:46

Здравейте, искам да попитам само за някои неща от кръвните ми изследвания. Жена съм на 23 години, бременна в 30 г.с.

Левкоцити - 8.1
Хемоглобин - 122
Ср. Hgb. съдърж. в еритроцити - 29
СУЕ - 44
Глюкоза - 3.87

Предварително благодаря за отделеното време!

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 15 фев 2016 19:37

При бременност някой стойности нормално излизан извън границите.

M.L.
Мнения: 2
Регистриран на: 12 мар 2016 16:53

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от M.L. » 12 мар 2016 17:02

Здравейте, имам няколко въпроса относно резултатите от изследванията ми, жена съм на 28 г. бременна в 20 г. седмица :

Hgb ( Хемоглобин ) 120 g/L М: 135 - 180; Ж: 120 - 160

Урина:
Урина - Уробилиноген ( Urobilinogen )
Леко увеличен µmol/l < 22 - неувеличен; < 35 - леко увеличен;
Седимент - Плоски епителни клетки ( SQECs ) Наблюдават се на поле;

При тази стойност на хемоглобина, трябва ли да пия някакви витамини, тъй като до сега не пия никакви, само до 4-месец фолиева киселина.

Притесняваме, че уробилиногенът е леко увеличен и си мисля да повторя изследванията, но не знам, дали да не направя други изследвания.

А също така и наличието на плоски епителни клетки на поле, правила съм си изследване за бактерии и нямах.
Благодаря Ви предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 12 мар 2016 20:16

Не се притеснявайте, не виждам нещо нередно.

M.L.
Мнения: 2
Регистриран на: 12 мар 2016 16:53

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от M.L. » 13 мар 2016 08:58

Благодаря :)

hristina1234567890
Мнения: 2
Регистриран на: 08 апр 2016 10:46

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от hristina1234567890 » 08 апр 2016 10:52

Здравейте,
Това е първата ми бременност, бременна съм в 16-та седмица. Можете ли да ми помогне за разчитане на изследвания:
Хематология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Пълна Кръвна Картина * Профил
Хемоглобин( Hb ) 125 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити (RBC) 4.18 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити(WBC) 8.64 G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит(HCT) 0.360 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити(PLT) 220 G/l 150 - 450
MCV (среден обем на RBC) 87.0 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 30.0 pg 26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) 345.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW (разпрeд. на RBC по големина) 14.7 % 11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит) 0.002 l/l 0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT) 8.0 fl 7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина) 19.2 % 15.5 - 30.5
СУЕ * Профил Виж по-долу
Апаратно VesMatic30 28 mm/h М (0 - 10); Ж (0 - 15)
Панченко * mm/h 0 - 12
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза(Glucose) 4.67 mmol/l 3.0 - 6.0
Урини
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Седимент 10-12 левк., пл. еп. кл
Общо изследване - 7 показателя * Профил Виж по-долу
Белтък ( +/- ) Следи g/L
Билирубин ( - ) Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен µmol/l
Захар ( - ) Отрицателен mmol/l
Рh 6
Кетони ( - ) Отрицателен mmol/l
Кръв ( - ) Отрицателен RBC/µL

Благодаря предварително

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 11 апр 2016 22:57

Всичко е наред, гледайте си спокойно бременността и успех!

hristina1234567890
Мнения: 2
Регистриран на: 08 апр 2016 10:46

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от hristina1234567890 » 13 апр 2016 19:29

Благодаря, всичко добро и на вас. :)

Timma
Мнения: 2
Регистриран на: 18 май 2016 08:39

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Timma » 18 май 2016 08:50

Здравейте, бременна съм в 20 г.с. и правих изследвания, на преглед съм след 2 седмици и ми се иска някой преди това да ми каже дали всичко е наред или да си изтгеля часа напред. Ще напиша тези неща, които са извън референтните стойкости:
Левкоцити/ WBC 12,8 G/L реф ст - 3,5-10,5
Неутрофилни левкоцити-бр./NEU 9,24 G/L реф ст - 2,0-7,8
Лимфоцити - % LYM% 19,86 % реф ст - 20-40
Хемоглобин/ HGB 109 g/l реф ст - 115-160
Хематокрит/ HCT 0,34 L/L реф ст - 0,35-0,44

Благодаря Ви предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 18 май 2016 21:06

Подобни отклонения са чести по време на бременност. Нали нямате някакви други оплаквания?

Timma
Мнения: 2
Регистриран на: 18 май 2016 08:39

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Timma » 18 май 2016 22:54

Не, нямам оплаквания. Дали има нужда да се обадя по-рано на лекаря си, заради отклоненията?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 30 май 2016 12:23

Към днешна дата какво е положението?

holl
Мнения: 4
Регистриран на: 01 юни 2016 12:53

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от holl » 01 юни 2016 13:53

logo
bar





30.05.2016 / 101-012486 -ДЕНИСЛАВА МИЛКОВА АТАНАСОВА
Час на вземане:



Назначил
Д-р ИВАНКА МИХАЙЛОВА ПЕТЕВА





Кл. лаборатория


Тест Резултат Мярка Референтни граници

ХЕМАТОЛОГИЯ

Кръвна картина Виж по-долу
WBC / левкоцити/ 21 10^9/l 3.5 - 10.5
Lymph# /лимфоцити абс. стойност/ 4.2 10^9/l 0.9-5.2
Mid#/моноцити,базофили,еозинофили абс. стойност/ 1.4 10^9/l 0.1 - 1.5
Gran# /гранулоцити абс. стойност/ 15.4 10^9/l 1.9-8.0
Lymph% /лимфоцити %/ 19.8 % 25.0 - 40.0
Mid%/моноцити,базофили,еозинофили %/ 6.8 % 2.0 - 10.0
Gran% /гранулоцити %/ 73.4 % 51.0 - 67.0
HGB /хемоглобин/ 136 g / l ж[120-160];м[140-180]
RBC /еритроцити/ 4.3 10^12/l 3.5 - 5.5
HCT /хематокрит/ 0.401 % ж[0.37-0.46];м[0.41-0.52]
MCV /среден еритроцитен обем/ 93.3 fl 82.0-98.0
MCH /средно съдържание на хемоглобин в еритроцита/ 31.6 pg 27.0 - 31.0
MCHC /редна концентрация на хемоглобин в еритроцитите/ 339 g/l 300-360
PLT /тромбоцити/ 483 10^9 140-440
MPV /среден тромбоцитен обем/ 8.5 fl 7.2-11.1
PDW /ширина на еритроцитно разпределение/ 14.9 - 11.5-14.5

БИОХИМИЯ

Глюкоза 5.28 mmol/l [2.8-6.1]

УРИНА

Химично изследване с течни реактиви Виж по-долу
U-pH 5.5 - [5.0-7.0]
U-GLU /ЗАХАР/ neg - отрицателен
U-PRO /БЕЛТЪК/ neg - отрицателен
U-KETO /КЕТОНИ/ neg - отрицателен
U-BIL /БИЛИРУБИН/ neg - отрицателен
U-UBG /УРОБИЛИНОГЕН/ normal - нормален
U-BLD /КРЪВ/ 1+ - -
U-LEU /ЛЕВКОЦИТИ/ neg - -
U-NITRO /НИТРИТИ/ neg - -
U-SG /ОТНОСИТЕЛНО ТЕГЛО/ >=1.030 - -

Седимент - ориентировъчно изследване 8-10 еритр. - -
Микробиология


Тест Резултат Мярка Референтни граници

МИКРОБИОЛОГИЯ

RPR /или Васерман/ NEGATIVE - NEGATIVE
Моля за мнението ви. Ще съм ви много благодарна

holl
Мнения: 4
Регистриран на: 01 юни 2016 12:53

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от holl » 01 юни 2016 15:44

Забравих да кажа че съм бременна в 4 месец.според моя лекар няма нищо страшно но аз съм вече много стресирана

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 03 юни 2016 12:21

От какво сте стресирана? Някакви оплаквания имате ли?

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron