ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Защо даряването носи повече щастие от получаването?
Има връзката между пародонтита и Алцхаймер
Лидерите сред плодовете, зеленчуците и ядките
Пийте чай от джинджифил

Болки, притеснение

Когато болката не ви дава покой

Модератори: админ, консултанти

Tkgroo
Мнения: 4
Регистриран на: 07 мар 2017 09:04

Болки, притеснение

Мнение от Tkgroo » 07 мар 2017 10:09

Здравейте! На 25г. съм - тежа 70кг, пушач. Пиша тук защото съм в омагьосан кръг.Всичко се случи след прекаран грип, който прекарах на крака на работа. След няколко дни внезапно почуствах болка в ребрата от ляво като мравучкане/ напрежение. Помислих, че ще мине за ден-два но продължи така. Започнах да сънувам много, нещо което не ми се е случвало. Взех да чета навсякъде всевъзможни неща. Веднага отидох на лекар и ме прати на сбимка на бял дроб - бронхит. Лекувах с Азакс. След вторичен преглед лекарката каза, че всичко е наред. Болката не отшумя. Последва преглед при 5-ма специалисти, по случай профилактични прегледи на работа- Ендокринолог,УНГ, Невролог, Офтамолог, Кардиолог. Ехография - щитовидна/простатна жлеза - нормална. Невролог - преглед - нормален. Офтамолог - преглед - нормален. Кардиолог - ЕКГ/ ехография - нормални. Последва успокоение от моя милост за известно време. Последва често уриниране до ден днешен, което ту се нормализира , ту е много зачестено. Последва посещение при кардиолог - ехография/ЕКГ - отлични. При прокарванне на ехографа през ребрата, получих нещо от сорта на прескачане/погъделичкване, което кардиолога дефинира като нервалгия миалгия. Изписа милгама, невробекс. След продължително пиене се случи след събуждане да ми се догади. Повърнах кафеникав секрет. Последва преглед при гастро- слушалка, палпация - неспокойни черва, изписа ацилесол. Изпражнения или светло кафяви или тъмно кафяви. На моменти не смляна храна. През цялото това време имам или нормална или леко завишена температура 36.8-37. Пия много вода по някога урината ми е по-тъмна от нормално. Пресъхва ми устата, особенно, ако съм получил някоя по сериозна паник атака ( 4 до сега). Пусната ми е кръв и урина по мое желание преди 5 дни.
Хемоглобин( Hb ) 156 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити (RBC) 5.43 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити(WBC) 6.09 G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит(HCT) 0.470 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити(PLT) 199 G/l 150 - 450
MCV (среден обем на RBC) 86.5 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 28.7 pg 26 - 31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) 332.0 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW (разпрeд. на RBC по големина) 13.3 % 11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит) 0.002 l/l 0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT) 8.8 fl 7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина) 20.8 % 15.5 - 30.5
NEU (неутрофили) 4.16 10e9/L 2.0 - 6.9
LYM (лимфоцити) 1.54 10e9/L 0.6 - 3.4
MONO (моноцити) 0.24 10e9/L 0.0 - 0.9
EOS (еозинофили) 0.10 10e9/L 0.0 - 0.7
BASO (базофили) 0.05 10e9/L 0.0 - 0.2
NEU % (неутрофили) 68.3 % 37 - 80
LYM % (лимфоцити) 25.3 % 10 - 50
MONO % (моноцити) 3.9 % 0 - 12
EOS % (еозинофили) 1.6 % 0 - 7
BASO % (базофили) 0.9 % 0 - 2.5
Урини
Седимент 1-2левкоцита,единични еритроцити
Общо изследване - 7 показателя * Профил Виж по-долу
Белтък ( - ) Отрицателен g/L
Билирубин ( - ) Отрицателен
Уробилиноген Неувеличен µmol/l
Захар ( - ) Отрицателен mmol/l
Рh 6
Кетони ( - ) Отрицателен mmol/l
Кръв ( - ) Отрицателен RBC/µL

СУЕ * Профил Виж по-долу
Апаратно VesMatic30 6 mm/h М (0 - 10); Ж (0 - 15)
С- реактивен протеин (CRP) 1/-/ОТРИЦАТЕЛЕН mg/l 0 - 6

Трудно мисля, усещам все едно се нося или сънувам. Определени дни не мога да фокусирам. Прелитат разни мушици пред очите ми. Изпитвам цялостна слабост. Болки по цялото тяло предимно мускулни в областа на врата, шията, корема, гърба, слабините и бедрата. Появяват се и изчезват за момент. Болки в някои стави, предимно от ляво. Стяга ме гърлото на моменти. Притеснен съм много да не боледувам от нещо сериозно, без лекарско подозрение. Пратен съм на психолог от ЛЛ.

Tkgroo
Мнения: 4
Регистриран на: 07 мар 2017 09:04

Re: Болки, притеснение

Мнение от Tkgroo » 07 мар 2017 10:52

За цялото това страдание, вече 4-ти месец съм свалил 1-1.5кг. Апетит на моменти нямам, на моменти изпитвам огромен глад. Благодаря предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болки, притеснение

Мнение от д-р Цончев » 07 мар 2017 17:42

Нищо ви няма според мен, повечко ви е стреса и притеснението.

Tkgroo
Мнения: 4
Регистриран на: 07 мар 2017 09:04

Re: Болки, притеснение

Мнение от Tkgroo » 07 мар 2017 17:48

Д-р Цончев, благодаря за бързия отговор! Наистина съм безкрайно стресиран и изплашен, сърфирам денонощно тук и в чужди форуми за болести и впрочие. Пожелавам ви здраве и само най-хубави моменти!

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болки, притеснение

Мнение от д-р Цончев » 07 мар 2017 23:35

Успокойте се и спрете да си търсите симптоми, както и да четете в нета за болести.

Tkgroo
Мнения: 4
Регистриран на: 07 мар 2017 09:04

Re: Болки, притеснение

Мнение от Tkgroo » 08 мар 2017 09:19

Благодаря ви отново д-р Цончев. Най-многобсе притеснявах да нямам рак или някой тумор, но докторката провеждаща кръвните ми тестове ме увери, че при тези тестове и симптоми и изминало време, щеше да има малка или голяма промяна в показателите. Благодаря още веднъж!

4MYyGmkrtX
Мнения: 2
Регистриран на: 25 мар 2017 13:37

Re: Болки, притеснение

Мнение от 4MYyGmkrtX » 25 мар 2017 13:58

Здравейте, аз имам същият проблем. Всичко започна точно преди 1 година ,когато настинах ужасно,усетих все едно нещо ме пронизва по гърба,по—точно по средата откъм гръбнака. За няколко дни се възстанових с противогрипни лекарства. След известно време пак получих същите симптоми и най— вече болката в гърба. След седмица имах ужасно напрежение в работата си, отново се разболях но този път беше сериозно ,кашлица,хрема, температура. Удържах два дни така на работа до момента в който ми причерня пред очите и се разтресох цялата. Оказа се пневмония и лежах в болницата. Много бях изплашена мислех че умирам. Изписаха ме но така и не се чувставах добре,въпреки че беше излекувана напълно. Мина цяла година а аз не мога да се съвзема постоянно ми е тръпкаво, не мога да се съсредоточа,нямам желание почти за нищо, отслабнах тогава 5 кг. За един месец. Относно апетита понякога е неутолим понякога ям колкото да не припадна. Имам периодо в които съм добре и после рязко нещо се случва с мен. Все едно не съм аз,изпитвам задух,имам чувството че се давя в нящо,че потъвам. Това вече се отразява и на работата ми и в семейството и ме плаши. Също от тогава нз колко пъти съм се разболявала поне 5. И онази болка в гърба така и не премина.Вече се замислям че ми има нещо наистина сериозно.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болки, притеснение

Мнение от д-р Цончев » 26 мар 2017 13:12

Има ли въпрос към мен тук?

4MYyGmkrtX
Мнения: 2
Регистриран на: 25 мар 2017 13:37

Re: Болки, притеснение

Мнение от 4MYyGmkrtX » 06 апр 2017 21:37

Здравейте, ами въпросите са ми много поради тази причина не съм задала конкретен. Никой не може да разбера защо постоянно чувствам умора, болката си остана имам чувството че нещо все едно ми се забива и върти. От тогава насам съм се разболявала сигурно 5 пъти. По—точно постоянно имам чувство че съм болна т.е не ми е добре. Причернява ми,изморявам се от най—малкото,нямам желание за нищо дори не мога да се усмихвам,не мога да се съсредоча. Просто не мога да се възстановя и мисля че се случва нещо лошо с мен но не знам какво. Ще се радвам ако ми.дадете насоки за да знам какво да търся.

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Болки, притеснение

Мнение от д-р Цончев » 09 апр 2017 19:54

На първо време може да се направи едно профилактично изследване - да се обърне внимание на бели дробове, да се пусне общо кръвно изследване и биохимия, да се види глюкоза на гладно, да се изследват щитовидн ихормони.

Отговори

Върни се в “Болката”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron