ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
9 начина да облекчим сърбежа без помощта на лекарствени продукти
Консумацията на портокали намалява риска от слепота с 60%
Здравословните храни и напитки от магазина, често не са такива

Как успях да преборя гъбичката кандида

Язва. Гастрит. Колит. Панкреатит. Камъни в жлъчката (холелитиаза)

Модератори: админ, консултанти

puls100
Мнения: 784
Регистриран на: 15 фев 2015 13:05

Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от puls100 » 15 сеп 2015 21:18

Първо искам да спомена, че не съм медицинско лице. В този смисъл първата част от текста е изцяло проиводна на мои разсъжнения в следствие на аналитично мислене и много прочетен материал както в българският, така и в чуждият интернет. За това в никакъв случай не претендирам за изрядност или 100% достоверност на изложеното.
Втората част от текста, където представям как всъщност съм разкарал тази коварна гъбичка е с 100% истинност и съответно 100% постигнат от мен резултат, а имено - избавяне от нашествие на кандида.Както знаете, кандидата е вид гъбичка, която принципно съществува в организмът ни и в нормални количества не преставлява опасност за нас. Известно е, че кандида обитава червата ни, но може да засегне почти всички органи, като най-често се появява в устната кухина, гениталиите, кожата и белите дробове, но често дори и в сърцето, бъбреците.. Може да премине през стените на червата, от там в кръвният поток, а от там в целият организъм.

Причината поради която гъбичката може да инфектира места в които нормално не се намира, дори да образува цели колонии, се крие в предразполагащите я към разпространение фактори и по точно - нейното хранене. Образно представено, гъбата се храни с умрели бактерии. В нормални условия, при здрав организъм, кандидата би трябвало да е полезна. Нейната функция е да прочиства мъртвите бактерии, получени в следствие на различни заболявания и възпаленията причиняващи ги.
Проблемът в действителност, е в това, че гъбичката заема мястото на унищожените бактерии, като по този начин може да образува големи колонии и да причини инфекции когато е на лице процес на постоянно или рязко нарушаване на бактериалният баланс. Тоест, когато дадено възпаление е продължително/хронично или пък когато имаме голям брой загинали бактерии за кратък период от време. При тези ситуации, кандида "мисли", че организмът ни се нуждае от нейната помощ за прочистване на засегнатите места, но в действителност, силно нарушеният бактериален баланс я прави неконтролируема и тя самата може да стане много по-опасна от самият факт на нарушеният баланс. Нейната опасност се изразява в това, че е способна за кратно време да засегне органи и дори целият организъм, като по този начин да наруши работата му изобщо. Един вид, ако имаме орган, чиято нормална работа не е нарушена в следствие на дадено възпаление, то кандида може да наруши работата му с погрешната си "мисъл", че му помага да се избави от ненужните мъртви бактерии, като всъщност го инфектира. Получава се ситуация в която гъбичката "смята", че е полезна, заемайки мястото на вече загиналите полезни бактерии. А умрелите полезни бактерии принципно трябва да бъдат заменени с други такива - възстановяване на нормалният бактериален баланс нужен за правилното функциониране на целият огранизъм. Грешните й действия според много учини са в следствие на намалена или липсваща функция на имунната защита.
Кандида става най-мощна в киселинната среда получена в следствие на нарушеният баланс и такава в резултат на редица болести или дългогодишен хранителен режим образуващ висока киселинност - нездравословно хранене. В резултат на повишената киселинност тя е "възбудена" и способността й да се придвижва/образува колонии - увеличена.

Кандида е истински хищник! Гъбата се изявява като хищник, когато и предложим храна. Нейният глад не може да бъде задоволен! Тя не може да бъде заситена. "Апетитът идва с яденето" - имам чувството, че тази поговорка е измислена специално за кандида. Колкото повече храна й се предлага, толкова повече тя увеличава апетитът си и способността си да извоюва храна, придобива рутина/опитност на същински хищник. Единственият начин да бъде укротена, е да й се отнеме храната. Борбата с кандида е трудна, защото от една страна трябва да унищожим самата нея, колониите които е образувала, и от друга страна - да й отнемем храната, да елиминираме процесите, които й предлагат хранене. Защото не можем да я унищожим до като тя се храни - фактор и виновник за нейната сила и мощ.

Разпространението и увеличаването на гъбичката кандида е в следствие на "процес на постоянно или рязко нарушаване на бактериалният баланс". В този смисъл принципно тя поразява хора с дългогодишни хронични възпаления, прекарани остри болести, тежки операции, хора с много слаба имунна система и тн. Но и такива с рязко нарушен бактериален баланс, тоест след тежък или продължителен прием на лекарства - най-често антибиотици, които унищожават голямо количество живи/полезни бактерии, които иначе са част от нормално функциониращият човешки организъм. Допълнително предразполагащите я фактори са слаба имунна защита и постоянно висока киселинна среда. Кандида е откривана във всички случаи на рак. Това доказва, че тя се намира навсякъде където има храна за нея - мъртви клетки и бактерии. А предположенията, че кандидата е виновник за много случаи на рак (ако не и за всичките) произхождат от наблюденията и разсъжденията, че гъбата надушва къде в тялото си имаме възпалителен, хроничен процес и умират полезни бактерии, тя заема тяхното място с грешната "мисъл", че прочиства ограна и по този начин го инфектира фатално. Задаваме си въпросите - тогава защо е нормално да съществува такава бактерия, уж прочистваща организма ни? Кой я контролира всъщност? Кой й казва кога да се храни? Някои учени застават твърдо над позицията, че този отговорник изцяло е имунната система. Имунната защита на всеки организъм е тази която контролира гъбата кандида, неината миграция и активност. Когато имаме наличие на мъртви бактерии, кандида ги излапва, като по този начин чисти организма от тях. При здрава и работеща имунна защита този глад трябва да бъде наситен до полезната за организма степен. Образно обяснено - имунната защита казва на кандида "това ти е яденето за днес, повече не ти се полага". Кандида се прибира покорно в клетката си и чака имунната система да й предложи следващият порцион. В това има голяма логика, защото свръх разтеж на дрождите на гъбата са наблюдавани при всички случаи на слаба, паднала имунна защита. Кандида буквално става неконтролируема и в хищническият си глад завзема огромна територия в така удобното за нея отсъствие на пазача - имунната защита. Ето защо се смята, че всички случаи на възпаления и начални стадии на рак съпроводени от силно падане на имунната защита са фатални за човешкият организъм в следствие точно на гъбата кандида, която инфектира фатално даденият орган. Вече има много медици, които смятат, че при свръх разтеж на кандида, обезателно трябва да се търси процесът който я храни, елиминирането на който ще бъде успешното лечение, защото колкото и да се борим със самата нея (при наличие на задължителният в случая фактор - загубена имунна защита), ако съществува възпалителен процес предлагащ й храна, то елиминирането й е невъзможно.

Ако ви нападне кандида без причината за това да е продължителен прием на антибиотици (които убиват всякакви бактерии и по този начин предлагат голямо количество храна на гъбата), трябва да търсите причината в хронично възпаление и слаба имунна система.
Ако причината е в следствие на продължителен или прием на силни антибиотици, трябва обезателно да възстановите нарушеният бактериален баланс, като факт от свойството на антибиотиците да убиват на ред бактерии, без оглед на тяхната вредност или полезност. В този случай, когато кандида е извън контрол, пак имаме на лице слаба имунна защита. Защото ако разполагаме със силен имунитет, дори и при загуба на голямо количество полезни бактерии, кандида би трябвало да се вслуша в гласа "това ти е порциона за днес", тоест не би трябвало да разсте неконролируемо. С оглед на това, според мен, задача на всеки лекар предписващ лечение чрез продължителен прием на антибиотици (над 5 дена) е да прецени общото здравословно състояние и главно състоянието на имунната система на пациента.
Тъй-като специално моята кандида-инвазия беше в следствие на прием на антибиотици (без за това да ми е виновен който и да е лекар разбира се) тук ще напиша лично аз как успях да я уморя, един вид да я вкарам в клетката.

Първо, задължително да отбележа, че имунната ми защита е била значително отслабена още преди да започна приема на антибиотиците. Това е така поради други мои заболявания, както и заседнал и не толкова активен живот (в това число и физическа интензивност) в следствие от тях. Тогава, това разбира се не ми беше направило впечатление, но сега вече знам със сигурност, че това е било причината да ме атакува гъбата след 15-дневен прием на антибиотици, въпреки че взимах успоредно с тях и два пробиотика. Знаех, че взимането на пробиотици е задължително, защото антибиотиците ще убият много бактерии, но нямах никаква представа, че слабата ми имунна защита ще бъде причина за коварната атака.
Симптомите на атаката: влошаване на общото състояние на организма; силно парене (понякога до лепкавост) на различни части на тялото - глезените, колената, врата, гениталната област, корема; чувство за много висока температура и горене; отпадналост; замаяност; неадекватност; безслилие дори да се седи седнал на стол. Явните белези: бял налеп по езика; лека белезникавост и слуз в изпражненията; положетелен воден тест за наличие на кандида в слюнката (първите 3-4 дни слюнката се дърпаше към дъното на чаша с вода и оставяше мътност и парцали в нея, но в следващите дни буквално падаше цялата на дъното образуваща нещо като гъбични водорасли, представете си дъното обрасло с мини-карфиол)
Първоначално изкарах почти една ужасяваща седмица на погрешна диета в която не само не успявах да контролирам кандидата, но и напротив - явно се увеличаваше.
В следствие на магарешки инат и изчитане на огромен материал по въпроса в интернет, започнах диета/домашно лечение, което се оказа упешно и даде изключителен резултат.

Първо, направих два/три дни прочистване и почти пълен глад. Основното което консумирах тези дни беше поне 3 литра вода, ябълков сок (стискани натурални ябълки) от около общо 10кг ябълки и сок от около поне 10кг грейфрут. Това беше единствено нещо което консумирах поне 2 пълни дни.
След това програмата ми за около десет дена/две седмици:
Със ставането - намазване на езика с канела. 10мин. така без да се гълта нищо. Прочистване хубаво на канелата и щъргане на езика с лъжичка.
Веднага след това - една чаша вода с ябълков оцет и чаена лъжичка сода бикарбонат. Жабури се на глътки (без да се гълтат глътките) общо около 3-4мин., като максимално се задържа количеството преди да се изплюе.
Веднага след това пречистване - сок от един лимон и в него една идея (щипка) сода колкото да бухне (помага се с бъркане), добавя се 200мл топла вода и после се изпива бавно цялото.
Поне 30мин нищо не се пие и консумира.
След 30мин вече се прави закуската (но буквално преди нея изпивам поне 300-400мл минерална вода). Кисело мляко (но само такова с 0.1% масленост), едно сварено яйце и филийка 100% типов тъмен хляб намазана с извара. Това е закуската всеки ден. Общо поне 10 дена само това, като важното допълнение е, че от втората седмица успоредно с киселото мляко се приема и пробиотик.
Обяда е съставен само от домати, малка бучка нискомаслено (и истинско разбира се) сирене и пак една тънка филийка с краве масло с 0% въглехидрати.
Вечерята е салата предимно от домати, китайско зеле и морков. Ако се чувства значителен глад може да се добави още едно сварено яйце и филийка с извара.
Това е яденето всеки божи ден, около 10 поредни дни.
Аз специално понеже това ядски не ми стигаше, вечер си позволявах да консумирам и тиквени семки, но задължително с "ръчно люпене" за да не се поема никаква сол. Освен, че отговарят на диетата са и супер полезни за дебелото черво. Консумацията на чесън също помага, но аз имам изключителни позиви за уриниране от него (в следствие на други проблеми) и не съм го включвал в диетата.
Друго (пак специално при мен, защото си го взимам така или иначе) - вечер точно преди лягане взимане на 4-5 капсули хукс, защото имам известен запек (принципно други проблеми). Не знам дали има връзка конкретно с кандида, но мисля че помага, тъй-като тия уникални фибри излюскват всичко от червото, правят изпражнението обемно и лъзгащо се, и така подпомагат изкарването му заедно с всичките обрани гадости.

Допълнително: С вечерното хранене се приема една капсула орунгал (нищо друго, нито нистатин, нито дифлукан). Опаковката е 15 капсули. По една на ден с вечерното хранене до свършването й. Три пъти на ден също се пие веднага след хранене две разстителни хапчета от бял равнец. Два пъти на ден преди хранене се пие чаша вода с по 7-10 капки екстракт от грейфрут. Един път на ден (без значение времето) се изпива млякото (само него) от един кокосов орех. Взима се и преди хранене супена лъжица сребърна вода (разтвор 1мг. на 100мл.) омешана в 20-30 грама чиста вода.
След няколко дена (при мен след петият) се приема сутрин заедно с киселото мляко една капсула проВиотен. Задължително този пробиотик или друг съдържащ само лактобациликус булгарикус с нива минимум 2млрд единици. Този пробиотик трябва да продължи с прием минимум 20 дена, и след приключване на тежката хранителна диета. Като споменах хранителната диета - според резултата от нея вече може да се добавя към менюто и читави меса като пиле, риба, много чисто свинско, но се внимава да не са такива тъпкани с антибиотици, замразени, изключено пък консервирани, мариновани и тн.
Аз специално вече съм на около двайстият ден и в момента вклювам и пиле и риба, но за сега нищо друго като картофи, ориз, варива и тн, за да не разваля красивият ефект който постигнах, а той определено е 100% отпадане на всички симптоми, включително пълна липса на кандида във водният тест. Същественият резултат получих едва след 10 дена от този диетен тормоз.

Ключови на десетте дена диета: домати, зеле, извара, варено яйце. Задължителните: екстракт от грейфрут, сутрешният лимон, вечерният орунгал, млякото от един кокосов орех.
Задължително опити за физическа активност, колкото и да е мъчителна разходката от по 3-4 километра в жегите, чист въздух (ходих 3 пъти на Витоша) и движение, но без натоварване. Всичко това е необходимо за да се възтанови имунната система, защото непрекъснатото лежане неминуемо я отслабва.
Това е в общи линии. Не е трудно, но не е и лесно. Най-важното е желанието, инатът и борбеността. Да си призная - позитивността е задължителна, лично аз бях почти отчаян и си виках "е това беше", но в момента чувството е изключително, а гордостта от надмощието ми над кандида - тържествуваща.

Смисълът на моите стъпки в борбата с кандида. Първо се прочиства организма от токсините в следствие на антибиотиците. После постепенно се започва с отнемането на храната за кандида. Намалява се киселинността, отнемат се въглехидратите. Това е сутрешният лимон и хранителната диета като цяло. Успоредно с отнемането на храната й, се започва и с неиният мор (намаляване на колониите й) Взима се ефективното противогъбично - орунгал. Взима се млякото на кокосов орех. Взима се мощният естествен антибиотик - екстракт от грейфрут. Намаляват се симптомите на чувство за горене/температура/парене и евентуалното възпаление с белият равнец. След това, след като сме отслабили значително кандида, започваме мощен прием на полезните бактерии, които пък от своя страна да завземат вече завзетите от нея територии - проВиотен или пробиотик съдържащ поне 2млрд единици лактобациликус булгарикус.

ПС: Сега, след огромните количества изпит лимон, очаквам упоритият камък в бъбрекът ми да бъде раздробен. Ако и сега не стане, значи няма сила на земята, която да го разтвори. Тоест елиминирането му ще е възможно само чрез физическа екстракция :mrgreen:

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 18 сеп 2015 09:34

Мушмурок такъв, умувах ти я диетата два дни и да ти кажа, струва ми се малко драстична. Не съм много сигурна, все пак аз нямам опит с диетите, но ми напомни за Дюкан? За който отзивите са противоречиви, освен това аз знам от спициалист :P , че диетата се изготвя индивидуално, още повече четейки за тялото на човек съм убедена, че диетата трябва да е строго индивидуална и да се следи комфортът при нея...
Сега... при условие, че предупреждаваш, че при прочистването на организма има момент, в който се чувстваш болен не знам това как стои с комфорта, но...
Аз засилих яденето, течностите и ми се струва, че ако не се занимавам въобще с мъжа ми, гъбите ще ги изчистя, защото съм сигурна, че имам, та ще ги изчистя само с редовно хранене, един лимон на ден, като цяло почти няма храна, в която да не слагам оцет, чесъна ще си го включа, канелата също, може би и това със содата, макар че е спорно дали тя не дразни стомаха? имаше нещо за лекуването на ангината с намазване на сливиците с мед и сода?
Макар че... когато коремът е здрав, май само силни антибиотици за дълъг период от време или пък атнипсихотици, антидепресанти, са способни да го прецакат.. кой знае.
Това реших аз, че ще правя... С гъбите толкова време май сме си живяли задружно, а така като преценявам ще сме си доживот заедно понеже са естествена съставка на организма и си имат някаква роля в него... :P
Трябва да имате предвид, че аз съм малко натурално подхождаща... точно като баща ми. Не обичам да ходя по лекари, нито пък съм постоянна в това и досега... да ви кажа не съм сгрешила с този подход.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 18 сеп 2015 09:36

Само, когато виждам, че не мога да се справя сама.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 18 сеп 2015 09:57

Освен това... ще се постарая да съм по - кратка, за да не се раздува хубавата тема... а това е винаги, когато нямам симптоми.
Дядо ми на времето се пръскаше с оцет, за да гони мухи. :P Все ми се струва, че при сериозни проблеми с гъби, някакъв разтвор от оцет и вода за обтриване на цялото тяло, няма да навреди. За няколко дни, когато е възможно седенето вкъщи и не се налага излагане пред колеги заради миризма на оцет. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 07 окт 2015 23:49

Пулс,къде изчезна бе? Да ви кажа... Природни средства,природни,ама,... Едно хапче антибиотик изпих и бронхопневмонията ми се повлия веднага положително... Два,три дни още чакам да ми мине,че ме е пипнало ПРи започнах да се тревожа да не би да ви лиша дългосрочно от така лошо наречения спам. :|
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 07 окт 2015 23:50

Ако не ми мине,ше ходя при личния... : )
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 13 окт 2015 09:41

А,само пропуснах да кажа, че снимката на сирийка ли негърка ли един бог знае ква беше,обиколила интернет, на която си привеждаше песента Сране сране на някакви стълби в действие... А ние тук с нашата култура в някои случаи сме си го ку...турнали... Без извинение за натурализма. Ако на едно дете не му направиш забележка няма да се впечатлисва,че някой му е видял дупето, докато таковата...
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 13 окт 2015 09:42

Те дали си имат склероза на мехура? Толкова неща имаме да поправяме.... И ше има работа за всеки индивид.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от fantagiro » 27 окт 2015 11:54

Ей сега, спам ли е това?
Пулс, тези дни четох, че жлъчката се натоварвала, когато се ядат прекомерни количества шоколад и яйца... та пак се сетих за диетата ти, която точно заради това ме позамисли, освен това ми напомни за Дюкан или една друга драстична диета, която една колежка беше правила, за да се върне във форма....
Не съм въобще сигурна, че подобна драстична диета е полезна... за съжаление, когато някой тръгне да се самолекува, явно първо трябва да изчете анатомията на човека, поне в общи линии да има представа за процесите в тялото.
От малка знам, че повече от 1-2-3 яйца на седмица не трябва да се консумират тъй като съдържат голямо количество витамини?, които в големи дози пак пречат.
Създаваш впечатление, че разбираш много, но аз до момента не знаех, че рошавото ако е било симптом на каквото и да е :P , защото цял живот предимно си ми е рошаво. И е такова явно заради хапване на някакво количество храна през 2-3 часа или по - малко. Което възпроизвежда газовете ? :P , за които пък знам, че говорят за здрав корем. В родилното ми бяха казали, че пръцна ли, нямам преплитане на червата. Също до 2 или 3 дни трябваше да се изходя.
Нямам представа различният цвят какво говори, но... мисля, че е нормално ципите от доматите например да не се смилат, както и царевицата.
Предполагам, че зад възпаления апендисит стоят необелени слънчогледови семки, погълнати семки от диня и други видове твърди, драскащи стената на червото семки.
Не знам дали с тази диета не си си натоварил пък жлъчката.
Аз пък бих направила съвсем лека диета: един ден на ябълки и сок от лимон, за обяд и вечеря салата - домати, краставици, олио, за да не се спаружва съвсем червото от оцетоподобните плодове.... бих включила сурови тиквени семки за закуска, последвани всъщност от ябълки и т.н.... в следващите дни захранване като бебе - зеленчукови супи, пилешка супа, докато за два, три дни се върна към стандартен режим. Но плодовете присъстват под всякакаква форма.
Освен това винаги си следя дали съм се изходила. При неизхождане повече от 2,3 дни има опасност от натравяне на кръвта... така знам.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Гергана 89
Мнения: 6
Регистриран на: 27 яну 2017 19:34

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от Гергана 89 » 05 май 2017 16:35

Здравейте !Да попитам пробиорици биха ли оказали влияние на микробиоологично изследване за гъбички?

Nasko K.
Мнения: 16
Регистриран на: 25 апр 2017 06:49

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от Nasko K. » 10 юни 2017 18:49

До автора на темата, освен обложения език имахте ли сухота в устата особено сутрин? Изчисти ли се езика след диетата?
И аз лекувах чревна кандидоза открита за съжаление след година грешни диагнози. Диетата и лекарствата бяха почти същите, екстракт от грейпфрут, без никакви въглехидрати, кокосово олио, лимони със сода и т.н. лекарството последно беше итраконазол то е същото като орунгал. Лошото при мен е че изследванията след това бяха отрицателни но проблемите си останаха. Лошо храносмилане, газове, подуване, тежест в коремната област, кашави нередовни изхождания от нула до по няколко пъти на ден, сухота в устата, обложен език, липса на енергия. На теста със слюнка излиза положителен става на мишки потъва и се размътва а лабораторните издледвания са отрицателни и на език и на фецес.

puls100
Мнения: 784
Регистриран на: 15 фев 2015 13:05

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от puls100 » 11 юни 2017 00:19

Да имах, но аз почти винаги си имам, защото пуша.
Иначе - да, бях я разкарал напълно, и налепа го нямаше и теста с чашата беше идеален и повечето симптоми отпаднаха.

Струва ми се, че си имал и най-вероятно имаш някакво хронично възпаление. Това + лоша храна, кофти вода и стреса - задължително отключват кандида-нашествие. За това си имал развилняла се кандида. Гаранция не си я разкарал (поне не в нормалните граници) от червата, затова и имаш все още симптомите. Тестовете може да са отрицателни ако са от езика. А и да ти кажа честно на докторите хич не им се занимават с такива сложни и дълги лечения - повярвай ми :)

Значи според мен след като я умориш (или укротиш) в последствие трябва да засилиш пробиотиците и приема да им е минимум 3 месеца, успоредно с това да засилиш и храната - жялязо най-вече и витамин б12, защото след мора гаранция ще има големи липси. Успоредно с двете засили на макс физическа активност. И накрая и най-важното - направи месечен курс с бял равнец. Трябва да разкараш и хроничното възпаление, което съм почти сигурен е налице. Бял равнец от тези чайчетата (тревичка истинска и зрънца, не хапчета и глупости) и си вари всеки ден и пиеш по 2х100-150мл

Упоритост 2-3 месеца (тези горе задължително) и ще оправиш положението, сигурен съм. Ако искаш започни отначало, по схемата - първо якия мор (десетина дни) - после наливане пробиотици, витамините и задължително белият равнец

Nasko K.
Мнения: 16
Регистриран на: 25 апр 2017 06:49

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от Nasko K. » 11 юни 2017 07:18

И аз съм с усещането, че не е изчистена. Тестовете бяха и фецеси в 3 различни лаборатории и натривка от език един път. Всичко отрицателно уж я няма а сутрин като стана устата ми е пресъхнала, като Сахара, гадно лепкаво усещане храня се без апетит, отпадналост и всички останали храносмилателни проблеми си стоят. Бял равнец не съм пил, къде се продава? В аптека предполагам.

puls100
Мнения: 784
Регистриран на: 15 фев 2015 13:05

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от puls100 » 11 юни 2017 08:57

Повишаването на нивата на чревната кандида реално си е симптом, иначе в малки количества тя е нормална част от микроорганизмите в червата. Това не е зараза или болест, винаги има определена причина за да се "развилнее". Ако не се излекува причината, нивата й пак ще се увеличат. Причините, както горе във "фермана" :) съм писал са - или рязко намаляване на добрите микроорганизми/падане на имунитета/хронично (продължително) грешно хранене и съответно недостинг на важни вещества, или хронично възпалително заболяване, което разбира се може да е в следствие от първото.
За това тази "диета" и медикаментите "укротяват" разпространението на инвазията, но няма как да я спат 100% до като не се елиминира и причината "храната и". Много хора лекуват кандида, оправят се времено и после, след няколко месеца и по-скоро, пак я връщат. Това е така просто защото все още има причина тя да се развива/разпространява/колонизира места, където не и е мястото.

От което си писал става ясно, че нямаш остро възпалително заболяване, нямаш и рязко унищожаване на бактерии в следствие на прием на антибиотици (например) Тоест предполага се, че имаш повишаване на нивата й в следствие на хроничен възпалителен процес/хронична липса на вещества и минерали/хронично неправилно или лошо хранене, както и лечение такова.. (а и самите симптоми го потвърждават). Което и да е, след "укротяването и", тоест детоксикацията/балансиране на киселинността и намаляването на количествата й, на първо място трябва задължително да възтановиш тези неща, липсата на които са я предизвикали и на второ да елиминираш евентуалният възпалителен процес. При положение, че лекарите са те гледали/изследвали, то нямаш остро състояние/процес. Така че кандида е провокирана от едно от тези, няма как да е иначе (всичко почива на проста логика) Тук е момента пак да кажа, че такива лечения са супер деликатни и дълги и винаги са много индивидуални, за това принципно лекарите не им се занимава толкова в детайли, а и често каквото и да кажат, то не се изпълнява баш както трябва от болните, особено когато се поуправят :) За това винаги им е приоритет потушаване/лекуване на остри състояния, освен разбира се ако нямат пред себе си дойна крава :mrgreen:

Та за това все още имаш симптоми, защото дефакто ти си си ги имал и преди, преди кандида дори, тя само ги е засилила. Също така, тези лабораторни изследвания отчитат определени нива от фактическото място на пробата. Във фецес може да не са изолирали, защото не е задължително да е там, когато е в тънки черва (например), същото и е за езика.

Направи си изследвания, но аз съм почти сигурен за липса на желязо и б12. Там дефицитът предизвиква и усложнява точно тези състояния - ненормални изхождания/уморяемост/апатии/депресии/ от там (дори да няма друга реална причина) - газове, подуване, дори колики.

Белият равнец е универсално за тези проблеми и дори елиминира възпалителни процеси, които трудно се удържат с лекарства, още повече и предимно ако са хронични. Един курс с бял равнец просто ти е задължителен! Има го във всяка аптека, и под формата на разстителни/пресовани билкови таблетки (Тошков) и на чайове (билец), най-добре е от специализирана аптека (до Лъвов мост - билкарницата), но и чайовете/отварите на Билец стават и Тошковите също.

Също така правилният режим на хранене, ако не си запознат - разчети из нета. Ще разбереш колко е важно всъщност нещо, което е елементарно и се знае от десетки години, но не се изпълнява от никой почти - прием на храна след 18-19 часа просто е забранен. И тн - доста неща са.

Също един курс с Мелатонин (Rainah тук от форума е писала доста за това) e адски полезен за такова състояние. 30-60мин преди лягане по едно - няколко седмици.

Изобщо вендъж стигнало ли се е до такива хронични проблеми, просто няма вариант/панацея да се елиминират с някакво си хапче или единично болнично лечение (например), ако ще да е разработено на Марс и със съставки директно от Нибиру :)
Топката е в нас, ако имаме волята и желанието - ще се справим, ако не - задълбочаваме проблема и изхода е ясен, рано или късно

Пак го ферманизирах, но знам, че ще е от полза и за други "минаващи", хора с подобен проблем

Nasko K.
Мнения: 16
Регистриран на: 25 апр 2017 06:49

Re: Как успях да преборя гъбичката кандида

Мнение от Nasko K. » 19 юни 2017 12:36

При мен обострянето започна след последователен прием на няколко антибиотика мисля че бяха 3 или 4. Подробностите и причините са дълга тема и ще ги спестя за сега. 2 - 3 дена след приема на последния антибиотик се почна с много остра фаза на разстройство, воднисто слузесто с газове. Едно от нещата, които направих тогава, (преди около година и половина) беше изследване на фецес за кандида и всякакви други паразити. Незнайно защо отрицателни резултати, последва постъпване в болница понеже се стигна до кръв. След колоноскопия не можаха да ми поставят категорична диагноза но се водех с неспецифичен колит и ми назначиха лечение, като за улцерозен колит, половин година по-късно поради отсъствието на каквото и да било подобрение и периодични обостряния на състоянието постъпих повторно, втора колоноскопия, този път казаха "нищо ти няма" междувременно обаче пак бях пуснал изследвания, които показаха кандида масово. Веднага смених диетата (на таква каквато трябва, защото за улцерозен колит е точно противоположна) и се започна с курсове с лекарства паралелно с диетата. Първото беше Фунголон за 7 дни > 10 дена почивка > изследване > положително кандида масово, второто 20 дена нистатин > 10 дена почивка > изследване > положително кандида масово, третото 20 дни итраконазол > 10 дни почивка > изследване в 3 лаборатории отрицателно но без никакво подобрение (това става около февруари-март 2017). И от тогава периодични обостряния и никакво подобрение. Напуснах работа, защото не издържах. Уж няма нищо а нямах никакво подобрение, за себе си бях сигурен, че не е изчистена. Миналата седмица отново пуснах изследване и днес резултата излезе, отново положителен за кандида. Сега смятам да систематизирам нещата, които си писал с нещата, които аз съм ползвал, като каприлова киселина, пау дарко, кокосово масло, прополис, строга диета с липса на въглехидрати, безглутенови храни, вероятно като излезе антибиограмата ще добавя и някое лекарство, един приятел ми препоръча да опитам и Варбургия. Бях сигурен, че не е изчистена и това сега се потвърди, не мога обаче да си обясня, защо не се открива всеки път.

Отговори

Върни се в “Храносмилателна система. Черен дроб, панкреас, жлъчен мехур”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта