ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Пълноценният сън също изисква грижа
9 начина да облекчим сърбежа без помощта на лекарствени продукти
Препоръчително е да се прави веднъж или два пъти в седмицата

Разчитане на хормонални изследвания

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

paloma_78
Мнения: 2
Регистриран на: 25 сеп 2009 17:14
Местоположение: sofia

Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от paloma_78 » 25 сеп 2009 17:26

Здравейте, бих искала за помощ относно моите хормонални изследвания.
Според лекаря ми са в норма, но те не ми помагат да забременея изобщо. Според има някакво нарушение което ми пречи да забременея. А ето и резултатите ми:

LH - 5.59 mlU/ml
FSH - 7.54 mlU/ml
ESTRADIOL - 98 pmol/L
TESTOSTERON- 2.42 mnol/L
PROLACTIN- 492.98 mIU/L

Моля за помощ, ако наистина има някакво нарушение, моля да ми кажете по какъв начин могат да се нормализират резултатите .

Благодаря предварително

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 04 окт 2009 11:40

Единствено тестостерона е на горна граница, но вероятно няма отношение към проблема. Най-малкото такава гранична стойност по-скоро следва да се приеме като по-скоро "норма".
Самите изследвания няма да ви помогнат да забременеете.
Подобен проблем следва да се обследва и при жената и при мъжа. Има съответни центрове, които са специализирани в тази насока.

danny123
Мнения: 5
Регистриран на: 03 фев 2010 16:15
Местоположение: София

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от danny123 » 12 мар 2010 16:09

Моля,да ми разтълкувате следните резултати: На 42 години съм.Прогестерон -9,83ng/ml.Изследването е направено на 19 ден от началото на цикъла.Предварително благодаря.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 12 мар 2010 21:09

Дайте референциите на лабораторията, където сте го правили.

danny123
Мнения: 5
Регистриран на: 03 фев 2010 16:15
Местоположение: София

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от danny123 » 12 мар 2010 21:32

референтни стойности ж. фол.ф.-0.10-0.54 ,ов.ф. -0.12-6.22 ,лут.ф. 1.5-20.0,менопауза -0.1-0.41

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 12 мар 2010 21:41

В норма е.

krems_31
Мнения: 1
Регистриран на: 02 юни 2010 19:33
Местоположение: София

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от krems_31 » 02 юни 2010 19:51

Ще Ви бъда благодарна ако имате малко време да разчетете моите хормонални изследвания. На 35 години съм. На 15-ят ден от първият на месечният ми цикъл са:
LH - 14.08 mIU/ml
Testosteron - 0.468 ng/ml
Стойности LH:
- фоликуларна фаза - 1,9 - 12,5
- овулационен пик - 8,7 - 76,3
- лутеална фаза - 0,5 - 16,9
Стойности Тестостерон:
0,06 - 0,82

На 25- ят ден от първият на месечният ми цикъл

Progesteron - 26.52 nmol/l
Стойности Progesteron:
- фоликуларна фаза -0,48 - 4,45
- лутеална фаза - 5,3 - 86

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 03 юни 2010 06:37

В норма са.

stillness
Мнения: 6
Регистриран на: 22 юли 2009 14:38
Местоположение: sofia

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от stillness » 27 юни 2011 14:50

здравейте!
аз съм на 25 години и моите изследвания бяха направени около 7-мия ден след менструацията ми.
бихте ли ги разчели и ми казали дали всичко е нормално???благодаря много!
а ето и резултатите:
FSH 4.92 mU/ml референтни стойности:фол.фаза:3,5-12,5;овул.фаза:4,7-21.5;лут.фаза1,7-7,7.
LH 6,17 mIU/ml референтни стойности:фол.фаза:2,4-12,6;овул.фаза:14,0-95,6;лут.фаза1,0-11,4.
естрадиол 47,04 pg/ml референтни стойности:фол.фаза:12,5-166,0;овул.фаза:85,8-498;лут.фаза43,8-211.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 27 юни 2011 15:39

Нормално е.

Vili1980
Мнения: 6
Регистриран на: 29 юни 2011 19:09
Местоположение: Шумен

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от Vili1980 » 29 юни 2011 20:36

Здравейте. Аз съм на 31години. Ходих на профилактичен преглед за гуша (фамилна обремененост, а и в пубертета ми казаха, че ми е увеличена) . От време на време ходя да се преглеждам.
Прегледа с ехограф установи леко увеличение на жлезата, без други изменения.

Лабораторни изследвания:
Хормонален анализ - TSH e 0.266

Въпроса ми е, има ли нужда да се притеснявам?!

Благодаря Ви предварително.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 02 юли 2011 19:05

Под нормата е. Трябва да се уточни от ендокринолог.

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от Avrora7 » 24 окт 2011 17:52

Здравейте. Направих си изследвания на хормони и серумен инсулин. Всички са в норма освен:
4 андостендион 9.641 Ж: 1.99-9.18
Серумен инсулин 37.45 2.6-25 на гладно
Изследвания са назначени от ендокринолог във връзка с повишено окосмяване. Изписаха ми Сиофор.
Сега поисках да ми дадат направление пак за ендокринолог но ми беше отказано защото не са минали 3 месеца. Притеснявам се че това окосмяване ще продължи. За 4 андостендиона казаха че не е много повишен. но аз се притеснявам. След колко време трябва да повторя изследванията и не трябва ли според вас да пия нещо и за андростендиона. Чак другият месец мога да отида при ендокринолога. Предполагам че диагноза ми е хиперинсулемия. във интернет обаче намерих симптоми и на хирзутизъм. Бях при гинеколог нямам поликистозни яйичниците. Д-р каза че имам хирзутизъм.
Назначи Сиофор гинеколог.
Незнам как да поставя въпроса. Дали приемането на Сиофор е достатъчно. След колко време да повторя изследвания. дали лечението със Сиофор е достатъчно при хирзутизъм.
Много съм притеснена, моля за помощ.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 29 окт 2011 21:05

Нека да минат поне 3 месеца преди да правите ново изследване на хормона.

Avrora7
Мнения: 60
Регистриран на: 31 май 2011 16:11
Местоположение: sofia

Re: Разчитане на хормонални изследвания

Мнение от Avrora7 » 02 ное 2011 13:34

д-р Цончев. Притеснявам се че тези проблеми които се появиха е след употреба на нещо. Пила съм нещо без да знам. Имах съмнителен приятел с който бях 4 месеца. След това разбрах че не е бил случаен но не предполагах че ходийки при него на кафе той ми е слагал нещо. Декември мисиц получих писмо, аз нещо знам пиши ми ако искаш да разбереш. Помислих че е спам и не отговорих. Имаше и други намеци. Какво се случи го разбрах след като дойде лятото и видях че навсякъде имам окосмяване, кожата ми е станала на точки, а по гърдите червени червейчета. Миналото лято имах прекрасна кожа. четох че се появява след употреба на лекарства и андрогени. Да предположим че съм пила андрогени или нещо което е довело до това състояние. След като спра да ги взимам и се лекувам със Сиофор ще продължа ли да се окосмявам. Четох и за вериализация-жена се превръща в мъж. четох че тези андрогени толкова опасни че даже доктори не смеят да ги препоръчват. И след спирането им продължават да нанасят вреда. Аз имам 20 кг. повече от миналата година, като започнах да напълнявам след като се запознах с въпросният мъж. към края на връзката ни която продължи 4 месеца аз качих 13 кг. Имах и болки в ставите през ноща и изпотяване от време на време.
Много съм притеснена, много се надявам да ми отговорите. Благодаря Ви предварително.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта

cron