ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Стандартното лечение на киселини може да увреди черния дроб
Аспермия - причини, симптоми и лечение
Отключва осезаеми промени в детския мозък

разчитане на резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

kirilka
Мнения: 29
Регистриран на: 29 апр 2008 18:14

Re: разчитане на резултати

Мнение от kirilka » 03 фев 2017 19:11

Здравейте,
Искам да помоля за разчитане резултатите на кръвни изследвания. Виждам, че някой стойности са гранични, други са извън норма и искам да попитам дали има нещо притеснително.
Благодаря!

Изследвания на мъж 47 години.
Пълна Кръвна Картина
Хемоглобин( Hb ) 147 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити (RBC) 4.99 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити(WBC) 4.7 G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит(HCT) 0.406 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити(PLT) 306 G/l 150 - 450
MCV (среден обем на RBC) 81.4 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 29.5 pg 26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) 362.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW (разпрeд. на RBC по големина) 11.7 % 11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит) 0.003 l/l 0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT) 8.3 fl 7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина) 10.1 % 15.5 - 30.5

Глюкоза(Glucose) 6.22 mmol/l 3.0 - 6.0
Холестерол- LDL - Cholesterol 3.37 mmol/l 1,3 - 4
Триглицериди(Triglycerides) 1.97 mmol/l 0,41 - 1,88

Урини
Седимент ед. левкоцити

Също така за жена на 38 години.


Хемоглобин( Hb ) 138 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити (RBC) 4.46 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити(WBC) 6.3 G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит(HCT) 0.393 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити(PLT) 198 G/l 150 - 450
MCV (среден обем на RBC) 88.1 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 30.9 pg 26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) 351.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW (разпрeд. на RBC по големина) 12.5 % 11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит) 0.002 l/l 0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT) 11.0 fl 7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина) 14.0 % 15.5 - 30.5

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 05 фев 2017 20:15

При вас кръвта съвсем нагладно ли е взета, към колко часа?

Ross77
Мнения: 2
Регистриран на: 02 фев 2017 21:42

Re: разчитане на резултати

Мнение от Ross77 » 05 фев 2017 22:21

Здравейте д-р Цончев,
Не разбрах дали въпросът ви е насочен към мен (въпросът ми е последното мнение на предишната страница).
Ако все пак е до мен, изследванията са правени съвсем на гладно, към 11ч на обяд, 30 минути след като съм се събудил. Не съм ял около 10-11часа преди това.

Staffa
Мнения: 18
Регистриран на: 01 ное 2016 20:10

Re: разчитане на резултати

Мнение от Staffa » 06 фев 2017 17:15

Здравейте,притеснен съм от следните резултати...Излседванията не са правени в бг...Със диагноза хепатит Ц съм.Преди месец АСАТ,АЛАТ,ГГТ,ЛДХ и ПЛТ ми бяжа в норма.Преди седмица пих парацетамол и панадол,и малко вино /което не трябва да правя/ Възможно ли е тези високи нива да са от хапчетата и алкохола.Благодаря


kirilka
Мнения: 29
Регистриран на: 29 апр 2008 18:14

Re: разчитане на резултати

Мнение от kirilka » 06 фев 2017 20:14

Здравейте, доктор Цончев, и благодаря за отзивчивостта Ви! Ако въпросът Ви е към kirilka - изследванията са направени на гладно, сутринта към 8:20.

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 10 фев 2017 18:56

При мъжа глюкозата на гладно е на горна граница, така че е добре да се изследва пак.

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 10 фев 2017 18:58

Staffa

Не виждам пуснати ензими в тая снимка. Другото не е притеснително.


д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 13 фев 2017 22:21

Да, видях ги, пропуснал съм втората.
Възможно е тези стойности да са от медикаменти провокирани....
Хепатита на какво ниво е, в смисъл - активен, ремисия...

NATAL7
Мнения: 2
Регистриран на: 28 юни 2017 09:26

Re: разчитане на резултати

Мнение от NATAL7 » 28 юни 2017 09:37

Здравейте, може ли да ми кажете как са резултатите от кръвните изследвания на дъщеря ми, която е на 3 г. и 6 м.
Правиха и ги по повод, предната седмица беше болна, но се оправи и вчера е вдигнала Т в яслата 37.8 после я смъкна след Панадол и повече не е вдигала, а педиатърката не намира причина, защото я прегледа обстойно и е добре. Затова и пусна излседвания. Все още чакам СУЕ

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
01.03 СУЕ Неготов mm/h 4 - 12
ПКК-НЗОК
ПКК-18 Профил * *
WBC/ левкоцити / 10.40 x 10^9/L 4,5- 15,5
GR%( гранулоцити-%) 42.6 % 30.0-70.0
GR#( гранолуцити-брой) 4.4 x 10^9/L 1.3-7.4
MID %( сборен пул от Ео, Ва, Мо - %) 9.1 % 2.0-18.0
MID#( сборен пул от Мо, Ео, Ва) 0.9 x10^9/L 0.1- 18
LY% ( лимфоцити - %) 48.3 % 20.0- 50.0
LY#( лимфоцити-бр) 5.0 x 10^9/L 0.9- 5.3
RBC( еритроцити-бр) 4.26 x10^12/L 4.2-5.4
Hgb( хемоглобин) 109.0 g/L 110-130
Hct( хематокрит) 0.340 L/L 0.37-0.47
MCV(ср. обем на еритроцита) 79.9 fL 82.0-98.0
MCH( ср.Hgb съдърж. в еритр.) 25.6 pg 28.0-33.0
MCHC 321 g/l 330-350
RDW ( девиация на еритр. р-ие ) 16.0 % 11.6-13.7
Plt ( тромбоцити ) 303 x 10^9/L 140-440
MPV ( ср обем на тромбоцита ) 8.80 fL 7.5-11.0
Pct ( тромбокрит) 2.70 ml / L 0,0-6,6
PDW ( ширина на тр. р-ие ) 16.60 0.0-99.0

NATAL7
Мнения: 2
Регистриран на: 28 юни 2017 09:26

Re: разчитане на резултати

Мнение от NATAL7 » 28 юни 2017 09:49

ето и резултата от СУЕ 10 mm/h 4 - 12

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 01 юли 2017 17:56

За мен всичко е наред.

faiff
Мнения: 1
Регистриран на: 03 юли 2017 15:37

Re: разчитане на резултати

Мнение от faiff » 03 юли 2017 16:25

Здравейте!Пуснах си профилактични изследвания и резултатите са следните:
WBC 8.7-10^9/l
LYM% 20.4 L
MON% 8.5
GRA% 71.1
LYM# 1.70-10^9l
MON#0.70-10^9l
GRA#6.30-10^9l
RBC 4.31-10^12l
HGB 135
HCT 0.363 L
MCV 84
MCH 31.3
MCHC 372 H
RDW 16.3 H
PLT 241-10^9l
MPV 8.2
PCT 0.198
PDW 13.9
СУЕ 4
Глюкоза 4.6
Креатинин 77
Пикочна киселина 302
Холестерол 4.1
HDL 1.3
Триглецириди 1.6
ALAT 10
Гама -ГТ 12
Изследване на урина
Билирубин-отр.
Белтък-отр.
Глюкоза N
4-5 епителни клетки
Б
Бактерии
Има ли място за притеснение?Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 04 юли 2017 21:33

Трябва да се изусни бактериите в урината дали са привнесени или се касае за уроинфекция

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост