ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Дори свежа на вид храна може да съдържа опасни бактерии

Латерален епикондилит

Модератори: админ, консултанти

sashito66
Мнения: 9
Регистриран на: 30 юни 2011 09:31

Латерален епикондилит

Мнение от sashito66 » 02 авг 2011 10:33

Здравейте мили хора, бих искала да помоля за съвет за проблем, който ми е от началото на юни. Работата ми е свързана с много натоварване на ръцете и заради това от юни започнах да изпитвам болка в дясната ръка, отначало не много силна, но постепенно усилваща се. Тя е на две места-от външната страна на лакътя отивайки към рамото, но по-близо до лакътя и ако обърна дланта надолу - в горната част на ръката под и на равнището на сгъвката. Много неприятно ,меко казано, е усещането в една определена точка съвсем близо до лакътя-не позволява дори елементарни движения без режеща болка. Имам подутина от външната част, където ми е болката от външната част на ръката (между рамото и лакътя, по близо до лакътя)-като хълмче вече е станало.Мисля, че това е някакъв мускул там. Болката е отвратителна вече- ръката ме боли вече дори когато не правя нищо, а досега беше при извършване на някакво движение. От ден на ден става по-лошо. Досега не ме болеше нощем, сега почна и през нощта един дискомфорт, макар да не е толкова страшно все още по това време на денонощието. Ходих на ортопед. Той определи диагноза латерален епикондилит, предписа ми фламексин прахчета-10 броя, мидокалм и покой на ръката. Едва изкарах последната работна седмица от 18 до 22 юли и вече съм отпуска до 9 август. Не се виждам обаче, как ще работя, защото лечението не само не ми помогна, а стана даже по-лошо. На 44 години съм. Отчаяна съм, плаче ми се, чувствам се осакатяла, непълноценна. В къщи нямам никакви натоварвания, всичко вършат домашните ми. Обмислям неплатена отпуска след редовната, ако не ми разрешат съм загубена. Не се виждам с тази обездвижена и омаломощена от болки ръка как ще работя. През по-голямата част на работния ден имам извършване на еднакви въртеливи движения с ръцете, вдигане на тежки предмети в близост до лицето с неудобно положение на ръцете, дърпане и оправяне на 20-30 легла,бърсане, чистене, голяма хамалогия(работя в детска градина с примитивни условия на труд). От сърце моля за съвет-какво да правя, кортизонът ще ми помогне ли (мразя го), да сменя ли работата. Благодаря на всеки, който ми се отзове. Желая здраве на всички.

keva55
Мнения: 2
Регистриран на: 20 авг 2011 11:23

Re: Латерален епикондилит

Мнение от keva55 » 20 авг 2011 12:15

На мен също ми поставиха тази диагноза "Латерален епикондилит" на дясната ръка. Аз съм на 51 г. и работя като секретар - пиша много и ръчно и на компютър. Освен тази диагноза при изследване ЕМГ има данни за аксонална увреда на сетивните влакна на н.улнарис, а освен това и начална остеопения [-1,3]. Всичко това го установи ревматолог. Изписа ми целебрекс, тизанидин 2 мг, милгама Н, остеоактив и реновакс. По време на прегледите няма време да поговорим с лекаря вследствие на какво съм получила това заболяване, от какво трябва да си предпазвам ръката, физическите натоварвания от домашните задължения дали са противопоказни и всъщност да ми обясни на достъпен език всичко това. В момента ръката ме боли дори като пиша на компютъра; друг път не усещам болка. Прочетох в други сайтове, че може да настъпи пареза и това ме притеснява, още повече, че чувствам изтръпване на дланта. Моля, посъветвайте ме.

sashito66
Мнения: 9
Регистриран на: 30 юни 2011 09:31

Re: Латерален епикондилит

Мнение от sashito66 » 21 авг 2011 21:13

Благодаря много за споделеното. Е, когато нищо не помага се налага май да се постави еднократно кортизон, което сторих преди 12 дни. Значително ме отпусна, но остана лека болка, която се провокира от всякакви домакински дейности, доколкото само такива извършвам в момента. След седмица трябва да съм на работа и ме притеснява, че се възбуди стара болка на нерв на същата ръка( и аз преди 3 години си правих ЕМГ за болки в дланта, изтръпване и безчувственост на ръцете от възпален нерв и се оказа някаква невисока степен на "компресия", както и цервикално-брахиален радикулит. Това ме навява на мисълта, че от един и същ вид натоварване могат да се появят различни болежки.) За латералния епикондилит в дебелите книги пише, че трябва да се смени работата, или да се преустанови натоварващото ръцете действие, защото хроничното натоварване на сухожилията може да доведе до постоянна инвалидизация. Това, се оказва, е упорито страдание, което категорично си иска почивката, даже май е желателно човек, след като се е сдобил с него, да се пази повече, отколкото преди това. В здравните енциклопедии пише още, че се прави и физиотерапия, като в краен случай се прави и операция, което обаче не е желателно. Искрено се надявам, че компетентно лице ще ни обясни повече подробности във връзка с това заболяване, и ще ни посъветва кое е най-правилното, което трябва да направим, за да облекчим състоянието си и да пратим в миналото тая болежка.

keva55
Мнения: 2
Регистриран на: 20 авг 2011 11:23

Re: Латерален епикондилит

Мнение от keva55 » 24 авг 2011 17:37

Аз също се надявах компетентно лице да ни посъветва относно по-натъшните ни действия с болната ръката и от какво да я пазим. За мое съжаление не разбах по какъв начин да си задам въпросите, че да получа отговор от лекар специалист.

д-р Цончев
Мнения: 34168
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Латерален епикондилит

Мнение от д-р Цончев » 27 авг 2011 16:01

Не съм ортопед и не мога да взема отношение по такъв проблем но мога да препоръчам специалист
http://www.polimedad.com/mbal-polimed/h ... 2/dr-dimov

dicho
Мнения: 4
Регистриран на: 29 мар 2012 11:06

Re: Латерален епикондилит

Мнение от dicho » 29 мар 2012 12:10

на 43 години съм боледувам от 2 години.Опитах много варианти на лечение.Невролози,ортопеди и пак ортопеди,невролози които бързаха да приберат направлението или парите за прегледа и след минута забравяха за моя епикондилит.От никъде не получих адекватна информация дали ,кога и как ще се излекувам.Инжектирането в лакета помагаше за все по-малък период.Бях чувал за оперативно лечение но информацията беше оскъдна и протеворечива и навсякъде се подчертаваше /само в краен случай/възстановяването ще траело 1,3,6 месеца и т.н.Оперирах дясната ръка/с много притеснения /операцията траеше общо с подготовката, упойката около час.На вторият ден се хранех с оперираната ръка,на третият си миех зъбите и въобще си я ползвах като здрава.Изминаха 20 дена върнах си радостта от действия които бях забравил.Няма да пропусна да спомена и името на д-р Петьо Братоев благодарение на който ръката ми е здрава,много добър Човек и специалист не напразно на първо място поставям Човек защото лекари много Човеци малко.И накрая моят съвет е ще спестите много болка,нерви и не на последно място и пари.

д-р Цончев
Мнения: 34168
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Латерален епикондилит

Мнение от д-р Цончев » 29 мар 2012 14:35

Къде работи той?

dicho
Мнения: 4
Регистриран на: 29 мар 2012 11:06

Re: Латерален епикондилит

Мнение от dicho » 29 мар 2012 18:59

Aко питате за д-р Братоев Стара Загора Св.Иван Рилски но в никакъв случай не искам да рекламирам болницата защото и тя като много други е комерсиална но доктора ...нямам въпроси.

д-р Цончев
Мнения: 34168
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Латерален епикондилит

Мнение от д-р Цончев » 30 мар 2012 10:49

Просто за информация, тук не става въпрос за реклама. Споделяме мнения...

dimi4ite
Мнения: 10
Регистриран на: 09 яну 2013 11:20

Re: Латерален епикондилит

Мнение от dimi4ite » 09 яну 2013 11:31

Здравей Дичо,
прочетох публикацията ти относно латералния епикондилит и това че си се оперирал, а аз май също се нуждая от такава намеса. Иска ми се да се чуем лично или да си пишем за да разкажеш повече за тази интервенция, за ефекта от операцията, за цената и много други неща, защото това ще бъде полезно не само на мене, но и на останалите които страдат от тези болки.
Ще съм ти много благодарен ако споделиш с нас малко повече информация!

undy
Мнения: 4
Регистриран на: 17 фев 2013 15:05

Re: Латерален епикондилит

Мнение от undy » 17 фев 2013 15:48

Здравейте и от мен.Казвам се Иво и съм на 33г. Аз също имам проблем и на двете ръце.С дясната проблема ми е от 20 месеца,а на лявата от 4месеца. Диагнозата е латерален епикондилит.
Минал съм през инжекциите-мускулни и локални.Хапчета,мехлеми и пасти.Ефекта е временен.В момента съм на Депо-медрол,пак локално(само в лявата) и физиотерапия.Това са най-болезнените инжекции,ужас.За сега ме е отпуснала болката.Но знам,че няма да е така дълго.
Аз също вече се ориентирам към оперативна намеса.....явно друго няма да ми помогне.
Все пак ще опитам и бално лечение.
Та на въпроса: В кои клиники могат спокойно да ми извършат операцията,
освен за Стара Загора и Полимед-София.
И нека хората които са си правили операция да споделят малко повече,ще съм много благодарен.
Поздрави.

dimi4ite
Мнения: 10
Регистриран на: 09 яну 2013 11:20

Re: Латерален епикондилит

Мнение от dimi4ite » 18 фев 2013 11:21

Здравей Иво,
За операция съм сигурен че може да я направи д-р Хубенов, преди година и половина той ми проведе лечение с вътреставни инжекции и ми каза че ако това не помогне друго няма какво освен оперативна намеса. Така и стана, болката се връща отново след инжекциите след 2-3 месеца, но и аз като тебе се страхувам поради липсата на каквато и да е информация(до колко операцията е успешна, има ли опасност от допълнително увреждане, възможно ли е да се появи пак болката като след инжекциите и още много въпросителни по темата). В момента моя травматолог ми изписа пак мускулни инжекции и някакво прахче, но още не съм ги почнал. Като ги приключа ще споделя какъв е бил ефекта. Ще съм ти благодарен ако и ти споделяш твоето състояние за да открием най-накрая лек.
Бързо оздравяване!

undy
Мнения: 4
Регистриран на: 17 фев 2013 15:05

Re: Латерален епикондилит

Мнение от undy » 18 фев 2013 17:04

Разбира се,че ще пиша всичко какво се случва с мен,дори съжалявам,че не почнах по-рано.
От днес съм и с локална инжекция в дясната ръка.Предишната ми я сложиха преди 2 седмици в лявата.Имам още 4 дни нагревки(физиотерапия) от всички 14.
Пиша ги тези работи за да имат хората представа за какво става дума.
Надявам се най-накрая на някакво чудо,едва ли не,това заболяване да изчезне.Аз не мога да си обясня ,как да няма друг по цивилизован начин за действие....така с кортикостероиди ,ама хич не ми харесва работата.Четох за Токуда,имат Лазар-лечение за тоя проблем.Та може да се окаже също вариант.Да видя какви ще са резултатите и от тази "програма"(депо-медрол+нагревки) и ще споделям.
Поздрави.

dimi4ite
Мнения: 10
Регистриран на: 09 яну 2013 11:20

Re: Латерален епикондилит

Мнение от dimi4ite » 19 фев 2013 11:32

Аз четох в интернет за лечение с автоложна кръв но в момента нямам възможност да отида при по голям специалист за да обсъдиме тази възможност. Явно е че това заболяване изисква дълго време за почивка и възстановяване на увредената тъкан, но за съжаление няма как да си го позволим. Моят съвет към Иво е ако болката спре след тези процедури дай си колкото се може по дълга почивка без абсолютно никакво натоварване, защото аз в момента дори не мога да си обуя чорапите без болка.
Поздрави, Димо!

undy
Мнения: 4
Регистриран на: 17 фев 2013 15:05

Re: Латерален епикондилит

Мнение от undy » 01 мар 2013 23:43

Честита Баба Марта на всички! И да оздравеем по-бързо!

Аз не мога да повярвам колко много хора имат характерните за латерален епикондилит оплаквания.
Колкото повече споделям за проблема ми,толкова повече хора признават,че и при тях е същото.
И най-смешното е ,че всеки ходил при различен лекар и всеки с различни методи на лечение.
Към момента вече две седмици нямам болки,само едно леко изтръпване в лакътя на дясната ръка.
Пазя се много,но лошото е ,че вече съм и на работа.....което хич не е добре.
Като специалист ми препоръчват д-р Вълешков -ортопед-травматолог в Плевен.
Ако някой има наблюдения или сведения за клиниката в която практикува лекаря,може да сподели.
Поздрави.
Иво.

Отговори

Върни се в “Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта