ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ще отпадне ли нуждата от инжекционно лечение
В повечето случаи чупливите нокти са напълно решим проблем.
Успокоява стомашно-чревния тракт и улеснява откашлянето.

Разчитане на резултати от кръвни изследвания

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 01 юли 2017 17:54

Neymarjr

Всичко е наред, нищо притесително.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 01 юли 2017 17:55

Marina8080
Привас нещата ни карат да мислим за хепатит

Neymarjr
Мнения: 2
Регистриран на: 28 юни 2017 17:50

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Neymarjr » 01 юли 2017 19:10

д-р Цончев написа:
01 юли 2017 17:54
Neymarjr

Всичко е наред, нищо притесително.
Благодаря Ви, д-р Цончев, жив и здрав да сте.

Marina8080
Мнения: 2
Регистриран на: 29 юни 2017 11:47

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Marina8080 » 01 юли 2017 22:23

Благодаря, доктор Цончев. Направена е биопсия,чакаме резулти. Притиснява ме черния дроб.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 04 юли 2017 21:37

Пишете като излязат резултатите

hrvalkova
Мнения: 3
Регистриран на: 06 фев 2015 13:11

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от hrvalkova » 05 юли 2017 18:04

Здравейте, д-р Цончев!
Дали бихте помогнали с разчитането и на моите изследвания?
Жена на 25 години съм.
Прилагам снимки на резултатите, мисля, че ще е по-удобно.

http://imgur.com/a/SN6TY
http://imgur.com/a/L6vnK

Благодаря Ви предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 07 юли 2017 07:36

Някои показатели са извън граница, какъв е повода да се пуснат тия изследвания...

hrvalkova
Мнения: 3
Регистриран на: 06 фев 2015 13:11

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от hrvalkova » 07 юли 2017 08:26

Причината е продължителността на менструалния ми цикъл от 20дни, за което имам и час за гинеколог, където ще искам да ми пуснат и хормонални изследвания. След като излезнаха резултатите личната ми лекарка каза, че освен хемоглобина, който е нисък, нямало друго притеснително в тях.

Faust
Мнения: 64
Регистриран на: 01 фев 2014 00:29

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Faust » 08 юли 2017 18:04

Здравейте, тези дни правих кръвни изследвания. Мъж на 21 години съм(наднормено тегло).
Главно хемоглобина и хематокрита ме притесняват, че са малко ниски, на границата.
Отделно MPV също е под границата.

HGB ( Хемоглобин ) 136 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити ) 4.62 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит ) 0.40 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити ) 6.0 G/L 3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 337 g/l 300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 29.4 pg 27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 87.2 fL 82.0 -96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 13.9 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 223 G/L 100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 6.9 fL 7.5-11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.40 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 3.10 G/L 1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.50 G/L
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 41.20 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
GRAN% ( Гранулоцити - % ) 51.50 % 30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 09 юли 2017 21:01

hrvalkova
Според така изложения проблем могат да се очакват такива резултати, не е притеснително.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 09 юли 2017 21:02

Faust
Не се притеснявайте, няма проблем

tediandreeva
Мнения: 1
Регистриран на: 11 юли 2017 15:06

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от tediandreeva » 11 юли 2017 15:28

Здравейте,
чувствам се отпаднала, много бързо се уморявам, имам обриви по тялото и най-вече лицето. Пуснах си кръвни изследвания поради тези оплаквания. Жена на 27 години.Това са резултатите. Ще може ли да ми ги разчетете?



Хематология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
ПКК 22 показателя
Левкоцити H 10.6 G/L 3,5 - 10,5
Неутрофилни левкоцити-% 61.79 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. 6.58 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 1.46 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.16 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% 28.92 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 3.08 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 6.69 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.71 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 1.14 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.12 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 5.4 T/L 3,70 - 5,40
Хемоглобин 152 g/L 115 - 160
Хематокрит H 0.47 L/L 0,35 - 0,44
Ср. обем на еритроцитите 86.5 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 28.1 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 325.1 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 11.98 % 11.5-14.5
Тромбоцити 291 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите L 6.4 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно разпределение 19 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.1871 L/L 0.0020-0.45
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Желязо 9.4 umol/l М 10.0-28.0 Ж .(F.)6.0-26.0
Хормони
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
TSH 1.31 uIU/ml 0,55 - 4,78

Благодаря предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 12 юли 2017 20:02

Аз лично не виждам нещо притеснително.

mish
Мнения: 18
Регистриран на: 08 сеп 2009 18:19
Местоположение: София

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от mish » 19 юли 2017 11:52

Здравейте, бихте ли ми помогнали с резултатите притеснява ме ниското съдържание на фибриноген :shock:
WBC/ левкоцити / 8.06 x 10^9/L 3.5-11.0
Sg( сегментоядрен гранулоцит) 52.2 %
Eo ( еозинофилен гранулоцит ) 4.1 %
Ba ( базофилен гранулоцит ) 0.9 %
Mo ( моноцит ) 6.4 %
Ly ( лимфоцит ) 36.4
RBC( еритроцити-бр) 4.34 x10^12/L 4.2-5.4
Hgb( хемоглобин) 134.0 g/L 120-160
Hct( хематокрит) 0.40 L/L 0.37-0.47
MCV(ср. обем на еритроцита) 93.2 fL 82.0-98.0
MCH( ср.Hgb съдърж. в еритр.) 31.0 pg 28.0-33.0
MCHC 332 g/l 330-350
RDW ( девиация на еритр. р-ие ) 16.2 % 11.6-13.7
Plt ( тромбоцити ) 261 x 10^9/L 140-440
MPV ( ср обем на тромбоцита ) 3.2 fL 7.5-11.0
Pct ( тромбокрит) 0.0008 ml / L 0,0-6,6
PDW ( ширина на тр. р-ие ) 40.9 0.0-99.0

01.05 Протромбинов индекс РТ Профил * *
INR 0.97 1.0 1.0 -7.9 перорални антикоагуланти 2 - 3
РТ % 106.9 % 70 - 110 % перорални антикоагуланти 50-80
РТ - секунди 11.1 секунди ` 11-17
01.06 АРТТ 34.3 sec 32-52
01.07 Фибриноген 1.653 g/l 2.0-4.0

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 20 юли 2017 00:16

Не вижддам нещо страшно в това. Какъв е повода да се пуснат тия изследвания

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron