Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Предстои Световна седмица на кърменето 2014
За лечение на различни тежки заболявания
Няколко любопитни факти
реклама

Високо СУЕ

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

Re: Високо СУЕ

Мнениеот д-р Цончев » 24 Сеп 2009 22:42

Каква е тази рана?
д-р Цончев
 
Мнения: 25423
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: Високо СУЕ

Мнениеот allissa22 » 25 Сеп 2009 14:34

тази рана беше почти зараснал дикубитус,после паднах в банята и той се сцепил до кокал и понеже мястото е ужасно,на седалището и много трудно се лекува,вече се мъча трета година.Аз съм в инвалидна количка отдавна.
allissa22
 
Мнения: 91
Регистриран на: 13 Юни 2009 15:17
Местоположение: sofia

Re: Високо СУЕ

Мнениеот д-р Цончев » 04 Окт 2009 11:21

Възможно е. Такива рани рядко са съвсем "чисти".
д-р Цончев
 
Мнения: 25423
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: Високо СУЕ

Мнениеот Анка » 20 Окт 2009 10:19

Здравейте,
много въпроси са зададени за този показател, не съм прочела всичките навярно, но може ли да ми се отговори сега на сл. въпрос:
"Въпросната СУЕ-стойност на скоростта на утаяване в каква зависимост е от плътността на кръвната плазма?"
Същият въпрос, от гледище на практиката, може да се зададе и така:
" Ако се пият медикаменти, които разреждат кръвта, дали СУЕ-то е повлияно от тях и каква е тенденцията?"
Благодаря за отговорите предварително!
Анка
 
Мнения: 48
Регистриран на: 07 Фев 2009 18:17

Re: Високо СУЕ

Мнениеот moni4ka » 20 Окт 2009 15:23

Под 'разреждане' на кръвта обикновено хората имат предвид антикоагулация - т.е. контрол над кръвосъсирването, а не истинско разреждане. И не се отразява на СУЕ. Не знам дали и Вие за това говорите.
moni4ka
 
Мнения: 599
Регистриран на: 29 Сеп 2007 12:50

Re: Високо СУЕ

Мнениеот Анка » 22 Окт 2009 10:07

Да, мисля че взимане на 1 хапче Аспирин на денонощие е точно за тази цел. Странното е, че показателя СУЕ се увелечи до 30-32 в този период.
Анка
 
Мнения: 48
Регистриран на: 07 Фев 2009 18:17

Високо СУЕ

Мнениеот nusha83 » 20 Юли 2010 20:36

Здравейте предстои ми инвитро но СУЕ ми е 31 а не трябва да бъде повече от 15мм каэаха ми да ида да видя как са бъбреците,зъбите,уши,нос и гърло. Ходих при теэи лекари и всеки от тях ми каэа че съм добре .Моля ви даите ми съвет, накаде да се насоча эа да раэбера накакво се дължи високото СУЕ.
nusha83
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Юли 2010 20:10
Местоположение: sofiq

Високо СУЕ

Мнениеот nusha83 » 20 Юли 2010 20:48

Эабраих да кажа че и ПКК също е добре
nusha83
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Юли 2010 20:10
Местоположение: sofiq

Re: Високо СУЕ

Мнениеот bashi » 21 Юли 2010 11:31

Какви са оплакваният Ви? Как разбрахте, че този показател не е в норма - т.е. кой и защо назначи изследването? На колко години сте?
Ако можете напишете цялата ПКК тук.
bashi
 
Мнения: 196
Регистриран на: 18 Май 2009 19:33

Re: Високо СУЕ

Мнениеот nusha83 » 21 Юли 2010 13:37

На 27 години съм иэследванията ми наэначи лекаря който ще прави инвитрото. Нямам абсолютно никакви оплаквания.WBC=5,4(4,1-11.0 G/L) LYM=2,1(0,8- 4,4) MID=0,4(0,2-1,7) GRAN=2,9(2.2-8,6) RBC=4,43(4,20-6,30 T/L) HGB=127( 120-180 g/L ) HCT= 394(370-510 L/L ) MCV=88,9(82,0- 92,0 fL ) MCH= 28,7(26,0- 32,0 pg ) MCHC=322(300-360g/L ) RDW=12,7(11,5-14,5 % ) PLT=279(140-440 G/L ) MPV=9,3(0,0 99,8 fL ) CYE=31(2-15 mm)
nusha83
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Юли 2010 20:10
Местоположение: sofiq

Re: Високо СУЕ

Мнениеот д-р Цончев » 21 Юли 2010 14:24

Норма е.
На СУЕ-то аз лично не се доверявам като показател и не го използвам в практиката си.
д-р Цончев
 
Мнения: 25423
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Предишна

Назад към Изследвания на кръв, урина, скенер...



Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта