ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Откри френски научен екип
Доколко правилно е да се отрича който и да е от двата вида?
Опасността идва от жената кръводарител.

Изследвания на кръв и урина при бременност

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

gerivas
Мнения: 8
Регистриран на: 25 мар 2011 14:20
Местоположение: София

Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от gerivas » 11 яну 2013 14:24

Тъй като карам първа бременност и нямам никакви понятия от тези изследвания, а другият ми час е чак след месец.. Дали всичко е окей ...

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
HIV 1/2 (-)negative (-)negative

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
HBsAg (-)negative (-)negative

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ПКК
WBC 5.2 G/L 3,5-10,5
RBC 3.54 T/L м.4.5-5.9 ; ж. 3.7-5.4
HGB 116 g/L м. 130-180 ж. 120-160
HCT 0.31 L/L 0,30-0,53
MCH 33 pg 27-33
PLT 240 G/L 130-360
MPV 7.7 fL 6.0-10.0
MCV 88 fl 82-96
MCHC 372 g/L 300-360
RDWa 58.4 fl 30 - 150
RDW% 11.8 % 11.0 - 16.00

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
СУЕ/ESR 12 mm/h м. до 18 (22), ж. до 25 (30)

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 7,0 4.5-8.0
Белтък урина/Protein (-)negative (-) negative
Билирубин/Billirubin (-)negative (-)negative
Глюкоза/Glucose (-)negative (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative (-)negative
Кръв/Blood (-)negative (-)negative
Левкоцити/Leucocytes (-)negative (-)negative
Нитрити/Nytrites (-)negative (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen N normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1,010 1.000-1.040

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ слуз
Бактерии/Bacteria да
Епителни клетки/Epitelia cells плоски до 15 на поле
Еритроцити/Erythrocytes /-/ до 3 на поле
Левкоцити/Leucocytes 4-5 до 5 на поле

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 4.93 mmol/l 3,00-6,11

obgynmedical
Мнения: 100
Регистриран на: 11 яну 2013 13:52
Местоположение: Варна

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от obgynmedical » 11 яну 2013 14:28

Всичко ви е ОК!
АГ специалист Варна

veseto_87
Мнения: 47
Регистриран на: 29 мар 2010 11:37
Местоположение: София

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от veseto_87 » 15 мар 2013 16:02

Здравейте и тук. Писах в друга тема, но после видях, че тази е за бременни. Та да помоля за тълкуване. Бременна съм в 10та седмица.

Урина-ОХИ
pH 6 5-7
Белтък урина (-)negative (-) negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Нитрити (-)negative (-)negative
Уробилиноген (-)negative Normal
отн.тегло 1015 1005-1035
Левкоцити (-)negative до 5 на поле


Урина-седимент
Други /за урина седимент/ --
Бактерии --
Епителни клетки /+/
Еритроцити -- до 3 на поле
Левкоцити 3-4 до 5 на поле

obgynmedical
Мнения: 100
Регистриран на: 11 яну 2013 13:52
Местоположение: Варна

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от obgynmedical » 15 мар 2013 17:39

в норма
АГ специалист Варна

jaleks
Мнения: 2
Регистриран на: 20 мар 2013 16:33

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от jaleks » 25 мар 2013 11:17

Бременна в 33-та седмица. Трябва ли да се притеснявам от резултатите ми?
Хематология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Морфология на еритроцити микронормоцитоза. нормохромия
СУЕ mm/h < 25
ПКК 22 показателя
Левкоцити H 15.8 G/L 3.5-10.5
Неутрофилни левкоцити-% H 76.4 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. H 12.1 G/L 2,0-7.8
Еозинофилни левкоцити-% 2.4 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.4 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% L 12.1 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 1.9 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 8.8 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 1.4 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.3 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 4.05 T/L 3,70 - 5,40
Хемоглобин 132 g/L 115 - 160
Хематокрит 0.4 L/L 0,35 - 0,44
Ср. обем на еритроцитите 97.6 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. H 32.6 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 334 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 13.8 % 11.5-14.5
Тромбоцити 324 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите 11.4 fL 7.5-11.5
Девиация на тромбоцитно разпределение 21.4 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.371 L/L 0.002-0.450
Микроскопско броене на левкоцити
Пръчкоядрени H 0.08 < 0.06
Сегментоядрени 0.71 0,44 - 0,76
Еозинифили 0.01 0 - 0,04
Моноцити 0.08 < 0.10
Базофили 0.00 0 - 0,01
Лимфоцити L 0.12 0,20 - 0,40
лимфоидни форми 0.00
клетки на Юнг 0.00
плазматични клетки 0.00
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза 3.6 mmol/l 3.3-6.0
Креатинин L 47.5 umol/l 50-133; деца(children): до 14г. 30.93 - 69.99
Общ белтък и албумин*
Общ белтък 69 g/l 63-84
Албумин L 30 g/l 35-55
АСАТ(ГОТ) 41 U/l < 44
АЛАТ(ГПТ) H 59 U/l < 44
Коагулация
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Фибриноген G/l 2.0-4.5
Урина-ОХИ
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина ОХИ 10 параметъра
pH урина 6.0 4.5-8.0
Белтък урина (-)negative (-) negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Левкоцити (-)negative (-)negative
Нитрити (-)negative (-)negative
Уробилиноген N normal
Oтн.тегло 1.020 1.000-1.040
Урина - седимент
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина-седимент
Други КР ПИК К-НА
Бактерии 0 none
Епителни клетки ПЛ ЕП КЛ до 15 на поле
Левкоцити 2-4 до 4 на поле
Еритроцити 0 до 1 на поле

obgynmedical
Мнения: 100
Регистриран на: 11 яну 2013 13:52
Местоположение: Варна

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от obgynmedical » 25 мар 2013 12:08

не.
АГ специалист Варна

espresso
Мнения: 1
Регистриран на: 10 апр 2014 18:07

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от espresso » 10 апр 2014 18:12

WBC / левкоцити брой / 11.6 10^9/l 3.5 - 10.5
RBC / еритроцити брой / 3.78 10^12/l Мъже 4.5-6.5; Жени 3.9-5.9; Деца 4.0-6.2
HGB / хемоглобин / 121 g/l Мъже 130-180; Жени 120-160; Деца 105-145
HCT / хематокрит / 0.354 l/l Мъже 0.40 - 0.55; Жени 0.37 - 0.47; Деца 0.30 - 0.50
MCV / среден еритроцитен обем / 93.9 fl 78 - 105
MCH /средно съдърж. на хемоглобина в 1 еритроцит/ 32.0 pg 25 - 35
MCHC /средна конц. на хемоглобина в еритроцитите/ 341 g/l 310 - 370
PLT / тромбоцити / 253 10^9/l 150 - 450
LYM% /лимфоцити % / 12.0
MXD% / базофили, еозинофили и моноцити % / 4.4
NEUT% / неутрофили % / 83.6
LYM# / лимфоцити абс.стойност / 1.4 10^9/l Мъже 0.8 - 2.7 ; Жени 0.9 - 2.8
MXD# /базофили, еозинофили и моноцити абс.стойност 0.5 10^9/l Мъже 0.1 - 1.5 ; Жени 0.1 - 1.6
NEUT# / / неутрофили абс.стойност / 9.7 10^9/l Мъже 1.2 - 5.3 ; Жени 1.6 - 6.9
RDW-CV 12.6 l/l
PDW 16.1 fl 9.4 - 18.1
MPV / среден тромбоцитен обем / 8.9 fl 8.1 - 12.4
СУЕ /ESR/ 63 mm 5 - 18

Бременна съм в 24 седмица.Притеснява ме утайката.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 11 апр 2014 19:58

Утайката е неспецифичен показател и при бременност е очакваемо да е увеличена. Аз лично не я използвам в практиката си.

Status
Мнения: 1
Регистриран на: 09 май 2014 09:09

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Status » 09 май 2014 09:26

Здравейте! Моля Ви за помощ, тъй като съм бременна и ми излязоха резултатите от изследванията.Силно съм притеснена от наличието на бактерии в урината.Дали това са единични бактерии и дали трябва да пускам стерилна урина?
Белтък в урина /protein/ Отрицателен
Захар в урина /glucose/ Отрицателен
Билирубин в урина /bilirubin/ Отрицателен
Уробилиноген в урина /urobilinogen/ Неувеличен
Кетони /ketones/ Отрицателен
Седимент /sediment/ единични левкоцити,пикочни кристали,бактерии

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 09 май 2014 18:12

Възможно е да е замърсяване от вън.

Екатерина Стойкова
Мнения: 2
Регистриран на: 15 май 2014 13:11

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Екатерина Стойкова » 15 май 2014 13:17

WBC (левкоцити) 10^9/L 3.5-10.5
LYM# (лимфоцити- бр.) G/L 2.00 - 4.00
MID# (междинни по обем клетки-бр.) G/L 0.2 - 1.8
GRAN# (гранулоцити-бр.) G/L 2.0 - 7.0
LYM% (лимфоцити-%) % 20 - 40
MID% (междинни по обем клетки-%) % 2 - 8
GRAN% (гранулоцити-%) % 51 - 70
RBC (еритроцити) 10^12/L М 4.6-6.2 Ж 4.2-5.4
HGB (хемоглобин) g/L M 140-180 Ж 120-160
HCT (хематокрит) % М 40-54; Ж 37-47
MCV (ср. обем на еритроцитите) fl 82-98
MCH (ср. съдърж. на HGB в еритроцита) pg 26.0-32.0
MCHC (ср. конц. на HGB в еритроцитите) g/L 320-360
RDW (девиация на еритр. р-ие) % 2.0 - 14.0
PLT (тромбоцити) 10^9/L 130-440
PCT (тромб. обем/общ обем кръв) % 0.1 -15.0
MPV (ср.обем на тромбоцитите) fl 2.0 -20.0
PDW (девиация на тромб. р-ие) fl 2.0 -14.0

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
СУЕ mm/h М до50г.<11;M над50г.<15;Ж до50г.<12;Ж над50г.<20

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH / pH 5 5-7
Белтък урина / Protein (-)negative (-) negative
Билирубин / Bilirubin (-)negative (-)negative
Глюкоза / Glucose (-)negative (-)negative
Кетони / Ketones (-)negative (-)negative
Кръв / Blood (-)negative (-)negative
Нитрити / Nitrite (-)negative (-)negative
Уробилиноген / Urobilinogen (-)negative Normal
отн.тегло / Specific gravity 1015 1005-1035
Левкоцити / Leucocytes (-)negative до 5 на поле

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ / Others -
Бактерии / Microorganisms -
Епителни клетки / Epithelial cells +
Еритроцити / Erythrocytes - до 3 на поле
Левкоцити / Leucocytes 4-5 до 5 на поле

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза mmol/l 4,11-6,05; от 60-90год 4,56-6,38

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Syphilis (-)negative (-) negative

Екатерина Стойкова
Мнения: 2
Регистриран на: 15 май 2014 13:11

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Екатерина Стойкова » 15 май 2014 13:18

Моля ако може да ми разчетете резултатите!

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 16 май 2014 10:46

Няма какво да разчетем, дали сте само референтните стойности...

Lady Fortuna
Мнения: 2
Регистриран на: 22 май 2014 14:24

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от Lady Fortuna » 22 май 2014 14:30

Здравейте. Бременна съм в 22 г.с. Това са резултатите ми от изследване на кръв и урина. Притеснява ме, че хемоглобина е нисък като в същото време желязото е в норма. Каква може да е причината за това?
И другият ми въпрос е резултатът от урина-седимент нормален ли е? Благодаря ви предварително за отговора.

Test (profile) name Result Measurement Reference values
ПКК 22 с автоматично ДКК * Профил Виж по-долу
WBC (левкоцити) 10.9 x10^9/L 4.0 - 11.0
NEU% (гранулоцити) 70.6 % 30.0 - 70.0
LYM%(лимфоцити ) 19.2 % 20.0 - 50.0
MONO% 6.88 % 0.1 - 12.0
EOS% 2.54 % 0.01-7.0
BASO% 0.77 % 0.01 - 2.0
NEU# (гранулоцити - бр.) 7.68 x10^9/L 1.3 - 7.4
LYM# (лимфоцити - бр.) 2.09 x10^9/L 0.9 - 5.3
MONO# 0.748 x10^9/L 0.05 - 0.90
EOS# 0.276 x10^9/L 0.01 - 0.77
BASO# 0.08 x10^9/L 0.01 - 0.20
RBC (еритроцити - бр.) 4.21 x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hgb (хемоглобин) 107 g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит) 0.337 L/L 0.35 - 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита) 80.2 fL 82.0 - 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 25.3 pg 28.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 316 g/ L 330 - 350
RDW (девиация на ерит. р-ие) 14.4 % 11.6 - 15.7
Plt (трoмбоцити) 277 x10^9/L 140 - 440
MPV (ср обем на тромбоцита) 8.22 fL 7.5 - 11.0
Pct (тр обем/ общ обем) 2.27 % 1.2 - 4.0
PDW (девиация на тромбоцити) 16.8 0.0 - 99.9
Биохимия
Note: Няма.
Test (profile) name Result Measurement Reference values
Желязо (Fe) 19.71 mkmol/l М(12.5-32.2) Ж(10.7-32.2)
Урина
Note: Няма.
Test (profile) name Result Measurement Reference values
Урина общо изследване * Профил Виж по-долу
Урина-pH 6.5 4.5 - 8.2
Урина - Относително тегло 1.015 1.001 - 1.028
Урина - Белтък Oтрицателен Oтрицателен
Урина - Глюкоза Oтрицателен Oтрицателен
Урина - Билирубин Oтрицателен Oтрицателен
Урина - Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Урина - Нитрити Oтрицателен Отрицателен
Урина - Кетони Oтрицателен Отрицателен
Урина - Кръв Oтрицателен Отрицателен
Урина - Седимент Плоски епителни клетки, кристали пикочна киселина 4-5 Левк., 2 Еритр.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Изследвания на кръв и урина при бременност

Мнение от д-р Цончев » 23 май 2014 12:26

При бременност е нормално да падне хемоглобина. После ще се нормализира. Урината е добре.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron