ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
На какво се дължи?Какви могат да бъдат оплакванията?
Не всички последствия се усещат на момента!
Мъчителна за болния и околните

разчитане на резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

slamis
Мнения: 148
Регистриран на: 25 апр 2007 23:22

разчитане на резултати

Мнение от slamis » 26 юни 2007 01:01

става въпросза кръвна картина.бихте ли ми казали дали резултатите ми са добри.
СУЕ (РУЕ)
2mm/h- до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)

WBC (левкоцити) 4.52
x10^9/L 4.0 - 11.0

NEU% (гранулоцити) 45.9
% 30.0 - 70.0

LYM%(лимфоцити ) 42.9
% 20.0 - 50.0

MONO% 7.2
% 0.1 - 12.0

EOS% 2.4
% 0.01-7.0

BASO% 1.6
% 0.01 - 2.0

NEU# (гранулоцити - бр.) 2.08
x10^9/L 1.3 - 7.4

LYM# (лимфоцити - бр.) 1.94
x10^9/L 0.9 - 5.3

MONO# 0.326
x10^9/L 0.05 - 0.90

EOS# 0.109
x10^9/L 0.01 - 7.00

BASO# 0.072
x10^9/L 0.01 - 0.20

RBC (еритроцити - бр.) 4.73
x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

Hgb (хемоглобин) 139
g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.42
L/L 0.35 - 0.55

MCV (ср. обем на еритроцита) 88.6
fL 82.0 - 98.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 29.3
pg 28.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 331
g/ L 330 - 350

RDW (девиация на ерит. р-ие) 13.3
% 11.6 - 15.7

Plt (трoмбоцити)
261x10^9/L 140 - 440

MPV (ср обем на тромбоцита) 7.95
fL 7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем) 2.07%
1.2 - 4.0

PDW (девиация на тромбоцити-16,6/0,0-99,9/

Потребителски аватар
little_rabbit
Мнения: 416
Регистриран на: 19 юли 2006 19:51
Контакти:

Мнение от little_rabbit » 26 юни 2007 13:52

Идеални са :)

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 26 юни 2007 18:14

Съвсем добре :-)

Temenuga
Мнения: 1
Регистриран на: 07 юли 2007 15:20
Местоположение: Sofia

Мнение от Temenuga » 07 юли 2007 15:24

Бременна съм, а резутатите от изследванията на кръвта и урината ми, доколкото виждам не са добри.Може ли това да се дължи на Утрогестана, който пия?
ПКК 8 показателя
WBC 10 10^9/L 3.5-10.5
RBC 4,66 10^12/L М 4.6-6.2 Ж 4.2-5.4
HGB 12,2 g/dL M 14.0-18.0 Ж 12.0-16.0
HCT 38,6 % М 40-54; Ж 37-47
MCV 82,8 fl 82-98
MCH 26,1 pg 26.0-32.0
MCHC 31,6 g/dL 32.0-36.0
PLT 300 10^9/L 130-440


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
СУЕ 11 mm/h М до50г.<11;M над50г.<15;Ж до50г.<12;Ж над50г.<20


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 7 5-7
Белтък урина (-)negative (-) negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Нитрити (-)negative (-)negative
Уробилиноген (-)negative Normal
отн.тегло 1008 1005-1035
Левкоцити (+)positive до 5 на поле


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ -
Бактерии +
Епителни клетки -
Еритроцити 10-12 до 3 на поле
Левкоцити 3-4

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 09 юли 2007 19:05

Не виждам нещо кой знае колко притеснително. Най-вероятно имате уроинфекция, която трябва да лекувате, но е добре дса пуснете стерилна урина за да се направи антибиограма и при всички случаи лечението да се назначи от водещия бременността лекар.

Потребителски аватар
little_rabbit
Мнения: 416
Регистриран на: 19 юли 2006 19:51
Контакти:

Мнение от little_rabbit » 12 юли 2007 18:37

Утрогестана не би могъл да навреди на бременността или да повлияе на резултатите от ПКК и урина.
Лека бременност!

kostef
Мнения: 1
Регистриран на: 12 юли 2007 20:48

Re: разчитане на резултати

Мнение от kostef » 12 юли 2007 20:54

Моля, да ми кажете дали резултатите ми са добри.
WBC (левкоцити)

5.16
x10^9/L 3.5 - 10.5
LY% (лимфоцити - %)

33.7
% 20-48(50 - 70за деца до 4г)
MO% (моноцити - %)

9.15
% 1.00-11.0
EOS%(еозинофили - %)

1.74
% 0-6
BASO%(базофили - %)

1.18
% 0-2
GR% (гранулоцити - %)

54.3
% 40 -70(20- 50 за деца до 4г)
LY# (лимфоцити - бр.)

1.74
x10^9/L 1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)
MO# (моноцити - бр.)

0.472
x10^9/L 0.070 - 0.80
EOS#(еозинофили - бр)

0.09
x10^9/L 0.000 - 0.500
BASO#(базофили - бр)

0.061
x10^9/L 0.000- 0.140
GR# (гранулоцити - бр.)

2.8
x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)
RBC (еритроцити - бр.)

4.78
x10^12/L M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)
Hgb (хемоглобин)

141
g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит)

0.421
L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
MCV (ср. обем на еритроцита)

88.2
fL 82.0 - 96.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )

29.4
pg 27.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)

334
g/ L 300-360
RDW (девиация на ерит. р-ие)

14.5
% 11.5 - 14.5
Plt (трoмбоцити)

279
x10^9/L 130-360
MPV (ср обем на тромбоцита)

8.28
fL 7.5 - 11.0
Pct (тр обем/ общ обем)

2.31
ml/L 1.0 - 2.5
PDW (ширина на тр р-ие)

16.6
0.0 - 99.9

[quote="slamis"]става въпросза кръвна картина.бихте ли ми казали дали резултатите ми са добри.
СУЕ (РУЕ)
2mm/h- до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)

WBC (левкоцити) 4.52
x10^9/L 4.0 - 11.0

NEU% (гранулоцити) 45.9
% 30.0 - 70.0

LYM%(лимфоцити ) 42.9
% 20.0 - 50.0

MONO% 7.2
% 0.1 - 12.0

EOS% 2.4
% 0.01-7.0

BASO% 1.6
% 0.01 - 2.0

NEU# (гранулоцити - бр.) 2.08
x10^9/L 1.3 - 7.4

LYM# (лимфоцити - бр.) 1.94
x10^9/L 0.9 - 5.3

MONO# 0.326
x10^9/L 0.05 - 0.90

EOS# 0.109
x10^9/L 0.01 - 7.00

BASO# 0.072
x10^9/L 0.01 - 0.20

RBC (еритроцити - бр.) 4.73
x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

Hgb (хемоглобин) 139
g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.42
L/L 0.35 - 0.55

MCV (ср. обем на еритроцита) 88.6
fL 82.0 - 98.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 29.3
pg 28.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 331
g/ L 330 - 350

RDW (девиация на ерит. р-ие) 13.3
% 11.6 - 15.7

Plt (трoмбоцити)
261x10^9/L 140 - 440

MPV (ср обем на тромбоцита) 7.95
fL 7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем) 2.07%
1.2 - 4.0

PDW (девиация на тромбоцити-16,6/0,0-99,9/[/quote][color=darkred][/color][quote][/quote]

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 13 юли 2007 08:23

На Kostef резултатите са добри. Не разбрах защо са quote-нати на Slamis резултатите...

Потребителски аватар
blader
Мнения: 1982
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Мнение от blader » 13 юли 2007 12:08

Объркал се е сигурно.

Потребителски аватар
Галя Янчева
Мнения: 1
Регистриран на: 13 авг 2007 14:56

Мнение от Галя Янчева » 15 авг 2007 17:58

Здравейте, аз съм на 27 години, от 5 години имам субфебрилна температура{37.2-37.5}, предимно втората част деня, от 14 до към 20 часа. Направих си пълна кръвна картина, сама, защото личната ми лекарка не ми назначи, въпреки че я помолих, а иначе ми направиха ехография на щитовидна жлеза, на коремни органи, гинекологичен преглед и цитонамазка, това ми даде като направления лекарката, но майка ми все напираше да си направя тази кр. картина, да не съм имала възпаление. И сега естествено не мога да я разчета... Ще съм ви благодарна ако ми обърнете внимание, защото, повярвайте ми, никак не е приятна тази температура.

ПКК 20 показателя с Левкограма *
Профил Виж по-долу

HGB ( Хемоглобин ) 120
g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )

RBC ( Еритроцити ) 4.33
T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )

HCT ( Хематокрит ) 0.37
L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )

WBC ( Левкоцити ) 5.5
G/L 3.5 -10.5

MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 330
g/l 300-360

MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 27.8
pg 27.0-33.0

MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 84.2
fL 82.0 -96.0

PLT ( Тромбоцити ) 230
G/L 100-440

MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 8.8
fL 7.5-11.0

RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 14.0
% 11.6 - 13.7

LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.1
G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )

GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 2.9
G/L 1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )

MONO ( Моноцити - бр.) 0.4
G/L 0.30 - 1.10

EOS ( Еозинофили - бр.) 0.1
G/L 0.00 - 0.40

BASO ( Базофили - бр. ) 0.1
G/L 0.0 - 0.60

LYMF% ( Лимфоцити - % ) 37.50
% 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )

GRAN% ( Гранулоцити - % ) 52.70
% 30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

MONO% ( Моноцити % ) 7.45
% 1.0 - 11.0

EOS% ( Еозинофили % ) 1.26
% 0 - 6.0

BASO% ( Базофили % ) 1.16
% 0.25 - 1.0

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 16 авг 2007 07:55

Съвсем добре са резултатите. Нямате отклонения.

bogestvena
Мнения: 3
Регистриран на: 10 авг 2007 16:31

Мнение от bogestvena » 16 авг 2007 09:18

Бихте ле ме казали и на мен дали резултатите ми са добри. От това което разчитам аз обезпокоителен е белтъка в урината.

СУЕ (РУЕ) 12 mm/h до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)

WBC (левкоцити) 6.54 x10^9/L 4.0 - 11.0

NEU% (гранулоцити) 57.2 % 30.0 - 70.0

LYM%(лимфоцити ) 31.6 % 20.0 - 50.0

MONO% 6.45 % 0.1 - 12.0

EOS% 2.68 % 0.01-7.0

BASO% 2.05 % 0.01 - 2.0

NEU# (гранулоцити - бр.) 3.74 x10^9/L 1.3 - 7.4

LYM# (лимфоцити - бр.) 2.06 x10^9/L 0.9 - 5.3

MONO# 0.422 x10^9/L 0.05 - 0.90

EOS# 0.175 x10^9/L 0.01 - 7.00

BASO# 0.134 x10^9/L 0.01 - 0.20

RBC (еритроцити - бр.) 4.48 x10^12/L M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

Hgb (хемоглобин) 123 g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.376 L/L 0.35 - 0.55

MCV (ср. обем на еритроцита) 83.8 fL 82.0 - 98.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 27.4 pg 28.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 326 g/ L 330 - 350

RDW (девиация на ерит. р-ие) 13.7 % 11.6 - 15.7

Plt (трoмбоцити) 267 x10^9/L 140 - 440

MPV (ср обем на тромбоцита) 7.86 fL 7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем) 2.1 % 1.2 - 4.0

PDW (девиация на тромбоцити) 17 0.0 - 99.9

Глюкоза 4.62 mmol/l веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Гама - GT 17.5 U/l М до 60 Ж до 39

АсАТ (GOT) 20.5 U/l М до 37 Ж до 31

АлАТ (GPT) 15.9 U/l М до42 Ж до 32

Общ белтък 66.8 g/ll 58 - 80

Албумин 45.90 g/l 35 - 51

Урея 3.08 mmol/l до 8.2

Креатинин 60.7 mkmol/l до 120

Пикочна киселина 313.9 mkmol/l М( 200 - 420 ) Ж( 140 - 340 )

Билирубин - общ 17.28 mkmol/l до 21

Билирубин - директен 5.23 mkmol/l до 8.5

Холестерол - общ 4.70 mmol/l желателен до 5.1;граничен до 6.2;висок >6.2

Триглицериди 0.71 mmol/l до 2.3

Холестерол - HDL 1.52 mmol/l (<1.0 повиш.риск фактор);(>1.45редуциран риск

Холестерол - LDL 2.86 mmol/l до 4.1

Холестерол-VLDL 0.3 mmol/l ---

Алкална фосфатаза 66.0 U/L мъже 50- 130 , жени 40-120

Са 2.43 mmol/L 2.12 - 2.62

Р 1.28 mmol/L 0.87 - 1.50

Урина-pH 9 4.5 - 8.2

Урина - Относително тегло 1.015 1.001 - 1.028

Урина - Белтък (+) Положителен Oтрицателен

Урина - Глюкоза Oтрицателен Oтрицателен

Урина - Билирубин Oтрицателен Oтрицателен

Урина - Уробилиноген Неувеличен Неувеличен

Урина - Нитрити Oтрицателен Отрицателен

Урина - Кетони Oтрицателен Отрицателен

Урина - Хемоглобин Oтрицателен Отрицателен

Урина - Седимент единични еритроцити, 3-4 левкоцита, масово плоски епителни клетки, кръгли епителни клетки, бактерии 4-5 Левк., 2 Еритр.

Syphilis - RPR NEGATIVE ( - ) NEGATIVE ( - )

Siphilis - TPHA NEGATIVE ( - ) Титър NEGATIVE ( - )

СПИН (HIV 1/2gO) NEGATIVE ( - ) S/CO NEGATIVE ( - )

Хепатит B- HBsAg NEGATIVE ( - ) S/N NEGATIVE ( - )

Хепатит C- анти-HCV 3gen NEGATIVE ( - ) 0.28 S/CO <0.80 NEG; ( - ); 0.8 - 1.0 Gray zone; >1.0 POSITI

Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA <1/8 Титър Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8

Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA 3 AE <9.0 отицателен;(9-12 гранична); >12.0 пол.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 16 авг 2007 13:40

Този "+" в урината не е повод за притеснение. Много причини могат да доведат до позитивиране на белтъчните проби в урината, вкмлючително стрес и хранителна диета. Добре е пак да се повтори пробата и при нови положителни резултати да се направи евентуално количествен анализ на белтък в 24 часова урина. Но конкретно тоз ирезултат не е показателен и следва да не се интерпретира като признак на заболяване.

rositul
Мнения: 4
Регистриран на: 03 сеп 2007 14:00

Мнение от rositul » 03 сеп 2007 14:09

Здравейте!
Бихте ли погледнали част от кръвните изследвания на сина ми - на година и половина, които са извън референтните стойности:

LYM# 6.5 1.0 - 4.0 R2 Alarm
LYM% 70.5 20 - 45
GRA%22.8 45 - 70

MCV 76.7 82 - 100
MCHC 36.6 32 - 36

Другите стойности са в граница.
Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Мнение от д-р Цончев » 03 сеп 2007 20:59

По какъв повод са правени изследванията на детето?

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron