ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Защо даряването носи повече щастие от получаването?
Има връзката между пародонтита и Алцхаймер
Лидерите сред плодовете, зеленчуците и ядките
Пийте чай от джинджифил

Разчитане на резултати от кръвни изследвания

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 30 апр 2017 20:10

Не виждам проблем в тия резултати. Ако спрете приема на вит. В вероятно в късо време стойностите му ще се нормализират.

Stefka78
Мнения: 11
Регистриран на: 09 яну 2017 16:37

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Stefka78 » 01 май 2017 11:36

Благодаря Ви, д-р Цончев! А на базата на тези изследвания мога ли да съм спокойна, че нямам някое от изредените страшни заболявания, които могат до са причина за висок в12?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 01 май 2017 20:57

Като какви например?

Stefka78
Мнения: 11
Регистриран на: 09 яну 2017 16:37

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Stefka78 » 01 май 2017 21:48

Цитирам от интернет :
"хронична миелогенна левкемия, полицитемия вера, а също така и при заболявания на черния дроб / остър и хроничен хепатит, цироза/ и др.

daniela8201
Мнения: 2
Регистриран на: 03 май 2017 13:48

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от daniela8201 » 03 май 2017 13:57

Здравейте, можете ли да ми кажете от какво може да се получи този резултат MPV-6.6 (7,5-10,5)

daniela8201
Мнения: 2
Регистриран на: 03 май 2017 13:48

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от daniela8201 » 03 май 2017 14:46

daniela8201 написа:
03 май 2017 13:57
Здравейте, можете ли да ми кажете от какво може да се получи този резултат MPV-6.6 (7,5-10,5) До скоро приемах еликвис(лекарство за разреждане на кръвта ) имам и лека желязодефицитна анемия, възможно ли е това да повлияло на резултата ?

slunchoo_i
Мнения: 3
Регистриран на: 20 юли 2014 12:28

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от slunchoo_i » 07 май 2017 10:58

ОГТТ + Трикрат. Инсулин Профил * *
Глюкоза ( Glucose ) 5.15 mmol/l 3.30 - 6.10
Глюкоза - 60та мин 11.47 mmol/l До 8.90
Глюкоза - 120 та мин 5.96 mmol/l < 7.8 за мъже и небременни жени
Insulin ( Серумен Инсулин ) 22.69 mU/l 2.6 - 25.0 на гладно
Insulin ( 60 м post 75g glucose ) 222.4 mU/l
Insulin ( 120 м post 75g glucose ) 119.1 mU/l
HOMA ( IR ) индекс 5.19 индекс < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR

Моля за мнение за резултатите

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 08 май 2017 19:07

Stefka78
Не се притеснявайте, нрищо ви няма. Не четете толкова за болести.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 08 май 2017 19:09

slunchoo_i

Не съм ендокринолог, но мисля, че рез. са горногранични.
Добре е ендокринолога да се изкаже по въпроса.

Strahlivka
Мнения: 10
Регистриран на: 14 мар 2017 00:27

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Strahlivka » 09 май 2017 11:03

Здравейте, как ви се струват тези резултати? Тревожи ме хематокрит на долна граница и белтък в урината на долна. жена на 22 години съм. Благодаря.

Забележка:
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Стандартно изследване на кръв и урина Профил *
HGB ( Хемоглобин ) 126 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити ) 4.24 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит ) 0.36 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити ) 7.8 G/L 3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 347 g/l 300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 29.6 pg 27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 85.5 fL 82.0 -96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 14.3 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 274 G/L 100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 7.4 fL 7.5-11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.90 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
GRAN ( Гранулоцити - бр. ) 4.40 G/L 1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.50 G/L
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 37.70 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
GRAN% ( Гранулоцити - % ) 55.80 % 30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )
MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 6.50 %
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.59 mmol/L 2.78 - 6.11
Урея ( BUN ) 4.40 mmol/L М 3.2-9.2 ; Ж 2.6-7.2
Креатинин ( CREAT ) 58.00 mkmol/L 44.0-127.0
Пикочна киселина UA 231.00 mkmol/L М 214-488 ; Ж137 -363
Холестерол ( CHOL ) 4.09 mmol/L 3.2-5.6
Триглицериди ( TRG ) 0.98 mmol/L 0.6-2.2
Общ белтък ( TP ) 60.50 g/L 60.0 - 83.0
Албумин ( ALB ) 42.20 g/L 35.0 - 53.0
АСАТ 14.00 U/L < 42.00
АЛАТ 9.70 U/L < 41.00
pH ( урина ) 6
Относително тегло 1.025
Белтък ( - ) Отрицателен Отрицателен
Глюкоза ( - ) Отрицателен Отрицателен
Кетотела ( - ) Отрицателен Отрицателен
Билирубин ( - ) Отрицателен Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен Неувеличен
Кръв ( - ) Отрицателен Отрицателен
Седимент 1-2Левкоцита на зрително поле,плоски епителни клетки

vikito01
Мнения: 1
Регистриран на: 10 май 2017 13:39

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от vikito01 » 10 май 2017 13:46

Здравейте има ли нещо притеснително според вас в резултатите на дъщеря ми която е на 1година и 6 месеца.Притесняват ме тромбоцитите защото преди 6 месеца бяха 220 а сега са намалели

ПКК-12 показателя
WBC-левкоцити брой 8.4 G/L 7,0 - 13,0
RBC-еритроцити брой 4.69 T/L 3,90 - 4,70
HGB-хемоглобин 125 g/L 111 - 129
HCT/хематокрит/ H 0.373 L/L 0,318 - 0,37
MCV-среден обем на ерит. 79.5 fl 77,7 - 84,1
MCH-ср. хемог. съдър. в ерит. L 26.7 pg 27,0 - 29,6
MCHC-ср. хемог конц. в ерит. L 335.0 g/L 340,0 - 356,0
RDW-девиация на ерит разширение 13.0 % 13,0 - 14,2
PDW-ширина на тромб. разширение L 11.1 % 11,5-14,5
PCT--тромб. обем към общ обем L 0.2 % 1.2-4.0
PLT-тромбоцити 196 G/L 190 - 365
MPV-ср. обем на отделния тромб. 10.9 fL 7,5-11,0
СУЕ/ESR 10 mm/h М до 50г.- до 11 , над 50г.- до 15 Ж до 50г.- до 12 , над 50
CRP 0.54 mg/L 0.0-5.0

Vesetooo1991
Мнения: 1
Регистриран на: 10 май 2017 21:44

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от Vesetooo1991 » 10 май 2017 21:55

http://imgur.com/FWwDOAs Здравейте днес си направих изследвания.малко ме притеснява тези повишени лимфоцити.притеснително ли е благодаря предварително.(изследванията ги направих профилактично)

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 12 май 2017 20:32

Strahlivka
не се притеснявайте за жени е нормално.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 12 май 2017 20:35

vikito01
Добре са, не се притеснявайте.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Мнение от д-р Цончев » 12 май 2017 20:36

Vesetooo1991
Не е притеснително това, спокойно.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron