Здравейте,
повече от месец подържам температура 37.5, увеличиха ми се лимфните възли по шията и цялото тяло- отидох на личната лекарка и ми изписа азитрокс- антибиотик, повреме на приема му се разболях от варицела. След 20 дни минах на пълен преглед кардиограма, кръвна картина, ренген на бял дроб, всичко беше наред, само дето продължавах да кашлям и да подържам температура, лимфните възли останаха само по шията. Преди да ми изпишат друг антибиотик- ми направиха изследване на секрет на гърлото и се оказа,че има находка на " stteptococc. pyogenes", съответно азитрокса не бил подходящ антибиотик и ми изписаха Аугментин 7 дни. Започнах приема му, кашлицата спря, но започнах да повръщам сутрин, преди самия прием на антибиотика, вече 5 ден го пия, но температурата си остава същата. През деня е 37.4-5, а вечер спада до 37. Не искам да я меря вече температурата, но аз си я усещам - защото ми тежат клепачите на очите.
Какво бихте ме посъветвали - как се лекуват тези стрептококи? След приема на антибиотика, следва ли пак да се изследва секрет от гърлото?
Само с антибиотика ще се излекувам ли?
Благодаря за вниманието.