Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Вирусът може да доведе до рак на маточната шийка
Съпругата предава своите емоции
Той ще се проведе на 11 октомври тази есен
Ново шведско изследване реабилитира пълномаслените продукти
реклама

РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Schw31nst31ger » 01 Ное 2011 20:47

Здравейте!!!
Днес открих този форум и наистина се радвам, че го има!!!
Днес си направих кръвни изследвания и всички показатели са в норма с изключение на три
Бих искал да попитам какво може да означават следните отклонения от референтните стойности,и какво означават те.

Lymph% 40.9% ref/range 20.0-40.0
RDW-SD 32.1 fl ref/range 35.0-56.0
PDW 14.6 ref/range 15.0-17.0

Мъж на 22г.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!
Schw31nst31ger
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Ное 2011 20:16

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Schw31nst31ger » 01 Ное 2011 21:16

Пропуснах да вметна хемоглобина и хематокрит
HGB 150 g/L ref/range 110-180
HCT 0.432 L/L ref/range 0.370-0.500
Schw31nst31ger
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Ное 2011 20:16

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 03 Ное 2011 00:16

Самостоятелно тези показатели не могат да се коментират- Какви са причините да се пуснат изследванията.
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Schw31nst31ger » 05 Ное 2011 12:10

тъй като съм със високо кръвно и имах съмнения че кръвната захар ми е голяма(глюкоза) но се оказа че всичко е в границата с изсключение на тези 3 стойности .благодаря предварително
Schw31nst31ger
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Ное 2011 20:16

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 05 Ное 2011 16:44

Тези изследвания не са от полза при такива съмнения - кръвна захар ОК, но кръвната картина не е показателна. Добре е да се пусне и липиден профил, както и да се прави редовно измерване на кръвното налягане през деня.
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Schw31nst31ger » 06 Ное 2011 11:03

Д-р Цончев по принцип не сам с постояно високо кръвно за почва да се покачва при напрегнатост безпокойство тревожност притеснения уплаха и т.н.т и започвам да усещам едно парене в областа на скулите и бузите(зачервяване) все едно всичката кръв ми се сабира във главата и се полочава един дискомфорт(146/90 това ми е кръвното налягане)
Лекарят ми изсписа тритейс 5мг ривотрил 0.5 и серопрам 20мг определено след 1 месец имаше подобрения но имаше какво да се желае.Приемах медикамнтите 4-5м . Установихме ,че е на емоционална основа. всички медикаменти спрях постепенно но от време на време някой път кръвното пак се покачва и започва паренето.Ще направя и липиден профил.Д-р Цончев какво бихте ме посъветва ли и какво е мнението ви за магнитните гривни доста положителни резултати чувам.Благодаря ви искрено и съдечно !!!
Schw31nst31ger
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Ное 2011 20:16

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 07 Ное 2011 00:04

Нямам преки впечатления за действието на тези гривни, но пък не съм чул и някой да се е оплакал от тях.
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот swetla_m81 » 27 Апр 2012 16:07

zdraweite moje li da raz4etete izsledvaniqta na dete na 5 godini e moje li da se gowori za anemiq
HCT
0.381
l/l
0.32 ÷ 0.49
HGB
126
g/l
110 ÷ 160
LYM#
3.8
G/l
0.94 ÷ 2.99
LYM%
0.496

0.16 ÷ 0.48
MCH
25.1
pg
23 ÷ 33
MCHC
331
g/l
260 ÷ 360
MCV
76.0
fL
73 ÷ 101
MPV
10.6
fL
7.6 ÷ 10.7
MXD#

G/l
0.00 ÷ 0.79
MXD%


0.00 ÷ 0.13
NEUT#

G/l
1.56 ÷ 7.16
NEUT%


0.39 ÷ 0.74
P_LCR
0.302


PDW
13.6
fL

PLT (Thr)
336
G/l
240 ÷ 440
RBC (Ery)
5.01
T/l
3.7 ÷ 5.5
RDW_CV
0.134

0.115 ÷ 0.145
RDW_SD
40.0
fL

WBC (Leuc)
7.7
G/l
4.5 ÷ 13.5
Скорост на утаяване на еритроцитите (СУЕ)
10
mm/h
< 13
CRP
1.80

< 5
swetla_m81
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Юни 2008 01:52

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 28 Апр 2012 14:16

Няма анемия.
Моля, пишете на кирилица!
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Titana » 09 Май 2012 16:58

Здравейте!
Бих се радвала, ако вземете отношение по изследванията ми. На 47 год. съм и навлезнах в онази не много приятна женска възраст :))) Освен топлите вълни, като цяло не се усещам много добре. Преди 6 месеца спрях да консумирам месо и сега реших да си направя изследвания, за да разбера как ми се отразява всичко. Оказа се, че утайката ми е висока, но по-добре вижте сами:

СУЕ 30
WBC 4.8 x 10 на 9та/L
Limph# 2.4 x 10 на 9та/L
Mid# 0.5 x 10 на 9та/L
Gran# 1.9 x 10 на 9та/L L
Limpf% 50.7 % H
Mid% 10.1 % H
Gran% 39.2 % L

HGB 132 g/L

RBC 4.52 x 10 на 9та/L
HCT 0.408 L/L
MCV 90.3 fL
MCH 29.2 pg
MCHC 323 g/L
RDW-CV 12.8 %
RDW-SD 40.5 fL

PLT 322 x 10 на 9та/L
MPV 9.0 fL
PDW 14.6 L
PCT 0.289 % H
Предварително Ви благодаря!
Titana
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Юни 2011 18:07
Местоположение: София

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 09 Май 2012 17:45

Сама по себе си тази утайка поне за мен нищо не значи, аз лично дори не го използвам този показател в практиката си. Останалите показатели са в норма. Ако имате притеснения е добре да се обърнете към личния лекар, и той да погледне тези резултати и да направи преглед.
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Iveto_85 » 10 Май 2012 19:27

Здравейте имам момченце на 3 год и 4 месеца ,от самото раждане е с анемия ,правихме му изследвания миналата седмица ,но не бяха добри за това ни накарайха да ги направим пак.Ето изследванията от миналата седмица http://prikachi.com/images/952/4726952f.gif
и от тази http://prikachi.com/images/556/4749556a.gif
Iveto_85
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Май 2012 19:09

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 10 Май 2012 19:45

Според мен няма някакъв проблем, ако ви притеснява хемоглобина. При малки деца това е честа находка, с израстването си влизат в граници.
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот Iveto_85 » 10 Май 2012 20:23

благодаря за бързия отговор същност при първото изследване тромбоцитите бяха с по ниска стойност ,а при новото еритроцитите са с по ниски стойности ,но все още не съм го показала ,а лимфоцитите винаги са му високи това незнам дали има връзка с подутите му линфни възли
Iveto_85
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Май 2012 19:09

Re: РАЗЧИТАНЕ НА КРЪВНА КАРТИНА !!!!

Мнениеот д-р Цончев » 12 Май 2012 00:12

Не виждам проблем с левкоцитите - в нормата са.
д-р Цончев
 
Мнения: 25843
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Следваща

Назад към Изследвания на кръв, урина, скенер...



Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта