ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Рядкото заболяване се проявява веднага след раждането
Бактериите не получават шанс да развият резистентност
Какво е разумно да очакваме от тях?
Плевралният излив може да е причина за задух

Притеснителни ли са тези изследвания?

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

sante88
Мнения: 1
Регистриран на: 29 сеп 2017 22:13

Притеснителни ли са тези изследвания?

Мнение от sante88 » 30 сеп 2017 19:20

Здравейте! Интересувам се до колко са притеснителни тези отклонения в изследванията.
Жена на 52г. Оперирана преди 5 години от карцином на бъбрека начален стадий (частично премахнат бъбрек)

WBC L 3.14 10^9/L 3,5-10,5
RBC 5.69 10^12/L 3,7-5.8
HGB 147 g/L м. 140-180 ж. 120-160
HCT 0.43 L/L М 0,42-0,54; Ж 0,37-0,47
MCV/среден обам на еритроцитите/ L 75 fl 84-98
MCH/ср.Hgb.конц.в ер. L 26 pg 28 - 34
MCHC/ср.Hgb.съдърж.в еритр. 344 g/L 320 - 360
PLT 231 10^3/uL 140-400
RDW-SD 35.2 fL
RDW-CV /Дивиация на ер.разпред./ 13 % 11.5-14.5
PDW L 10.4 fL 11,5-14,5
MPV 9.5 fL 6-10.8
P-LCR 20.7 %
PCT 0.22 % 0,010 - 4,0
NEUT L 1.18 10^3Ul 1.8-7.5
NEUT % L 37.6 % 44-76
LYM 1.45 10^3/uL 0.6-4,5
LYM % H 46.2 % 20-40
Mo 0.44 10^3uL 0.2-1.5
Mo % H 14 % 3-13
Eo 0.07 10^3uL 0,00-0.8
Eo % 2.2 % 0.0-6.0
Ba 0 10^3uL 0-0,2
Ba % 0 % 0-2.0
Креатинин : 67

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Притеснителни ли са тези изследвания?

Мнение от д-р Цончев » 04 окт 2017 21:24

Аз лично не виждам нещо притеснително в тия резултати. Предполагам че е правена химиотерапия...

diana8712
Мнения: 8
Регистриран на: 03 окт 2012 23:16

Re: Притеснителни ли са тези изследвания?

Мнение от diana8712 » 11 окт 2017 08:51

Здравейте! Можете ли дя ми кажете притеснителни ли са тези изследвания при положение, че има кръв в уринана. Благодаря Ви!
Белтък - Neg
Билирубин - Neg
Уробилиноген Normal17umol/L
Kръв 2+Са80Еry/uL
Кетони - Neg
Глюкоза -Neg
Ph <=5.0
Отн.тегло >=1.030
Нитрити - Neg
Левкоцити - Neg

Урина-сегмент ед.левк., м-во бактерии

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Притеснителни ли са тези изследвания?

Мнение от д-р Цончев » 16 окт 2017 20:47

Според мен е замърсена пробата, пуснете пак, пуснете и посявка.

Отговори

Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron