ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Налагат се заради високите температури
Избягвайте храни, които съдържат Е211 и витамин С
Бета-амилоидът се образува заради него

Странно петно пред очите

Модератори: админ, консултанти

pavleta87
Мнения: 3
Регистриран на: 26 авг 2017 22:35

Re: Странно петно пред очите

Мнение от pavleta87 » 26 авг 2017 23:05

Здравейте! Нова съм във форума ви и бих искалаи аз да задам въпрос към лекарите тук. Накратко откриха ми оток на двете папили на очите. Правени са ми два пъти ЯМР и три пъти скенер на глава и няма нищо. На вторият Ямр ми казаха че имам псевдотумор и че трябва просто да си следя зрението. Лежала съм в болница във Варна, била съм при неврохирурзи в София, минах два курса на лечение с Дексаметазон с Манитол, но отока спадна малко, но не изчезна. Откриха ми го януари тази година и досега е само спаднал. Нямам загуба на зрение, 1 е, периметъра ми дава отклонение, но то не е нараства от първият път когато съм го правила периметър. Въпроса ми е бавно ли спада подобен оток и трябва ли да се притеанявам? Благодаря предварително

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Странно петно пред очите

Мнение от д-р Цончев » 29 авг 2017 20:39

Моля, цитирайте ми резултата от скенера.

pavleta87
Мнения: 3
Регистриран на: 26 авг 2017 22:35

Re: Странно петно пред очите

Мнение от pavleta87 » 30 авг 2017 00:54

Здравейте д-р Цончев.Аз имам 3скенера и два ЯМР.Ще ви опиша двата ЯМР,тъй като докторите до момента ми казват,че е най-точното изследване.На първият ЯМР пише:Кортекс и бялото мозъчно вещество се представляват с нормален сигнален интензитети нормално кортико-медуларна диференциациа.Мозъчен ствол и малък мозък-нормална сигнална характеристика.Нормална sella turcica и параселарни структури.Вентикуларна система-недилатирана.Мозъчни цистерни и субрахноидни ликворни пространства по конвекситета-неразширени.В областта на понтоцеребеларните ъгли няма патологични промени.Вътрешни слухови проходи-с нормална ширина.Орбити-нормално орбитално съдържимо.Очедвигателни мускули и оптични нерви-в норма.
Това пише на 1вият,но след като отока не падаше го гледахме отново в София/аз съм от Добрич/ и там заподозряха от единият кадър повишено черепно налягане,затова направихме нов.На него пише:
Супратенториални двустранно фронтално се визуализират пунтиформени зони на сигнален интезитет.Находките са с висок сигнал при Т2 и FLAIR образите и хипоинтензни при Т1,без мас-ефект и рестрикция на дифузията на водни молекули в структурата им.Вентрикулната система е с нормално местоположение,форма и размери.Субарахноидните пространства по конвекситета и базалните цистерни не са дилатирани.Малък мозък и мозъчен ствол с нормална структура и сигнален интезитет.След и.в.въвеждане на контрастна материя не се визуализират патологични лезии супра и инфрантенториално.На проведената МР венография не се визуализират аномални съдове.Латериалните сегменти на двата трансверзални синуса изглеждат стеснени.МР данни за проминиране на субрахноидните пространства около оптичните нерви двустранно.Субсектни МР данни за проминиране на десният оптичен нерв по посока на булбуса.Селарни и параселарни структури-инатктни.Нормално аерирани околоносни кухини и мастоидни клетки двустранно.Сувкупността от описаните промени в двете орбити и двата трансверзални синуса може да се свърже с идиопатична интракраниална хипертензия.
Много се извинявам за дългият пост,който се получи,но държа на вашето мнение,защото отока не пада/останалата част след лечението/,а днес ме зарадваха и че CYE ми е 75.Не знам за какво да се тревожа вече.Мерси предварително

mmsp
Мнения: 1
Регистриран на: 30 авг 2017 15:32

Re: Странно петно пред очите

Мнение от mmsp » 30 авг 2017 15:45

Здравейте, преди около година, на лявото ми око се появиха малки черни точици на лявото око. Ходих на очен, диагнозата беше- токсоплазмоза. След купища лекарства и инжекций ми се изчисти, но сега отново се поияви същия проблем, започвам да мисля, че или диагнозата не е токсоплазмоза или просто не е излекувано както трябва. Имам час за преглед чак в понеделник и реших да пиша за други предположения, благодаря предваритерлно!

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Странно петно пред очите

Мнение от д-р Цончев » 07 сеп 2017 22:25

След прегледа има лирезултат?

pavleta87
Мнения: 3
Регистриран на: 26 авг 2017 22:35

Re: Странно петно пред очите

Мнение от pavleta87 » 08 сеп 2017 21:39

Др Цончев мога ли да ви попитам за вашето мнение за резултатите ми от ЯМР, които ви описах по-горе!Благодаря пррдварително!

Отговори

Върни се в “Очи, уши, нос и гърло”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта