ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Защо спермограмата не е достатъчна понякога
Бета-амилоидът се образува заради него
Налагат се заради високите температури

Разчитане на кръвни изследвания - бременна

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от д-р Цончев » 04 авг 2017 20:51

Високи са левкоцитите, но на фона на всичкото това което описвате е възможно. Ако няма оплаквания от температура болки или др. признаци на възпаление може да се приеме че се касае за следвъзпалителна реакция, както и при условията на настъпила бременност. Нещата трябва да се оценяват комплексно...

denica1201
Мнения: 1
Регистриран на: 06 сеп 2017 18:18

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от denica1201 » 06 сеп 2017 18:31

Здравейте , моя добра приятелка е бременна в 5-тия месец ,но се оказа че тя е 0- кръвна група ,а мъжа й е положителна ... Пуснаха й изследвания ,но следящоя бремеността лекар е в отпуска и ми се иска за нейно успокоение да разбера как бихте разчели изследванията ..

Имунохематология

Определяне на титър на имунни-анти-A. Резултат : / референтни стойности : <512 (-) negative
Определяне на титър на имунни-анти-B. Резултат : 32/16 референтни стойности : <512 (-) negative


Благодаря предварително :)

д-р Ал. Игнатова
Мнения: 232
Регистриран на: 25 юли 2017 10:39

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от д-р Ал. Игнатова » 06 сеп 2017 21:18

Здравейте! Това означава, че има нисък риск за детето, що се касае за АВО-системата на кръвните групи. Вие обаче тук питате относно Rh фактор (+/-). Това изисква отделно изследване, което се прави както в началото на бременността, така и към нейния край. В случай, че това е първата ѝ бременност и до момента не е имала кръвопреливания би следвало спокойно да изчака лекарят ѝ да се върне от отпуск и да се консултира тогава с него по този въпрос.
Поздрави!

Marina8080
Мнения: 5
Регистриран на: 29 юни 2017 11:47

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от Marina8080 » 19 мар 2018 17:42

Здравейте! Моля, за разчитане на следните резултати. Бременна в 8м.

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ПКК
WBC 14,1 G/L 4.0-10.0
RBC 3,78 T/L 3.5-5.5
HGB 118 g/L M120-180 Ж120-160
HCT 0,35 L/L 0.37-0.57
MCH 31 pg 26,5 - 32,0
PLT 280 G/L 150-400
MCV 93 fl 82-98
MCHC 337 g/L 295 - 360
LYM% 18 % 20-40
MID% 7 % 2-10
GRAN% 75 % 51-73
LYM 2,5 G/L 0.70-4.20
MID 1 g/L 0.10-1,5
GRAN 10,6 G/L 2.00-8.10

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 4.5-8.0
Белтък урина/Protein - (-) negative
Билирубин/Billirubin - (-)negative
Глюкоза/Glucose (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative
Кръв/Blood (-)negative
Левкоцити/Leucocytes (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen - неувеличен
Oтн.тегло/Specific gravity g/ml 1000-1030

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент б.о

Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 5,45 mmol/l 3,3-6,00
Благодаря !

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от д-р Цончев » 26 мар 2018 21:53

Аз лично не виждам нещо притеснително.

stanislava_petrova
Мнения: 1
Регистриран на: 17 апр 2018 13:22

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от stanislava_petrova » 17 апр 2018 13:27

Здравейте, понеже датата ми за следващия преглед е другия месец.
Ще може ли да ми дадете информация относно изследванията, има ли нужда от притеснения... :roll: относно: Кръв "( + ) Положителен Отрицателен"

ПКК --- Профил * *
HGB ( Хемоглобин ) 124 g/L 120 - 160
RBC ( Еритроцити ) 3.98 T/L 3.70 - 5.30
HCT ( Хематокрит ) 0.35 L/L 0.36 - 0.48
WBC ( Левкоцити ) 7.7 G/L 3.5 - 10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 354 g/l 300 - 360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 31.3 pg 27.0 - 33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 88.4 fL 82.0 - 96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 11.4 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 239 G/L 100 - 440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 8.4 fL 7.5 - 11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.00 G/L 0.90 - 5.30
GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 5.40 G/L 1.30 - 7.40
MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.30 G/L
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 25.90 % 20.00 - 50.00
GRAN% ( Гранулоцити - % ) 71.00 % 30.00 - 70.00
MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 3.10 %
СУЕ 57 mm/h 2 - 39
Биохимия
Име на теста (изследването) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 4.85 mmol/L 2.78 - 6.11
Вирусология
Име на теста (изследването) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
HBsAg ( Хепатит B ) ( - ) Отрицателен Отрицателен
Урина
Име на теста (изследването) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
Химично изследване Профил * *
pH ( урина ) 8 5.00 - 8.00
Относително тегло 1.005 1.002 - 1.035
Белтък ( + ) Положителен Отрицателен
Глюкоза ( - ) Отрицателен Отрицателен
Кетотела ( - ) Отрицателен Отрицателен
Билирубин ( - ) Отрицателен Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Кръв ( + ) Положителен Отрицателен
Нитрити ( - ) Отрицателен Отрицателен
Левкоцити* ( - ) Отрицателен
Седимент 10-12 еритроцита.
единични левкоцити


БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Vlady92
Мнения: 2
Регистриран на: 17 апр 2018 16:54

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от Vlady92 » 17 апр 2018 17:01

Здравейте, бременна съм в 34 седмица, това са резултатите ми от днес.
Притесняват ме левкоцитите.
http://prikachi.com/images.php?images/480/9309480W.png

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от д-р Цончев » 17 апр 2018 21:33

stanislava_petrova
Не се притеснявайне, при бременност е нормално

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от д-р Цончев » 17 апр 2018 21:35

Vlady92
При бременност е нормално да се завишат, не сепритеснявайте, успех, всичко ще е наред

Vlady92
Мнения: 2
Регистриран на: 17 апр 2018 16:54

Re: Разчитане на кръвни изследвания - бременна

Мнение от Vlady92 » 17 апр 2018 22:56

д-р Цончев написа:
17 апр 2018 21:35
Vlady92
При бременност е нормално да се завишат, не сепритеснявайте, успех, всичко ще е наред
Благодаря за бързия отговор д-р Цончев, лека вечер 😊

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron