от Tiama » 21 Фев 2011 16:36
Здравей mims76,
Радвам се, че си ни открила в този форум, който съм направила, за да обменяме информация. Ще ти пиша и на e-mail-а.
Аз съм на 37 години и съм вече от 6 години с това заболяване. Пия ривотрил и акинетон в момента. Баклофена временно съм го спряла. Ако прочетеш целия форум (доста е голям вече) ще видиш, че всички общо взето това пият. Ефекта е много слаб наистина. Аз се боря да ни бъдат отпуснати средства за ботулинови инжекции. Аз съм описала доста неща за заболяването. но пак ще повторя, ако не ти се чете. При мен смятам, че е на стресова основа и се разви постепенно в продължение на около 8-9 месеца. По принцип не се знае причината и само се предполага, че е или генетично предразположение, или на стресова основа. Това е. Аз преди да се разболея просто преживях много стресов период, в който почти бях загубила здравия си сън. И мисля, че това е причината. И като добавим и други стресови ситуации, които съм преживяла, просто всичко се е натрупало и явно изби в развитието на това заболяване.
Искам да кажа на всички, че от Националния Алианс на хората с редки болести ни предлагат да си основем Пациентска организация. Всички разходи се поемат от Алианса - те работят с един адвокат, който помага при регистрацията. Дори са ми изпратили необходимите документи. Другите хора с редки болести казват, че пациентската организация има по-голяма тежест и така по-успешно да можем да се борим с проблемите пред нас - като безплатно лечение, освидетестване от ТЕЛК и т.н. Който е съгласен да ми каже и евнтуално да работим и по този въпрос. Трябва да се съберем поне 3-4 човека, доколкото разбрах, за да основем такава организация. Пишете ми какво ви е мнението. В пациентската организация може да членуват и роднини на хора с това заболяване.
Приятен ден!
Тиама