ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Оптимално решение за бели зъби и здрави венци.
Ацетилсалициловата киселина може да предпази от усложнения при...
Дефицитът на витамин B3 може да доведе до безсъние

Разчитане на хормонални изследвания

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 03 ное 2011 00:12

Доколкото ми е известно няма какво да ви се даде еднократно та да има такъв продължителен ефект

mirondela
Мнения: 2
Регистриран на: 20 мар 2012 19:12

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от mirondela » 20 мар 2012 19:20

Здравейте!Аз също имам нужда от помощ за разчитане на моите резултати от пуснати хормонални изследвания на 5ти ден от цикъла на следните хормони :
Тестостерон < 0.24 nmol/L референтна стойност ( 0.32-2.6 )
Естрадиол 114.78 5- ти ден pmol/L фол.фаза 149.3-808.8, овул.пик 767-1558.2, лут.фаза 186-888.5, менопауза <282.5
FSH 10.17 5- ти ден IU/L фол.фаза 4.5-11, овул. пик 3.6-20.6, лут.фаза 1.5-10.8, менопауза 36.6-168.8
LH 7.42 5- ти ден IU/L фол.фаза 1.7-13.3,овул. пик 4.1-68.7, лут.фаза 0.5-19.8, менопауза 14.4-62.2
Благодаря предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 21 мар 2012 11:22

Естрадиола е леко занижен. Какъв е повода за изследването?

mirondela
Мнения: 2
Регистриран на: 20 мар 2012 19:12

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от mirondela » 21 мар 2012 21:03

Повода за изследването е нерегулярен цикъл,кървене извън цикъла,оттам и проследяване дали има овулация(заради желание за бременност).Но трябва да добавя и ,че аз имам лупус и съм на терапия с кортикостероиди от доста години.
Имам и резултат на още 2 вида хормони,които изследвах :
DHEA-S : 0,13 (1,08 - 7,07)
АНДРОСТЕНДИОН : 0,10 (0,75 - 3,01)

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 22 мар 2012 11:31

Ще трябва да се говори с ендокринолог за да се изясни какво трябва да се прави с оглед желаната бременност. На този фон на мен ми е трудно да дам някакво мнение. Рискувам да ви заблудя...

Татяна85
Мнения: 2
Регистриран на: 24 мар 2016 17:20

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от Татяна85 » 24 мар 2016 17:24

Здравейте и аз да попитам и за мойте резултати,направени на 6 ден от цикъла:


Естрадиол (Estradiol) 176.50 pmol/l М:28-156;Ж:от1-10г.22-99.1,фол 46-607 овул.315-182

Благодаря предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 27 мар 2016 20:38

Добре е според мен.

Татяна85
Мнения: 2
Регистриран на: 24 мар 2016 17:20

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от Татяна85 » 30 мар 2016 12:02

Благодаря!

milena1995
Мнения: 6
Регистриран на: 21 юни 2016 17:41

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от milena1995 » 21 юни 2016 18:01

Здравейте, на 20 години съм, с поликистозни яйчници, болки и доста продължителен месечен цикъл. Правиха ми изследване ОГТТ и инсулин, ето и резултатите:
ОГТТ (75гр) начална - 5,2mmol/L /реф. стойности 3.5-6.1/
на 120мин - 4.3 mmol/L /реф. стойности 3.5-7.8/
Инсулин - 14.27 mUI/mL /реф. стойности 2.6-24.9/
120 мин - 65.35 mUI/mL /реф. стойности 2.6-24.9/
TSH, TAT и MAT са в норма, както и тестостерон, дхеа-с и други /от предишни изследвания/. Казаха ми, че началната стойност на инсулина е притеснителна и ми изписаха глюкофаж, с уговорката да отида пак след 3 месеца. Интересува ме и второ мнение. Благодаря предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 24 юни 2016 19:36

Ендокринолог ри изписа глюкофаж?

milena1995
Мнения: 6
Регистриран на: 21 юни 2016 17:41

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от milena1995 » 04 юли 2016 23:51

Не, гинеколог

milena1995
Мнения: 6
Регистриран на: 21 юни 2016 17:41

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от milena1995 » 05 юли 2016 12:06

Глюкофажа е от 1000mg

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 07 юли 2016 20:30

По колко на ден?
Според мен е добре и ендокринолог да прецени дали има нужда от това.

milena1995
Мнения: 6
Регистриран на: 21 юни 2016 17:41

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от milena1995 » 08 юли 2016 10:44

По 2 хапчета от 1000мг - сутрин и вечер по едно. Не се чувствах никак добре - нямах никакъв апетит и постоянно ме болеше корема и от вчера спрях да ги пия. Още не съм ходила на лекар. В листовката пише, че макс дневна доза е до 3000мг, но аз съм доста дребна, може и това да има значение.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 10 юли 2016 22:07

Посетете за всеки случай ендокринолог....

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта