ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Откри френски научен екип
Доколко правилно е да се отрича който и да е от двата вида?
Опасността идва от жената кръводарител.

Изследвания на кръв и урина при бременност

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 17 май 2015 20:27

Добре са резултатите.

r_e_n_k_o1
Мнения: 1
Регистриран на: 21 май 2015 11:03

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от r_e_n_k_o1 » 21 май 2015 11:09

Здравейте, бременна съм в 11 седмица. Това са резултатите ми, имам ли повод да се притеснявам за тези увеличени левкоцити и следи от кръв в урината?


Хематология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
СУЕ ( ESR ) 25 mm/h Деца до 7г. <17 М: до 50 г. < 28,над 50 г.< 37; Ж: до 50 г. < 37, над 50 г.< 39
Пълна Кръвна Картина ( CBC ) - 22 показателя * Профил Виж по-долу
WBC ( Левкоцити - бр.) 12.38 x10^9/L 3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити) 21.2 % 20.0 - 48.0 (50.0 - 70.0 за деца до 4г.)
Mo% (моноцити) 7.7 % 1.0 - 11.0
Eos% (еозинофили) 1.6 % 0.0 - 6.0
Baso% (базофили) 0.4 % 0.0 - 2.0
Neu% (неутрофили) 69.1 % 40.0 -70.0 (20.0- 50.0 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити) 2.63 x10^9/L 1.10 - 3.80 (1.30 - 7.40 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити) 0.95 x10^9/L 0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили) 0.200 x10^9/L 0.000 - 0.500
Baso# (базофили) 0.050 x10^9/L 0.000 - 0.140
Neu# (неутрофили) 8.550 x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.) 4.730 x10^12/L M: 4.4 - 5.9; Ж: 3.7 - 5.3
Hgb ( Хемоглобин ) 138 g/L М: 135 - 180; Ж: 120 - 160
Hct ( Хематокрит ) 0.424 L/L М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита) 89.6 fL Възрастни (82.0 - 96.0); Деца (77.0 - 92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 29.2 pg Възрастни (27.0 - 33.0); Деца (21.0 - 38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 325 g/L 300 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 13.7 % 11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити ) 326 x10^9/L 130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита) 9.9 fL 7.5 - 11.0
Pct (Тромбокрит) 3.20 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 11.1 fL 9 - 17
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Глюкоза ( Glucose ) 4.02 mmol/l венозна кръв: 3.8 - 6.1; периферна кръв: 3.5 - 5.5
Урина
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Урина с течни реактиви * Профил Виж по-долу
Урина-pH 6.0 4.0 - 9.0
Урина - Относително тегло ( Specific gravity ) 1.030 1.001 - 1.035
Урина - белтък ( Protein ) Отрицателен g/L < 0.10
Урина - глюкоза ( Glucose ) Отрицателен mmol/l <<1.0 - отрицателен
Урина - кръв ( Blood ) Следи cells/µl < 8
Урина - билирубин ( Bilirubin ) Отрицателен
Урина - уробилиноген ( Urobilinogen ) Неувеличен µmol/l < 22 - неувеличен; < 35 - леко увеличен
Урина - Нитрити ( Nitrites ) Отрицателен
Урина - кетони ( Ketones ) Отрицателен mmol/l <<0.5 - отрицателен
Урина седимент * Профил Виж по-долу
Седимент - левкоцити ( Sediment WBCs ) Не се наблюдават на поле < 4
Седимент - еритроцити ( Sediment RBCs ) Не се наблюдават на поле < 2
Седимент - плоски епителни клетки ( SQECs ) Единични на поле
Седим.- крист. пикочна киселина (Cryst. uric acid) Не се наблюдават
Седимент - кристали Са оксалати ( Ca oxalates ) Не се наблюдават
Седимент - кристали уратни ( Amorphous urates ) Не се наблюдават
Седимент - други наблюдавани ( Other observed) *

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 22 май 2015 17:10

Ако няма някакви белези на възпалителен процес, аз лично не виждам нещо притеснително в тия резултати.

Dannyxxx
Мнения: 2
Регистриран на: 04 юни 2015 10:20

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Dannyxxx » 04 юни 2015 10:44

Здравейте искам да попитам според вас добре ли са ми изследванията бременна съм в 15 гестационна сидмица
КРЪВ

WBC-17.4 G/L 3.5-10.5
NEU# - 12.98 2.00-7.00
NEU% - 74.6 50-70%
LYM% - 18.9 20.0-45.0

УРИНА

ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ-ДОСТА ДО 15 НА ПОЛЕ

БАКТЕРИИ - ДОСТА NONE
ЕРИТРОЦИТИ - ЕД ДО 1 НА ПОЛЕ

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 04 юни 2015 19:41

Ако няма признаци на възпаление могат да се отдадат на бременността левкоцитите. Признаци на цистит има ли?

Dannyxxx
Мнения: 2
Регистриран на: 04 юни 2015 10:20

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Dannyxxx » 04 юни 2015 21:42

Миналата година няколко пъти имах цистит, но в момента освен често уриниране други оплаквания нямам.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 07 юни 2015 08:26

Тогава вепоятно всичко е наред

ГалинаР
Мнения: 1
Регистриран на: 19 юни 2015 16:17

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от ГалинаР » 19 юни 2015 16:26

Бихте ли ми казали дали имам поводи за притеснения от кръвните изследвания, тъй като АГ ми е в чужбина, а ще ми е притеснено докато се върне следващата седмица. Благодаря предварително!

Хематология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
ПКК --- * Профил Виж по-долу
HGB ( Хемоглобин ) 135 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити ) 4.79 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит ) 0.39 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити ) 10.3 G/L 3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 346 g/l 300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 28.3 pg 27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 81.7 fL 82.0 -96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 13.9 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 184 G/L 100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 7.9 fL 7.5-11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 3.1 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 6.7 G/L 1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.5 G/L
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 30.10 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
GRAN% ( Гранулоцити - % ) 65.60 % 30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )
MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 4.30 %
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.02 mmol/L 2.78 - 6.11
Серология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Syphilis ( Wasserman ) ( - ) Отрицателен Отрицателен
Вирусология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
HIV ( - ) Отрицателен Отрицателен
HbSAg ( - ) Отрицателен Отрицателен
Урина
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Урина - ОХИ * Профил Виж по-долу
pH ( урина ) 8
Относително тегло 1.005
Белтък ( - ) Отрицателен Отрицателен
Глюкоза ( - ) Отрицателен Отрицателен
Кетотела ( - ) Отрицателен Отрицателен
Билирубин ( - ) Отрицателен Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Кръв ( - ) Отрицателен Отрицателен
Нитрити ( - ) Отрицателен Отрицателен
Левкоцити* ( - ) Отрицателен
Седимент 2-3 левкоцита,урати

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 21 юни 2015 14:30

Не виждам нещо притеснително в тези резултати.

Михаела Цалова
Мнения: 1
Регистриран на: 08 юли 2015 15:55

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Михаела Цалова » 08 юли 2015 16:14

Здравейте,

Бременна съм в 24 седмица. В момента живея в Люксембург, но ще раждам в БГ. Направих профилактично изследване на урина тук, но резултата по-специално за бактерии не ми е мн ясен от френския превод.

Ph - 7 при граници 5-8;
Densite - 1.011 при граници 1,002-1,030;
Glucose - Absence /липсва/;
Albumine - Absence /липсва/;
Corps cetniques - Absence /липсва/;
Bilirubine - Absence /липсва/;
Rech.de sang (Hemoglobine) - Absence /липсва/;
Nitrites - Absence /липсва/;

Sediment:
Leucocytes - 3 при граници <10;
Erythrocytes - 0 при граници <5;
Cellules epitheliales - Absence /липсва/;
Cristaux - Absence /липсва/;

Cultires bacteriologique et mycrologiques: Flore polymorphe.

Не разбирам какво точно значи Flore polymorphe. Значи ли, че имам някакви банктерии за лекуване или е друго? Моля за разчитане на резултата.
Благодаря Ви предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 22 юли 2015 22:01

Не е описана флората, възможно е да се касае и за замърсяване. Трябва да се пусне урокултура за да се види за какво става въпрос.

cvetinkka
Мнения: 2
Регистриран на: 03 сеп 2015 13:19

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от cvetinkka » 03 сеп 2015 13:24

Здравейте,
трябва и да ме притеснява завишеното Ph в резулататите ми и също така, това че резултатът на глюкозата ми е nor, а в референтната стойност пише, че тршбва да е neg ?

Благодаря предварително!

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 9 5-8
Белтък урина/Protein neg (-) negative
Билирубин/Billirubin neg (-)negative
Глюкоза/Glucose norm (-)negative
Кетони/Ketones neg (-)negative
Кръв/Blood neg (-)negative
Левкоцити/Leucocytes neg (-)negative
Нитрити/Nytrites neg (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen norm normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1.005 1.015-1.030


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ /-/
Бактерии/Bacteria /-/
Епителни клетки/Epitelia cells един. плоски до 15 на поле
Еритроцити/Erythrocytes /-/ до 3 на поле
Левкоцити/Leucocytes 1-2 до 5 на поле

cvetinkka
Мнения: 2
Регистриран на: 03 сеп 2015 13:19

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от cvetinkka » 03 сеп 2015 13:26

cvetinkka написа:Здравейте,
трябва и да ме притеснява завишеното Ph в резулататите ми и също така, това че резултатът на глюкозата ми е nor, а в референтната стойност пише, че тршбва да е neg ?

Благодаря предварително!

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 9 5-8
Белтък урина/Protein neg (-) negative
Билирубин/Billirubin neg (-)negative
Глюкоза/Glucose norm (-)negative
Кетони/Ketones neg (-)negative
Кръв/Blood neg (-)negative
Левкоцити/Leucocytes neg (-)negative
Нитрити/Nytrites neg (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen norm normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1.005 1.015-1.030


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ /-/
Бактерии/Bacteria /-/
Епителни клетки/Epitelia cells един. плоски до 15 на поле
Еритроцити/Erythrocytes /-/ до 3 на поле
Левкоцити/Leucocytes 1-2 до 5 на поле

Само да добавя, че съм бременна в 11 г.с.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 16 сеп 2015 07:55

Не виждам нещо притеснителнов тези резултати.

Йовка_Иванова 99
Мнения: 1
Регистриран на: 11 фев 2016 18:11

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Йовка_Иванова 99 » 11 фев 2016 18:22

Добър ден.Бременна съм в 20 седмица.Дали ще ви е удобно да ми кажете как са изследванията?Благодаря ви.Пълна Кръвна Картина * Профил Виж по-долу
Хемоглобин( Hb ) 119 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити (RBC) 3.62 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити(WBC) 10.4 G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит(HCT) 0.331 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити(PLT) 264 G/l 150 - 450
MCV (среден обем на RBC) 91.4 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 32.9 pg 26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) 360.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW (разпрeд. на RBC по големина) 14.5 % 11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит) 0.003 l/l 0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT) 9.5 fl 7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина) 11.3 % 15.5 - 30.5 Урини Забележка: КРЪВ (+ ) ПОЛОЖИТЕЛЕН Седимент 3-4 левкоцита , 7-8 ерит. , доста бактерии , изобилие от епителни кл.
Белтък ( - ) Отрицателен g/L
Билирубин ( - ) Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен µmol/l

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост