ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
16 ноември – ден без тютюнев дим
Kак да избегнем неприятните мускулни схващания?
С колко ще намалим опасните емисии във въздуха?
Особено подходяща е за подсилване на имунната система

Разчитане и насока за още изследвания?

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

don_alonsoo
Мнения: 38
Регистриран на: 19 ное 2009 21:50
Местоположение: София

Разчитане и насока за още изследвания?

Мнение от don_alonsoo » 07 ное 2017 22:41

Здравейте ,извинявам се ,че не пиша в общата тема за разчитане на резултати ,но бих искал съвет от д-р Цончев за разчитане на кръвна картина и пускане на нови допълнителни изследвания.

Става въпрос за жена на 34г. без съпътстващи заболявания. Преди години установен проблем с щитовидната жлеза ,но се следи ,пият се хапчета и е без промяна - хормоните са в норми. Ниско кръвно - в момена също. Варита около 100/60 ,някой път сутрин и по ниско.
Причината за пускане на изследване - отпадналост от 2 седмици и подуване на цялото тяло - особено изразено сутрин ,след това се нормализира така да се каже. Сутрин отока е най-силно изразен на лицето и ръцете.

Това са резултатите от днес:
Креатинин - 69 (53-97mmol/l)
Албумин - 48 (34-48g/l)
Холестерол 5,6 (2.9-5.16mmol/l)

WBC: 5.4G/L (3.50-10.50)
Lym#: 1.4G/L (1.00-3.60)
Mid#: 0.3G/L (0.20-0.80)
Grn#: 3.7G/L (2.00-7.50)
Lym%: 25.9% (28.57-34.29)
Mid: 5.6% (5.71-7.62)
Grn%: 68.5% (57.14-71.43)

RBC: 4.06 T/L (4.20-6.20)
HGB: 138 g/L (120-180)
HCT: 0.389 L/L (0.360-0.540)
MCV: 96.0 fL (79.00-97.00)
MCH: 34.0 pg (26.00-33.50)
MCHC: 355g/L (314-370)
RDW: 11.6% (8.00-14.50)

PLT: 189 G/L (150.0-450.0)
PCT: 1.4 mL/L (1.5-3.5)
MPV: 7.4 fL (7.20-11.00)
PDW: 44.1% (40.00-60.00)

Отоците по тялото може би се дължат на задържане на вода? Проблеми с бъбреците не е имала. Ще съм благодарен да ни насочите ,какви още изследвания да се пуснат - виждам ,че тук има доста резултати на горна или долна граница...може ли също така ,някакво становище на какво може да се дължи това и къда да търсим проблема?
Много благодаря за отделеното време! Поздрави

д-р Цончев
Мнения: 33429
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Разчитане и насока за още изследвания?

Мнение от д-р Цончев » 10 ное 2017 20:55

В тия резултати няма нищо притеснително освен леко завишен холестерол. Но товав което сте пуснали не е достатъчно за да с е прецени - добре е да се направи една консултация с ендокринолог и той да прецени какво още да пусне - хормони, йони и др.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron