ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Природната дарба на светулката влиза в широка употреба (видео)
Инфекцията засяга най-често деца между 5 и 15 годишна възраст
Пийте чай от джинджифил

разчитане на резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

andeli
Мнения: 6
Регистриран на: 22 дек 2014 17:37

Re: разчитане на резултати

Мнение от andeli » 23 дек 2014 10:06

Здравейте, д-р Цончев!!

Бих искала да ми помогнете да разбера какво означават резултатите от хистологично изследване - биопсия на лимфен възел. И има ли повод и причина да се мисли за лимфом?
Ако е нужно мога да предоставя и резултатите от ПКК преди вземането на биопсията.
Благодаря предварително!

Изображение

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 24 дек 2014 18:30

Не виждам нещо притеснително, по-скоро се касае за нормална реакция на лимфния възел. Но не съм специалист по въпроса...

iviif
Мнения: 5
Регистриран на: 30 яну 2013 17:27

Re: разчитане на резултати

Мнение от iviif » 08 яну 2015 23:10

Д-р Цончев,

Моля за вашето съдействие относно разчитането на моята кръвна картина . Момиче- 22г:

HGB - 138 g/L 115-160
RBC - 4.79 T/L 3.7-5.4
HCT-0.392 L/L 0.37-0.51
MCH-28.8pg 26.5-32.0
MCHC-352g/L 295-360
MCV-81.8 fl 82-98
PLT-435 G/L 130-440
WBC-7.5 G/L 3.5-10.5
LYM%-0.469 % 20-40
MID%-0.127 % do 10 %
GRAN%-0.404 % do 76%
LYM - 3.5 G/L 0.7-4.2
MID-1 G/L 0.1-0.8
GRAN-3 G/L 2.2-8.1
MPV- 6.9 fL 7.5-11.5

Благодаря Ви много, предварително!
Изследванията си направих ,защото отслабнах за кратък период от време от 49-50 на 44-45 кг. Точно преди 1 година правих аборт по желание..Не знам дали е възможно да се е получил някакъв хормонален дисбаланс и това да е причината,защото винаги съм била не по-малко от 49кг..Виждам,че MCV и MPV са под нормата,но не мога да разбера процентите за лимфоцитите,грануоцитите и mid.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 09 яну 2015 17:06

Не виждам някакъв проблем на тази кръвна картина.

Didi8757
Мнения: 1
Регистриран на: 21 мар 2015 18:49

Re: разчитане на резултати

Мнение от Didi8757 » 21 мар 2015 19:14

Здравейте, д-р Цончев! Години наред съм нямала никакви гинекологични проблеми и оплаквания. Всяка година си правя профилактична цитонамазка и винаги съм била ПАП1. Преди 4-5 години приятелят ми имаше папиломни вирусчета, които му бяха изгорени с течен азот и той самият се лекуваше с антибиотик и имуностимуланти и от тогава няма нищо. А аз в този негов период посещавах гинеколога си през 2 месеца от опасение да не се появят и при мен, но при мен всичко си остана ок. Няколко години всичко си беше наред. След като и двамата нямаме никакви оплаквания реших пак да отида на профилактичен преглед преди 20 дни. Направиха ми цитонамазка. Резултата беше ПАП3. Тъй като трябва да заминавам скоро за чужбина за няколко месеца гинеколога ми препоръча да ми направи биопсия. Резултатите от нея са : Материал от пвку - сс , преходна зона с хронично възпаление, папиломатоза на епитела, плоскоклетъчна метаплазия, ЦИН1, койлоцитоза. Опасно ли е това? Притеснявам се, защото следващите няколко месеца ще съм в чужбина. Ще съм благодарна за разчитане :)

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 23 мар 2015 08:50

За "опасно" не толкова, но трябва да се проследява периодично.

pipilota666
Мнения: 3
Регистриран на: 03 юли 2015 14:57

Re: разчитане на резултати

Мнение от pipilota666 » 03 юли 2015 15:25

дравейте,

Бихте ли могли да ми помогнете с разчитането на следните резултати:

Бременна съм в 7ми месец, изследването ми е назначено, защото в 5 месец качих 3 кила, иначе другите месеци си качвам нормално:

Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкозотолерантен тест-3 кратен
Глюкоза 0 мин 4.36 mmol/l 3.3-6.0
Глюкоза 60 мин 11.2 mmol/l <10.00
Глюкоза 120 мин 4.29 mmol/l < 7.80

questions
Мнения: 1
Регистриран на: 03 юли 2015 20:36

Re: разчитане на резултати

Мнение от questions » 03 юли 2015 20:45

Здравейте, за пръв път си правя изследване за хламидии. Резултатите, които получих са следните:

anti-Chlamydia trach. IgA 0.07 Ratio < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti-Chlamydia trach. IgG 0.10 Ratio < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Тъй като стойностите на IgG са по - високи, това означава ли, че имам стара инфекция, която трябва да бъде лекувана? Разбрах, че pcr - тестовете са по - сигурни, този е с венозна кръв, необходимо ли е да направя pcr - тест за по - голяма точност?

Благодаря предварително за разчитането на резултатите и отговорите.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 05 юли 2015 21:41

pipilota666
Не виждам проблем.

д-р Цончев
Мнения: 33551
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнение от д-р Цончев » 05 юли 2015 21:42

questions
направете и другия тест за всеки случай.

Iveta90
Мнения: 1
Регистриран на: 12 сеп 2015 13:05

Re: разчитане на резултати

Мнение от Iveta90 » 12 сеп 2015 13:06

Здравейте! Може ли да ми разчетете резултата от цитонамазката:
ПАП 2, единични клетки с койлоцитоподобни клетки (желателно е изследване за HPV), лактобацили на Дьодерлайн, ендоцерв. клетки, левкоцити +, бактерии +, слуз, детрит. Благодаря предварително!


emcho84
Мнения: 7
Регистриран на: 28 сеп 2015 12:31

Re: разчитане на резултати

Мнение от emcho84 » 10 ное 2015 17:26

Здравейте, имам 2 конкремента в десен бъбрек 6 и 7мм. За сега са безсимптомни,но имам лека тежест в дясната област на корем и хълбок. Изследването на урина показа следните рез.:
Урина ОХИ и седимент EO (PHOT)
Специфично тегло 1.000 1.010 - 1.030 EO (PHOT)
pH 7.0 5 - 7 EO (PHOT)
Левкоцити (-)negative (-) negative EO (PHOT)
Нитрити (-)negative (-) negative EO (PHOT)
Белтък урина (-)negative mg/dl 0 - 30 EO (PHOT)
Глюкоза (-)negative mg/dl 0 - 25 EO (PHOT)
Кетони (-)negative (-) negative EO (PHOT)
Уробилиноген неувеличен normal EO (PHOT)
Билирубин (-)negative (-) negative EO (PHOT)
Еритроцити в урина (-)negative (-) negative EO (PHOT)
урина седимент кр пик к-на и ед урати EO (PHOT)
Въпроса ми е за седимента какво значи този резултат в моч случай?
Благодаря

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: разчитане на резултати

Мнение от Therapy Man » 11 ное 2015 15:55

Всичко е в норма.

Soul4e
Мнения: 5
Регистриран на: 23 ное 2015 20:20

Re: разчитане на резултати

Мнение от Soul4e » 23 ное 2015 20:22

Здравейте,

Искам да попитам, дали можете да ми помогнете с разчитането на резултатите ми от микробиологията. Бременна съм в 5ти месец и изследванията ми са:

Вагинален секрет:
Левкоцити - 20 - 25 Lactobacillus spp - (++) епителни клетки - 7 - 10, адхерирани с Грам (+) коки (анаероби)

Понеже нищо не разбирам, а следящият ме лекар просто взе резултатите и каза "Всичко е наред, довиждане."

Благодаря!

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта

cron