ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Много важно е самонаблюдението за размера и цвета им
Можем да започнем с малки, но ефективни промени
Кои са 6-те основни грешки, които допускат начинаещите?

За невролог ли съм?

Мозъчен инсулт. Множествена склероза. Парализи и парези. Миастения. Паркинсон

Модератори: админ, консултанти

June2017
Мнения: 29
Регистриран на: 01 юни 2017 22:20

За невролог ли съм?

Мнение от June2017 » 20 юни 2017 21:20

Здравейте, имам комплексен проблем и вече ми е трудно да преценя към какъв лекар трябва да се обърна. Здравно осигурен съм. Мъж на 26 години.
От известно време (миналото лято) на моменти изпитвам умора, както и се чувствам замаяно (не ми се вие свят въпреки всичко). Миналото лято получих пристъп и виках бърза помощ понеже не знаех какво точно се случва с мен - сърцебиене, изтръпване, пребледняване, изпотяване, виене на свят и т.н. Оказа се че това е паническа атака и лекаря от бърза помощ ми каза, че най-вероятно става дума за вид невроза. За всеки случай ходих и на кардиолог - нямах проблеми.
В последствие се престраших да отида на психиатър (такъв ми препоръчаха да посетя) и след кратка и не особено успешна терапия сметнах, че явно аз трябва сам да преодолея проблемите си някак. А такива имам, насъбра ми се и продължава да ми се събира силен стрес по редица причини.
В последните няколко месеца изпитвам изтръпване или лека моментна болка (силно казано болка, по скоро някакво усещане) в различни части на тялото, което по един или друг начин ми беше повлияло на левия крак. Отмина и пак имам мравучкане и изтръпване на пръстите на ръце, крака, понякога и на един от двата крака.
Също така имам някакво усещане в областта на таза, което обаче не е особено приятно, въпреки че няма болка. От повече от месец имам и куркане в червата и на моменти ходя до тоалетната повече от 1 път на ден (нямам разстройство, понякога изпражненията са по-течни, друг път са малки, но нито имам запек, нито разтройство).
Бях на гастроентеролог - на ехограф не показа нищо, в предвид оплакванията ми каза, че най-вероятно стомашните ми оплаквания са на психическа основа... въпреки, че имам малко бяло в средата на езика.
Правих си изследвания ПКК (леко занижени MCV и MCH, нормален хемоглобин и т.н.). Личен лекар и гастроентеролога казаха, че това не било никакъв проблем. Изследвах урина - също личната лекарка каза, че нямам проблеми. Понякога ходя често да уринирам... възможно ли е и това да е на нервна почва? За всеки случай си пуснах и PSA - 0.95 (тоест в норма).
В момента чакам за направление от невролог. Чудя се какви изследвания да си направя и ако можете да препоръчате добър невролог във Варна. Изобщо за невролог ли съм? Или трябва да продължа посещенията при гастроентеролог, да отида на невролог и по възможност да комбинирам лечението с психиатър/психолог?

Благодаря много за вниманието!

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За невролог ли съм?

Мнение от д-р Цончев » 25 юни 2017 21:01

Посетете невролог, но ако действително става въпрос за паническо разстройство или депресивен период е добре психиатър да ви води лечението.

June2017
Мнения: 29
Регистриран на: 01 юни 2017 22:20

Re: За невролог ли съм?

Мнение от June2017 » 14 дек 2017 20:25

Здравейте отново! Въпросните оплаквания преминаха, имах и период свързан с дискомфорт в гърдите, както и стомашен дискомфорт и лека болка в стомаха. За щастие, дано и да продължава така, тези оплаквания липсват или се изразяват от време на време и не дълготрайно. За нещастие обаче от около седмица имам главоболие или по-скоро тежест в главата. Понякога е едностранно, понякога в областта на челото или тила. Не е постоянно, както и ми е трудно да преценя дали има особен период в деня, когато то е по-силно или не. Следователно се усеща и на различни места.
Същевременно не съм лекувал проблема с тревожност/депресия и естествено веднага се буди въпроса, при положение, че тревожността я има изразена от над 1 година (година и няколко месеца), възможно ли е въпростното главоболие/тежест да е влседствие от тревожността и постоянното напрежение?
В момента нямам възможност да посетя невролог на частно, както и да направя ЯМР/секенр. Работата ми е свързана с компютър, предполагам това до голяма степен би спомогнало за изявите на главоболие. Също така преди една година при контролен очен преглед "вътрешно-очното налягане" ми бе на "границата". Предполагам това са допълнителни фактори, които малко или много биха спомогнали изразената симптоматика.
Ровенето в google Почти винаги изкарва мозъчен тумор, сами се досещате. Та реших да се допитам до този форум. Според вас редно ли е да го отдам на тревожност/силен стрес при липсата на друга симптоматика? Благодаря за вниманието, поздрави!

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За невролог ли съм?

Мнение от д-р Цончев » 16 дек 2017 21:36

Не си мислете за мозъчни тумори, там болката е различна. Добрее да вземете нещо за тревожността и тогава вероятно и главоболието ще се повлияе.

June2017
Мнения: 29
Регистриран на: 01 юни 2017 22:20

Re: За невролог ли съм?

Мнение от June2017 » 17 дек 2017 12:40

Благодаря ви, д-р Цончев. И аз така си помислих ... все пак комбинацията от т.н. тревожно разстройство и работа с компютър (което води и до не особено правилна стойка) е много вероятно да предизвикват главоболие под една или друга форма.
Имате ли препоръки какви медикаменти, общо достъпни от типа на валидол, биха били полезни на първо време? Взел съм си КалМаЦин, валидол, клеева тинктура.

Благодаря за вниманието!

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За невролог ли съм?

Мнение от д-р Цончев » 22 дек 2017 21:35

Вземете си и деанксит

Отговори

Върни се в “Нервна система - състояния и заболявания”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта

cron