ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Токов удар може да наруши дишането и сърдечната дейност
Теломерите определят темпа на стареене
Дефицитът на магнезий често води до безсъние

разчитане на резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 19 мар 2016 21:16

Kari Kari

Не виждам нещо притеснително

Kari Kari
Мнения: 8
Регистриран на: 18 мар 2016 16:59

Re: разчитане на резултати

Мнение от Kari Kari » 19 мар 2016 22:16

Благодаря ви, д-р Цончев.

Iveta84
Мнения: 4
Регистриран на: 04 авг 2016 21:58

Re: разчитане на резултати

Мнение от Iveta84 » 04 авг 2016 22:01

Може ли и аз да помоля за разчитане на резултати, детето е момче на 1 година
ПКК
PLT/ Тромбоцити 235 G/L 240 - 670
WBC/ Левкоцити 5,7 G/L 4,5 - 17,5
RBC/ Еритроцити 4,01 T/L 3,10 - 4,60
HGB/ Хемоглобин 87 g/L 101 - 150
HCT/ Хематокрит 0,25 L/L 0,32 - 0,40
MCH/ Ср. хем. в Ер. 22 pg 23 - 34
MPV/ Ср. об. на Тр. 7,3 fL 6 - 8,5
MCV/ Ср. об. на Ер. 62 fl 70 - 86
MCHC/ Ср. конц. хем. 350 g/L 300 - 360
RDWa 38,8 fl 30 - 150
RDW% 13,4 % 10 - 20

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 6 5-8
Белтък урина/Protein neg (-) negative
Билирубин/Billirubin neg (-)negative
Глюкоза/Glucose norm (-)negative
Кетони/Ketones neg (-)negative
Кръв/Blood neg (-)negative
Левкоцити/Leucocytes neg (-)negative
Нитрити/Nytrites neg (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen norm normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1.020 1.015-1.030

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ ед.кр.пик.к-на
Бактерии/Bacteria /-/
Епителни клетки/Epitelia cells /-/ до 15 на поле
Еритроцити/Erythrocytes /-/ до 3 на поле

Iveta84
Мнения: 4
Регистриран на: 04 авг 2016 21:58

Re: разчитане на резултати

Мнение от Iveta84 » 04 авг 2016 22:03

Правих и втора ПКК плюс ЖСК

Хематология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Пълна Кръвна Картина ( CBC ) - 22 показателя * Профил Виж по-долу
WBC ( Левкоцити - бр.) 5.74 x10^9/L 3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити) 66.2 % 20.0 - 48.0 (50.0 - 70.0 за деца до 4г.)
Mo% (моноцити) 9.2 % 1.0 - 11.0
Eos% (еозинофили) 2.8 % 0.0 - 6.0
Baso% (базофили) 0.2 % 0.0 - 2.0
Neu% (неутрофили) 21.6 % 40.0 -70.0 (20.0- 50.0 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити) 3.80 x10^9/L 1.10 - 3.80 (1.30 - 7.40 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити) 0.53 x10^9/L 0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили) 0.160 x10^9/L 0.000 - 0.500
Baso# (базофили) 0.010 x10^9/L 0.000 - 0.140
Neu# (неутрофили) 1.240 x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.) 4.420 x10^12/L M: 4.4 - 5.9; Ж: 3.7 - 5.3
Hgb ( Хемоглобин ) 89 g/L М: 135 - 180; Ж: 120 - 160
Hct ( Хематокрит ) 0.286 L/L М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита) 64.7 fL Възрастни (82.0 - 96.0); Деца (77.0 - 92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 20.1 pg Възрастни (27.0 - 33.0); Деца (21.0 - 38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 311 g/L 300 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 14.7 % 11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити ) 330 x10^9/L 130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита) 10.2 fL 7.5 - 11.0
Pct (Тромбокрит) 3.40 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 11.7 fL 9 - 17
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Желязо (Fe) 6.03 µmol/l М: 11 - 28; Ж: 6.6 - 26
ЖСК ( TIBC ) * Профил Виж по-долу
Свободен ЖСК ( UIBC ) 70.00 µmol/l
Тотален ЖСК ( TIBC ) 76.00 µmol/l 44.8 - 80.6
Край на справката.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 06 авг 2016 18:27

Аз лично не виждам нещо особено притеснително. Малко му е нисък хемоглобина но при малките това е честа находка. Какъв е повода да пуснете тия изследвания?

Iveta84
Мнения: 4
Регистриран на: 04 авг 2016 21:58

Re: разчитане на резултати

Мнение от Iveta84 » 06 авг 2016 18:55

Рутинно на 1 година, съмняват се за таласемия, не дай си Боже друго

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 10 авг 2016 13:24

За таласемия трябва да се изследват различните хемоглобини...

Tanya91
Мнения: 1
Регистриран на: 30 ное 2016 21:59

Re: разчитане на резултати

Мнение от Tanya91 » 30 ное 2016 22:04

Здравейте бих искала разчитане на резултатите по долу. Притеснението ми е в седимента - левкоцити и бактерии.. От години страдам от проблеми с бъбреците т.е. пиелонифрит..Предполагам че имам някакво възпаление, и ще се консултирам с лекар, бих искала вашето мнение предварително. Благодаря

Урина
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Урина общо изследване * Профил Виж по-долу
Урина-pH 6.5 4.5 - 8.2
Урина - Относително тегло 1.020 1.001 - 1.028
Урина - Белтък Oтрицателен Oтрицателен
Урина - Глюкоза Oтрицателен Oтрицателен
Урина - Левкоцити Oтрицателен Отрицателен
Урина - Билирубин Oтрицателен Oтрицателен
Урина - Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Урина - Нитрити Oтрицателен Отрицателен
Урина - Кетони Oтрицателен Отрицателен
Урина - Кръв Oтрицателен Отрицателен
Урина - Седимент 4-5 левкоцита, 2-3 еритроцита, плоски епителни клетки, урати, единични бактерии 4-5 Левк., 2 Еритр.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 04 дек 2016 15:29

Ако има хронично възпаление такъв резултат може да се очаква. Оплаквания има ли от типа на болка, температура?

galqqq3
Мнения: 4
Регистриран на: 14 юни 2010 12:42
Местоположение: София

Re: разчитане на резултати

Мнение от galqqq3 » 30 дек 2016 14:24

Искам отново да помоля за разчитане на резултати

рина-ОХИ
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина-ОХИ
pH 6.5 4.5-8.0
Белтък урина (-)negative (-) negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Левкоцити (-)negative (-)negative
Нитрити (-)negative (-)negative
Уробилиноген УВЕЛИЧЕН normal
Oтн.тегло 1.015 1.000-1.040
Увеличен уробилиноген,сам по себе си какво предстсвлява, следкато всичко друго е в норма? Имам ли повод за притеснения? Бременна съм, това оказва ли влияние?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 03 яну 2017 21:09

Кой месец бременност?
Според мен, без да съм специалист, може да се очаква...

MirraBella
Мнения: 2
Регистриран на: 19 яну 2017 14:55

Re: разчитане на резултати

Мнение от MirraBella » 19 яну 2017 14:58

Здравейте, пуснах изследвания на урина при съмнения за камъни/песечински в бъбреците. Може ли д ами кажете дали има нещо притеснително в резултатите?

Урина - Относително тегло ( Specific gravity ) 1.015 Референтни:1015 - 1030
Урина (Urine) - pH 8.50 Референтни: 5 - 7
Урина - белтък(Protein) /- / Отрицателен mg/dl Референтни: +/- 15; + 30; ++ 100; +++ 300; ++++ 1000 mg/dl
Урина - глюкоза(Glucose) /- / Отрицателен mg/dl Референтни: +/- 100; + 250; ++ 500; +++ 500; ++++ 1000mg/dl
Урина - еритроцити(Erythrocytes,RBC) /- / Отрицателен Референтни: RBC/mkl + 10; ++ 50; +++ 250;
Урина - левкоцити(Leukocytes,WBC) /- / Отрицателен Референтни: WBC/мкл +25, ++ 75, +++ 500
Урина - билирубин(Bilirubin) /- / Отрицателен
Урина - уробилиноген(Urobilinogen) Неувеличен
Урина - нитрити(Nitrite) /- / Отрицателен
Урина - кетони(Ketones) /- / Отрицателен mg/dl Референтни: +/- 50; + 15; ++40; +++ 100 mg/dl
***** Урина - седимент пакет ***** ***************
Седимент-еритроцити (Sediment RBCs) не се откриват на поле
Седимент-левкоцити (Sediment WBCs) единични на поле
Седимент-цилиндри (Cylinders) не се откриват на поле
Седимент-бактерии (Bacteria) не се откриват на поле
Седимент-кристали (Crystals) не се откриват
Седимент-други (Other observed) Обилно плоски еп. клетки

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 20 яну 2017 20:02

Нищо притеснително не виждам.

MirraBella
Мнения: 2
Регистриран на: 19 яну 2017 14:55

Re: разчитане на резултати

Мнение от MirraBella » 26 яну 2017 16:44

Благодаря Ви!

Ross77
Мнения: 2
Регистриран на: 02 фев 2017 21:42

Re: разчитане на резултати

Мнение от Ross77 » 02 фев 2017 21:58

Здравейте,
Мъж на 31 години съм. От лятото имам леко завишени моноцити, които влезнаха в норма но имам множество оплаквания, заради които ми казваха че е на нервна почва, но от тогава през 1-2 месеца си пускам ПКК и се наблюдава тенденция в понижаването на неутрофилите, като днешната кръвна картина малко ме притесни, защото има доста отклонения и не са малки (лимфоцити, моноцити, неутрофили и MPV). Бихте ли комемтирали какво има според вас?
Само за справка, на последната ПКК преди месец и половина отклонение имаха само неутрофилите които бяха 2.020 при долна 2.100. Началото на януари имам изкаран грип с лечение с антибиотик (3 дневен) и противовирусни препарати.
(основните симптоми от август 2016 са : замаяност, проблеми с корема, болка в лявото рамо при повдигане на ръка, екстрасистоли, проблеми със сънят, умора, постоянно ми се спи и т.н.)
Провеждам лечение с Арлеверт поради съмнение за проблеми с вестибуалрният апарат и от както го пия се чувствам сравнително добре но кръвната картина се влошава...
Резултат Единици Референтни стойности
ПКК + ДКК мануално ( CBC + WBC diff- manual ) Профил * *
***** ПКК * ***** ********************
WBC ( Левкоцити - бр.) 5.39 x10^9/L 3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити) 49.2 % 14.0 - 46.0
Mo% (моноцити) 12.6 % 3.3 - 10.0
Eos% (еозинофили) 5.6 % 0.3 - 6.2
Baso% (базофили) 1.100 % 0.300 - 1.300
Neu% (неутрофили) 31.5 % 43.0 - 78.0
Ly# (лимфоцити) 2.65 x10^9/L 1.10 - 3.30
Mo# (моноцити) 0.68 x10^9/L 0.20 - 0.70
Eos# (еозинофили) 0.300 x10^9/L 0.001 - 0.400
Baso# (базофили) 0.060 x10^9/L 0.001 - 0.100
Neu# (неутрофили) 1.700 x10^9/L 2.000 - 6.700
RBC ( Еритроцити - бр.) 5.21 x10^12/L 4.40 - 5.90
Hgb ( Хемоглобин ) 154 g/L 135 - 180
Hct ( Хематокрит ) 0.470 L/L 0.390 - 0.500
MCV (ср. обем на еритроцита) 90.2 fL 82.0 - 94.0
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 29.6 pg 27.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 328 g/L 325 - 370
RDW (вариация на ерит. р-ие) 13.3 % 11.5 - 14.1
Plt ( Трoмбоцити ) 222 x10^9/L 150 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита) 11.2 fL 6.1 - 8.9
Pct (Тромбокрит) 2.50 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 14.6 fL 9 - 17
***** ДКК - мануално * ***** ***************
St (Пръчкоядрен гранулоцит) 0.01 0.00 - 0.05
Sg (Сегментоядрен гранулоцит) 0.33 0.40 - 0.70
Eo (Еозинофилен гранулоцит) 0.06 0.00 - 0.06
Ba (Базофилен гранулоцит) 0 0.00 - 0.01
Mo (Моноцит) 0.10 0.01 - 0.11
Ly (Лимфоцити) 0.50 0.20 - 0.48
Pl (Плазмоцит) 0 0.00-0.005

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта

cron