ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Кръвен тест показва дали е преборен окончателно
Пийте чай от джинджифил
Формула дава резултата според пол, ръст, тегло и възраст

Разчитане на резултати от кръвни изследвания

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

ELENAA
Мнения: 56
Регистриран на: 22 дек 2008 17:18

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от ELENAA » 16 май 2017 21:44

Здравейте, резултат Hbsag 0.57 ..означава ли , че съм болна от хепатит б.

silviq_88
Мнения: 2
Регистриран на: 22 май 2017 17:30

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от silviq_88 » 22 май 2017 17:34

Здравейте д-р Цончев! Аз съм на 28г. момичe, направих си изследвания понеже бях със симптоми - много отпаднала, зачервено гърло с малки гнойни пъпки, хрема, температура 36.8-37.1 , изпотяване,болки в гърба. Някои изследвания са в норма други не и ме притесняват следните стойности от направеното профилактично изследване:

WBC - 11.20 ----- 4.00-10.50 **
Neu%- 77.5%------50.0-70.0 **
Lym%-17.8%-------20.0-40.0 **
Mon%-3.2%--------3.0-12.0
Eos%- 1.4%--------0.5-5.0
Bas%-0.1%---------0.0-1.0
Neu# -8.68---------2.00-7.00 **
Lym#-2.00----------0.80-4.00
Mon#-0.35----------0.12-1.20
Eos#-0.15-----------0.02-0.50
Bas#-0.02----------0.00-0.10
RBC- 4.32----------3.50-5.50
HGB-128-----------120-140
HCT-0.372---------0.370-0.540
MCV-86.2----------80.0-100.0
MCH-29.6----------27.0-34.0
MCHC-344---------320-360
RDW-CV- 0.111---0.110-0.160
RDW-SD-41.3-----35.0-56.0
PLT- 256------------100-300
MPV-8.9-------------6.5-12.0
PDW-16.2-----------9.0-17.0
PCT-2.28------------1.08-2.82
ALY%-0.1%---------0.0-2.0
LIC%-0.3%----------0.0-2.5
ALY#0.01------------0.00-0.20
LIC#0.03-------------0.00-0.20
Фибриноген -4.48-----2.00-4.00 **
Желязо -8.6-------------6.60-28.30
ЖСК-63.2----------------44.80-71.60
ДКК - сегмент -77.5%---50.00-70.00**
ДКК - моноцит-3.2----------3.00-8.00
ДКК - лимфоцити- 17.8% ---20.00-40.00 **
ДКК - базоцити - 0.1--------1.00
ДКК - Ео клетки -1.4--------6.00
CPR - 22.5 ------------до 5.00 ***
Пикочна киселина 174 --------60.00-420.00
Алкална фосфотаза - 50 -------30.00-120.00
Ferritin - 30.2---------11.00-306.00
LDH - 126 ---------------до 248

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 22 май 2017 22:15

Резултатите от изследването кореспондират с оплакванията ви. Т.е. нормално е да имате такива кръвни резултати при описаната ситуация. Като ви попремине постепенно стойностите ще си влязат в нормата.

silviq_88
Мнения: 2
Регистриран на: 22 май 2017 17:30

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от silviq_88 » 23 май 2017 11:09

Благодаря Ви за отговора, притесних се много, CPR не е ли много повишен трябва да е до 5, а при мен 22.5, само витамини ми предписаха и прополис пчелно мчечице без антибиотик. 🤔

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 27 май 2017 08:23

Като има възпаление СРП се повишава...ако има пък и гной - още повече.

juliettt
Мнения: 4
Регистриран на: 27 май 2017 17:34

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от juliettt » 27 май 2017 17:50

Здравейте,
Може ли да коментирате следната кръвна картина?
Жена на 40 г., изследването е пуснато профилактично.
левкоцити- 6,29 (реф.стойност 3,5-10,5)
еритроцити- 4,81 (реф.стойност 4,2-5,4)
хематокрит -0,36 (реф.стойност 0,37-0,47)
хемаглобин - 123 (реф.стойност 120-165)
MCV- 76 (реф.стойност 82-98)
MCH- 25.5 (реф.стойност 28-33)
MCHC-337 (реф.стойност 330-350)
PLT- 228 (реф.стойност 140-490)
RDW-17.7 % (реф.стойност 11,6-14,8)
Глюкоза -5,12 (реф.стойност 3,9,-6,1)

Притесняват ме MCV, MCH и RDW ? На предишни изследвания гледам, че са били в норма тези показатели. Какво е вашето мнение?

Благодаря предварително за отделеното време.
Поздрави,

juliettt
Мнения: 4
Регистриран на: 27 май 2017 17:34

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от juliettt » 27 май 2017 18:19

Извинете, реф.стойност на хематокрита е от 0,35-0,55.
Другото, което пропуснах да спомена е че преди 4 месеца отново пуснах ПКК, тогава хемоглобина беше- 118, MCV 83,4., MCHC -308 a RDW-14.9 %. Тогава изследвах и желязото, което бе съвсем в норма- 12,1 (реф.стойност 6,6 -26). Не мисля, че изследванията от днес навеждат към съмнение за таласамия, защото тя е по рождение, не се придобива с възрастта (сравних със стари изследвания). Едва ли става въпрос и за желязодефицитна анемия, при положение, че желязото е в норма...
Ще бъда благодарна да чуя вашето мнение.

juliettt
Мнения: 4
Регистриран на: 27 май 2017 17:34

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от juliettt » 29 май 2017 10:29

Да допълня кръвната картина- днес излезе резултата и за желязо и жск.
желязо-15 (реф.стойност 7.2 -30)
ЖСК-52.6 (реф.стойност 49-71)

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 31 май 2017 20:41

Добре е кръвната картина, не се притеснявайте.

juliettt
Мнения: 4
Регистриран на: 27 май 2017 17:34

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от juliettt » 01 юни 2017 08:21

Благодаря!

mementomori93
Мнения: 3
Регистриран на: 18 май 2017 19:54

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от mementomori93 » 02 юни 2017 17:34

Здравейте, можете ли да ми разчетете изследванията от кръвен тест за хламидии
Anti-Chlamydia trach. - IgG, IgM Профил * *
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgM 0.08 Ratio < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG 0.12 Ratio < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

mirrorrim
Мнения: 1
Регистриран на: 23 юни 2017 15:28

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от mirrorrim » 23 юни 2017 15:48

д-р Цончев написа:
31 май 2017 20:41
Добре е кръвната картина, не се притеснявайте.
д-р Цончев, извинявам се, но не мога да пъсна нова тема. Може ли да коментирате и тази кръвбна картина (притеснявае ме неутрофилите, падат постепенно от няколко месеца):

Левкоцити EB 5.04 G/l 3,5 10,5
DC+LD
Еритроцити EB 4.89 T/l 4,10 5,10
DCdet.
Хемоглобин EB 128 g/l 120 160
SLS
Хематокрит EB 0.40 l/l 0,36 0,48
calc
MCV EB 81.6 fl 80 96
Calc.
MCH EB 26.2 pg 28 33
Calc.
MCHC EB 321 g/l 330 360
Calc.
Тромбоцити EB 380 G/l 215 379
DCdet.
RDWSD
EB 38.1 fl 36,40 46,30
calc.
RDWCV
EB 12.9 % 11 14,40
calc.
PDW EB 12.1 fl 9 17
calc.
MPV EB 10.3 fl 9,40 12,30
calc.
PLCR
EB 28.6 % 13 43
calc.
PCT EB 0.39 l/l 0,17 0,35
calc.
ДKK 5 DIFF Sysmex
XN 1000 EB
NEUT (ANC) EB 1.46 G/l 1,70 6,80
DC+LD

LYMPH EB 2.72 G/L 1 3,70
DC+LD
MONO EB 0.59 G/L 0,20 0,90
DC+LD
EO EB 0.2 G/L 0,04 0,36
DC+LD
BASO EB 0.03 G/L 0 0,08
DC+LD
NEUT % EB 29.2 % 50 73
DC+LD

LYMPH% EB 54.4 % 22 45
DC+LD
MONO % EB 11.8 % 4,70 12,5
DC+LD
EO % EB 4 % 0,70 5,80
DC+LD
BASO % EB 0.6 % 0,10 1,20
DC+LD
СУЕ EB 11 mm/h 2 37
cap.phot

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 25 юни 2017 17:20

Аз лично не виждам нещо притеснително в н(тия резултати.

Neymarjr
Мнения: 2
Регистриран на: 28 юни 2017 17:50

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Neymarjr » 28 юни 2017 18:22

Д-р Цончев, силно се надявам да ми отговорите.Аз съм мъж на 26 години,нямам оплаквания,просто си направих една профилактична кръвна картина.Имам притеснения относно левкоцитите и еритроцитите.Преди около 8месеца си бях направил отново изследвания и левкоцитите бяха 6.40, а сега са 5.50. Има ли нещо тревожно в това?
WBC 5.50 [3.50-10.5]
LYM 2.00 [1.30-4.00]
MON 0.46 [0.15-0.70]
GRA 3.02 [2.50-7.50]
LY% 36.5 [25.0 - 40.0]
MO% 8.3 [3.0-7.0]
GR% 55.2 [50.0- 75.0]
RBC 6.10 [3.70-5.90]
HGB 154 [120-180]
HCT 45.9 [36.0-53.0]
MCV 75 [82-96]
MCH 25.2 [27.0-33.0]
MCHC 335 [300-360]
RDWc 17.4 %
PLT 251 [150-400]

Marina8080
Мнения: 4
Регистриран на: 29 юни 2017 11:47

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Marina8080 » 29 юни 2017 12:06

Здравейте! Моля за разчитане на резултати:
Пик.киселина-426
АСАТ(гот)-121
АЛАТ(гпт)-82
ГГТ-547
Вит.В12-345
Фолиева к-на-2,8
Anti HBc-total- positive
Мъж на 56г.
Благодаря много!

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron