ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Струва ли си да им се доверим?
- позволяват развитието на вредни бактерии
И от какво имат нужда бъдещите родилки?
Бета глюканът е сред най-мощните имуностимулатори

разчитане на резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 25 ное 2015 08:54

Аз също не виждам нещо притеснително в тези резултати.

simoqniova
Мнения: 5
Регистриран на: 07 дек 2015 20:59

Re: разчитане на резултати

Мнение от simoqniova » 07 дек 2015 21:14

Здравейте искам да попитам правиха ни изследвания на кръвта аз съм мъж на 26 години само СУЕ ми е 16 мм има ли нещо , което да ме тревожи и трябва ли да се обърна към специалист понеже максимума е 15 мм ? Благодаря

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 08 дек 2015 21:17

Не е проблем това.

teremok
Мнения: 7
Регистриран на: 15 ное 2015 13:17

Re: разчитане на резултати

Мнение от teremok » 12 дек 2015 13:05

Здравейте!

Може ли да дадете мнение тази за кръвна картина

СУЕ ( ESR ) 2 mm/h Деца до 7г. <17 М: до 50 г. < 28,над 50 г.< 37; Ж: до 50 г. < 37, над 50 г.< 39
Пълна Кръвна Картина ( CBC ) - 22 показателя * Профил Виж по-долу
WBC ( Левкоцити - бр.) 7.30 x10^9/L 3.50 - 10.50
Ly% (лимфоцити) 35.6 % 20.0 - 48.0 (50.0 - 70.0 за деца до 4г.)
Mo% (моноцити) 7.9 % 1.0 - 11.0
Eos% (еозинофили) 2.3 % 0.0 - 6.0
Baso% (базофили) 0.7 % 0.0 - 2.0
Neu% (неутрофили) 53.5 % 40.0 -70.0 (20.0- 50.0 за деца до 4г.)
Ly# (лимфоцити) 2.60 x10^9/L 1.10 - 3.80 (1.30 - 7.40 за деца до 4г.)
Mo# (моноцити) 0.58 x10^9/L 0.07 - 0.80
Eos# (еозинофили) 0.170 x10^9/L 0.000 - 0.500
Baso# (базофили) 0.050 x10^9/L 0.000 - 0.140
Neu# (неутрофили) 3.900 x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC ( Еритроцити - бр.) 6.020 x10^12/L M: 4.4 - 5.9; Ж: 3.7 - 5.3
Hgb ( Хемоглобин ) 180 g/L М: 135 - 180; Ж: 120 - 160
Hct ( Хематокрит ) 0.563 L/L М: 0.40-0.53 Ж: 0.36-0.48
MCV (ср. обем на еритроцита) 93.5 fL Възрастни (82.0 - 96.0); Деца (77.0 - 92.0)
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 29.9 pg Възрастни (27.0 - 33.0); Деца (21.0 - 38.0)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 320 g/L 300 - 360
RDW (вариация на ерит. р-ие) 12.7 % 11.5 - 14.5
Plt ( Трoмбоцити ) 150 x10^9/L 130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита) 12.0 fL 7.5 - 11.0
Pct (Тромбокрит) 1.80 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 17.8 fL 9 - 17

Притесняват ме завишените еритроцити и хематокрит, както и високия хемоглобин.
Кръвната картина е правена по повод малък перикарден излив. За последната година и половина
не съм имал отклонения в ПКК освен леко завишения хемоглобин(164-170). От месец насам приемам Нолипрел поради високо кръвно.

Въпросът ми е възможно ли е повишаването да се дължи на Нолипрела, който е диуретик или да се мисли за полицитемия вера?

Благодаря ви предварително!!

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: разчитане на резултати

Мнение от Therapy Man » 12 дек 2015 15:01

Не е от Нолипрела. Преди да се мисли за Полицитемия вера , да се има в предвид планинска болест или ХОББ със Cor pulmonale.

teremok
Мнения: 7
Регистриран на: 15 ное 2015 13:17

Re: разчитане на резултати

Мнение от teremok » 12 дек 2015 15:28

Здравейте!

А възможно ли е от задух?
До преди месец имах доста осезаем дори в покой. Според кардиолога ми задухът е в резултат на високото кръвно 140-100 / 150-110. Сега след като кръвното се нормализира задухът изчезна и се чувствам доста по добре.
Снимка на бели дробове-сърце б.о. разширени хилусни сенки
ПКК от преди два месеца Hgb170 RBC 5,590 Hct 0,504

Възможно ли е това да е причината?

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: разчитане на резултати

Мнение от Therapy Man » 12 дек 2015 16:41

По-високите стойности на хемоглобина и еритроцитите не могат да бъдат следствие на повишеното артериално налягане . По-скоро повишеното артериално налягане може да бъде следствие на полицитемията. Не знам къде се изследва еритропоетина. Повишава се при хипоксемични състояния ( планинска болест , състояния на хиповентилация ) и стимулира ертропоезата .

teremok
Мнения: 7
Регистриран на: 15 ное 2015 13:17

Re: разчитане на резултати

Мнение от teremok » 12 дек 2015 17:10

Здравейте! Благодаря ви за бързия отговор

Мисля, че не се изразих точно, за което се извинявам..Всъщност с високо кръвно съм от близо две години, като за този период никога не е имало отклонение в ПКК. Просто сега при последния ми преглед при кардиолог се установи малък перикарден излив и тези отклонения в кръвната картина.
Със сигурност ще се консултирам с хематолог, просто искам да разбера дали завишените стойности на еритроцитите, хематокрита и хемоглобина може да са следствие на този задух, който ме мъчеше близо два месеца...

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: разчитане на резултати

Мнение от Therapy Man » 12 дек 2015 17:32

Ако можех да ти поставя слушалка на белите дробове , да ти погледна лицето и конюнктивите , бих си отговорил на някои въпроси. По принцип при хипоксемия се повишават еритр. и хемоглобина като компенсаторна реакция. Не са много повишени , но все пак са над горните граници на нормата.

teremok
Мнения: 7
Регистриран на: 15 ное 2015 13:17

Re: разчитане на резултати

Мнение от teremok » 12 дек 2015 17:52

Да, наистина няма как:)

Искрено ви благодаря за отговорите!

renchik
Мнения: 1
Регистриран на: 22 яну 2016 22:06

Re: разчитане на резултати

Мнение от renchik » 22 яну 2016 23:05

Здравейте, пуснах си изедване на хормони на щитовидна жлеза, резултатите са : ft4: 1.09 при граници 0,89 - 1,76; tsh: 3,508 при граници 0.55 - 4,78( за мониториране на терапия 0.2 - 5.50). На 33 години съм. Моля,Ви за мнение. Благодаря предварително.

алекс21
Мнения: 2
Регистриран на: 16 мар 2016 13:30

Re: разчитане на резултати

Мнение от алекс21 » 16 мар 2016 13:34

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Total b-HCG <5.0 mIU/ml небременни <10.0;бременни-според срока

Може ли някой да каже какво значи .Благодаря

Kari Kari
Мнения: 8
Регистриран на: 18 мар 2016 16:59

Re: разчитане на резултати

Мнение от Kari Kari » 18 мар 2016 17:02

Жена,25 години.
Моля за разчитане. Благодаря.
Reference range
ПКК+ДКК Профил *
WBC (левкоцити) 5.79 x10^9/L 3.5 - 10.5
LY% (лимфоцити - %) 36.4 % 20-50(50 - 70за деца до 4г)
MO% (моноцити - %) 11.900 % 1.00 - 11.0
EOS%(еозинофили - %) 4.300 % 0 - 6
BASO%(базофили - %) 0.5 % 0-2
NEU% (неутрофили - %) 46.900 % 40 -70 (20- 50 за деца до 4г.)
LY# (лимфоцити - бр.) 2.110 x10^9/L 0.7 - 5.2 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)
MO# (моноцити - бр.) 0.690 x10^9/L 0.070 - 0.80
EOS#(еозинофили - бр.) 0.250 x10^9/L 0.000 - 0.500
BASO#(базофили - бр.) 0.030 x10^9/L 0.000- 0.140
NEU# (неутрофили - бр.) 2.710 x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г.)
RBC (еритроцити - бр.) 4.780 x10^12/L M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)
Hgb (хемоглобин) 144 g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит) 0.454 L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
MCV (ср. обем на еритроцита) 95.00 fL 82.0 - 96.0
MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр. ) 30.10 pg 27.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 317 g/ L 300-360
RDW (девиация на ерит. р-ие) 13.00 % 11.5 - 14.5
Plt (трoмбоцити) 185 x10^9/L 130 - 420
MPV (ср. обем на тромбоцита) 11.60 fL 7.5 - 11.0
Pct (тр обем/ общ обем) 2.100 ml/L 1.0 - 4.5
PDW (ширина на тр р-ие) 15.00 % 9.0 - 17.0
St (Щаб- пръчкоядрен гранулоцит) 0.10 0.00 - 0.06
Sg (сегментоядрен гранулоцит) 0.54 0.40 - 0.70 (0.22 - 0.48 за деца до 4г)
Eo (еозинофилен гранулоцит) 0.04 0.00 - 0.06
Ba (базофилен гранулоцит) 0,00 0.00 - 0.02
Mo (моноцит) 0,00 0.01 - 0.11
Ly (лимфоцит) 0.32 0.20 - 0.48 (0.40 - 0.68 за деца до 4г)
Pl (плазмоцит) 0,00 0.00-0.005
End of report.

veselin ivanov
Мнения: 144
Регистриран на: 18 фев 2016 03:30

Re: разчитане на резултати

Мнение от veselin ivanov » 18 мар 2016 22:45

Толкова млада и жизнена в пролетта.............

veselin ivanov
Мнения: 144
Регистриран на: 18 фев 2016 03:30

Re: разчитане на резултати

Мнение от veselin ivanov » 18 мар 2016 22:45

Толкова млада и жизнена в пролетта.............

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта