ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Здравословните храни и напитки от магазина, често не са такива
Един на всеки четирима младежи е получавал сексуални съобщения
Дали лекият стрес може да се приема все още за мобилизиращ?!

Некадърни и алчни лекари

Модератори: админ, консултанти

postradal ot lekar
Мнения: 4
Регистриран на: 20 ное 2010 19:32
Местоположение: София

Некадърни и алчни лекари

Мнение от postradal ot lekar » 20 ное 2010 20:15

Уважаеми съфорумци тъй като много или малко всеки се е сблъсквал поне веднъж с лекарска некадърност ,алчност и небрежно отношение ,най учтиво ви предлагам да отворим тази нова тема. По възможност и желание всеки може да сподели за неприятности от страна на лекари ,заедно с имената и градовете им за да знаят останалите които не са избрали на кого да се доверят да ги лекува и за да предпазят най-ценното -здравето и живота си. Всичко друго е без значение.
Аз лично пострадах в гр.Варна от д-р Юлиян Георгиев Крумов
след артроскопска интервенция в Болница "Еврохоспитал" във Виница преди малко повече от година. От спортуващ умерено до преди малко повече от година в момента кракът ми се подува с болки само след 15-20 мин. забележете ХОДЕНЕ на равен терен ,не говорим въобще за бягане или друг вид джижение при положение че нямам и 40 год.
Но "добрият доктор" съответно си "измива" ръцете като ми поставя инжекции за по 500-600лв и предписва коктейли от добавки от които повярвайте нямам никакво подобрение. И всеки път отказва да повярва на оплакванията ми и ми тика в лицето цветничките си картинки с любезните си признавам обяснения какво ми било увредено.А обещанията му преди интервенцията колко добре щял съм да бъда след това бяха забравени напълно.И знаете ли,преди да се решите на артроскопия където и да е ,уговорете се с опериращия ви да ви предостави след това записана на диск интервенцията ви.Защото аз и това не получих от него. Това е от мен.Желая ви късмет в джунглата.

ani_iv
Мнения: 80
Регистриран на: 12 май 2008 12:14

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от ani_iv » 24 ное 2010 01:33

Тук сме за да потърсим помощ и съвет от лекарите ,а не да ги оплюваме, съдим и позорим!Така, че смятам че темата е абсолютно глупава и излишна...

postradal ot lekar
Мнения: 4
Регистриран на: 20 ное 2010 19:32
Местоположение: София

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от postradal ot lekar » 25 ное 2010 15:08

Тук сме за да потърсим помощ и съвет от лекарите ,а не да ги оплюваме, съдим и позорим!Така, че смятам че темата е абсолютно глупава и излишна...


"Да ама не"..... тука щом можем да ги хвалим и четкаме "тука" значи можем и да изказваме мнения кой колко струва.Модераторите в крайна сметка решават.ТАКА ЧЕ ТЕМАТА Е АБСОЛЮТНО АКТУАЛНА!!!.Дано не ви се налага ,желая ви от сърце да НЕ се сблъскате с некадърност и некомпетентност за която аз от наивност платих и щях продължавам да си плащам въпреки че живея в един от големите градове на страната. Мразя да гледат на мен единствено като спонсор готов за всякакви експерименти и опити поради незнанието си в съответната област.Успех :))))))))

stoynov62
Мнения: 5
Регистриран на: 11 фев 2009 08:38
Местоположение: София

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от stoynov62 » 30 ное 2010 17:44

И аз мисля че тук е мястото и за оплакване от не добросъвесни лекари.Пострадах от такъв в Търговище,ортопед д-р Мирослав Русев,имах болки в коленете и отидох на преглед.Здравно усигорен съм но бях на свободен прием защото не успях да взема направление,доктора установи че трябва да постави 5 инжекции в коляното/едната струва 80 лева и се плащат на доктора защото не се намират никаде,той ги доставя с връзки,така е в дълбоката провинция/без да спомене че има вариант за лечение с хапчета.Въпреки че си платих за свободен прием за следващото посещение ми поиска направление.От инжекциите така и нямаше полза.След време ходих да ми поставят изкуствена става и на прегледа ми изписаха хапчета които пих три месеца и сега се чувствам отлично.Май тук е мястото и да благодаря на ортопедите в болница ТОКУДА.Не споменавам име защото там всички са добри.Сега ми предстои операция и на другия крак за поставяне на изкуствена става и отново избрах Токуда.

postradal ot lekar
Мнения: 4
Регистриран на: 20 ное 2010 19:32
Местоположение: София

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от postradal ot lekar » 03 дек 2010 19:52

Здравейте ,
Реших да допиша темата която започнах.Та ето „интересното” продължение но не и за мен. Отидох на преглед при друг”мъчител” също препоръчан ми като надежден в гр.Варна-голямото село в което живея.В „Света Ана” при д-р РАДЕВ-ортопед травматолог. Съответно платих си таксата преглед без направление при поредния „специалист” въпреки че години наред си плащам здравните осигуровки просто с надежда за по добро отношение. Показах съответните епикриза и снимка и цялата история че съм по зле от направената ми преди година артроскопия и т.н. И шоуто започна.Първо се опита да ме изкара болен от подагра –само че ядец защото съм почти вегетарианец, после имал съм нарушена биомеханика на левия крак със „явно” плоскостъпие, и най накрая отсече че съм си внушавал и нищо ми нямало. Прати ме да си поръчвам ортопедични поръчкови стелки.Е добре платих 50 лв. за стелките + 8 лв за „бърза” поръчка. И той като предния „майстор” на артроскопията д-р Крумов изрази същото мнение че не съм бил за резонанс въпреки че му казах неколкократно че ще си го плащам. Но взе да ми писва от поредния „специалист-мъчител” и реших да заложа на техниката.Та ето част от резултатите от резонанса ( най –модерния в БГ ми казаха):

ХИАЛИНЕН Хрущял-Хрущялът покриващ пателата и тибиалното плато е с нормална дебелина, с гладка повърхност и с нормална сигнална характеристика.Хрущялът покриващ носещата повърхност на медиалния бедрен кондил ес неравномерни очертания и запазена дебелина.

МЕНИСКУСИ-В задния рог на медиалния менискус се визуализират хоризонтална и коса хиперинтенсни ивици които достигат до повърхността на менискуса.Латерално от него наличие на окръглена зона с диаметър-6мм и хиперинтенсен сигнал на PD образите-менискална киста.

КРЪСТОСАНИ връзки-Нормални по размер и сигнална характеристика.

КОЛАТЕРАЛНИ връзки-Нормално хомогенни нискосигнални,интактни,с нормална ширина.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: МР данни за комплексна руптура на задния рог на медиалния менискус,менискална киста и хрущялна увреда 1-ва степен на медиалния бедрен кондил.

Толкова за „добрия” артроскопист д-р Юлиян Крумов.Болно ми е защото му имах доверие и въпреки че усещах кракът ми не е добре ,с болки и му го казвах-насреща нищо освен да ми бие скъпи инжекции за по 500-600 лв.
И с тези резултати от резонанса не ми беше приятно да чуя от друг вече д-р
”Съжалявам но за нищо са ви правили артроскопия и ще трябва отново за да се оправи проблема с менискуса”
И дори и да преглътна това лошото е че ще имам възможност за повторна артроскопия ( ако въобще се реша) след 4-5 месеца.По рано е просто изключено но въпросът е къде.Много ще ми е трудно пак във Варна и явно ще трябва да ходя в София.

radoslav_st
Мнения: 35
Регистриран на: 18 окт 2010 22:40
Местоположение: София

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от radoslav_st » 25 окт 2013 14:38

Добавям и д-р Славомир Кондов и доц. д-р Неделчо Гергелчев от неврохиругията на Токуда. Започваме да ставаме доста хората пострадали от тези "специалисти". Тези псевдо-медици трябва да останат без лекарски права!

Ето на тази фен страница може да им видите физиономиите за да се пазите от тях: http://vnimanie.wordpress.com/

mesechina
Мнения: 1
Регистриран на: 29 ное 2014 21:15

доктор Мая Мочурова - пета градска, първа хирургия, София

Мнение от mesechina » 29 ное 2014 22:02

През м. ноември на 2011 г., съпругът ми бе опериран от ингвинална херния в пета градска
(5 Многопрофилна Болница за Активно Лечение-София ЕАД)- от доктор МАЯ МОЧУРОВА. Операцията по думите на лекарката била рутинна и нямало за какво да се притесняваме. След седмица той щял да си бъде вкъщи. 20 дни след операцията, съпругът ми още не беше изписан от болницата, свиваше се от болки, имаше оток на тестиса от страната на хернията, на който правеха компреси с риванол, а лекарката обясняваше, че болката била нещо нормално. Беше му поставено платно и за операцията заплатихме сума в размер около 700 лв., въпреки, че имахме направление от ЗК. Раната му беше заразена със стафилококова инфекция от която няма спасение. До ден днешен раната му тече и се налага да плащаме по 100 лв на месец за превързочни материали, йодосепт, спирт и др. като нищо не помага за заздравяването и, дори свръх количествата силни антибиотици, които той е изпил до момента. От този "златен" стафилокок спасение няма. Съпругът ми вече е само с един тестис, а атрофиралия, благодарение на кадърната докторка е възможно да развие рак и се налага да се отстрани. Съпругът ми не иска и да чуе за друга операция след всичко, което преживя в пета градска. Всички лекари при които сме ходили на консултация след случилото се се хващат за главата само при вида на белега от операцията - огромен разрез през корема с напречни черти от по 3 см като на антена. Хигиената в болницата е под всякаква критика. В петък правят превръзка на оперирани и после чак в понеделник. Спомням си оперирана жена без придружител, която видях как лежи в локва кръв, все едно е заклано прасе и никой не и обръща внимание. Престоят ми в болницата като придружител е един от най лошите спомени в живота ми. Простили сме на лекарката всичко и продължаваме да си живеем с нелечимата инфекция, която тя или болницата ни лепнаха, с един тестис и почти никакъв полов живот след случилото се, въпреки че всички ни уверяваха, че един тестис стигал за тази работа. Не сме имали и нямаме намерение да съдим съдим докторката и болницата, не искаме да хабим нерви и със съдебната гнилоч в Бг., но сметнах за дълг да разкажа за това което преживяхме, за да разберат хората, че дори при рутинни операции е важно на кой доктор и болница ще поверят бъдещето си. Съжалявам, че чак сега, три години след случилото се, разказвам това, но когато си потърпевш, не ти е първа задача да предпазваш останалите. Приехме го като карма и простихме на МОЧУРОВА, която ни причини всичко това. Да е жива и здрава! А всеки, който реши да повери здравето си в ръцете и, или пък планува престой в пета градска болница в София, дано да прочете това, за да има някакъв смисъл изгубеното от мен време да го напиша. ПоЗдрави!

nikoleta...
Мнения: 2
Регистриран на: 22 май 2015 11:23

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от nikoleta... » 22 май 2015 12:28

Здравейте и от мен!аз съм на 26години ,около половин година страдам от силни болки и подутини в областта на двете колена .по цял ден седя и лежа в къщи,понеже болката е толкова голяма , че немога даже да измия приборите в мивката,без да използвам стол(съответно вече и не работя) В този период ,до днес включително, аз и моето семейство не спираме да търсим лечение или по скоро ДИАГНОЗА.до сега съм сменила толкова много лекари че чак като се сетя настръхвам(ревматолози,ортопеди,ирисова диагностика,физиотерапия,гинеколози,ендокринолози,невролози,уши нос гърло).ходила съм по различни доктори от всеки вид .Та какво е нещото което научих след като всеки(при ортопеди-9лекариппо/ревматолози-13) ми поставяше различни диагнози с почти еднакви медикаменти, а до днес продължавам да съм зле без свястна диагноза ,водеща до правилно лечение,което така чакам:...... Не мога да кажа,че лекарите са неуки !мога да кажа ,че те знаят 10-15заболявания и евентуалното ,,лечение,, за тях.това лечение в повечето случаи е с еднакви лекарства ,който се предписват на всеки (с продажбата и разпространението те правят реклама на продукта и трупат точки,носищи им някакви облаги).друго което мога да кажа е че повечето те претупват ,незапознаващи се с твоето състояние достатъчно .когато искаш да попиташ нещо или да добавиш нещо,,повечето ,показващи че не обичат да ги прекъсваш ,продължават да говорят,все едно не са те чули,или те смъмрят и те изпращат с ,,довиждане,елате пак др.седмица.Следващият моля!,, .което води до другото ми наблюдение :,,парите не са важни,само здравето,,!да бе да!ако не си плащаш -внимание минимално;ако си плащаш: любезни са ,поставят диагнози(всеки каквато си прецени,както казах по горе ,мнения различни).незнам аз съм потресена ,мненията на лекарите за диагнозите ми една с една не си съвпадат ,леченията им не действат(заради грешно поставена диагноза) .лекаря е важна фигура в нашия свят!сС преписването,купуването на изпити и дипломи няма да помогне ,а ще влоши нещата.ПРОФЕСИЯ ЛЕКАР не се учи и работи защото по цял ден ще седиш зад бюрото и заплатата ще ти е добра .това е начин да помагаш на хората ,да търсиш как да ги спасиш,как да ги излекуваш напълно,а не да облекчиш болките им за известно време и всичко на ново.ЗДРАВЕТО Е НАЙ-ВАЖНО,повярвайте ми знаела съм го винаги, но сега го разбирам истински! Лекарите трябва да помагат от сърце,а не заради пари или защото този пациент е наред.трябва да четат много ,най- вече когато практикуват професията си,а не да се използватп15 болести с 13вида лекарства. !!!!!!

max1
Мнения: 302
Регистриран на: 09 апр 2010 12:00
Местоположение: Хамбург

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от max1 » 23 май 2015 00:15

Жалко, че лекарите в България са такива и че системата и чипът там е толкова извратен.
Аз съм в Германия и съм много доволен от личния си лекар, който ме изслушва винаги внимателно и търпеливо. И по направленията по другите лекари отношението също е перфектно. Дори ти дават медикаментите ей така безплатно, поне първия път, после ако трябва сам си купуваш от същите от аптеката. И няма потребителски такси. Винаги ти се отделя нужното внимание и време. При това съм здравно осигурен, а не съм на частно.

Zonda77
Мнения: 1
Регистриран на: 16 юни 2015 16:10

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от Zonda77 » 16 юни 2015 16:49

Здравейте ! Искам да ви предпазя от едно алчно и некоректно което не мога да нарека лекар въпреки че той си е сложил такава табела а за мен е единица мярка за лакомия - един мазней ! Да познахте говоря за .. Мазнейков'' и мазнейковщината а то и името само трябва да ви подскаже да бягате от тази фамилия ! Заболя ме коляното на футболен мач. - впрочем не ходете да ритате никога на искуствен терен от него се получават тези травми. Отидох на преглед при мазния итой моментално и категорично ми сложи диагноза скъсани кръстни връзки с така наречения чекмедже тест който между другото е на 200 г а сега сме в 21 век попитах не е ли нужно ямр и той каза че да не хвърлям ненужно средства - категорично съм направил най - тежката възможна травма но ще ме поеме и да си купя импланти патерици шини и тнт ще поеме и рехабилитациятя в неговия център и след има нема 6 - 8 месеца съм готов. Погледнете как се прави такава операция и ще разберете колко трябва да си ненормален за да правиш на здрав човек такова упражнение - на ямр който си направих по моя инициатива излезе че имам бекерова киста - това е все едно да отидете на маникюр и вместо ноктите да ви отрежат пръстите така определям действиятя на този кретен. Не знзм колко хора е подвел осакатил като им е вменил такива диагнози затова моят съвет е бягайте далеч от това лице взимайте 2 - 3-4 мнение задължително правете ямр с 300 лв се спасявате от ужасни действия спрямо вас от доктори печалбари за тях вие сте касички който са зарибени с год към тях и осакатени и без да подозирате дори и благодарни - огромни измамници ! Не робувайте на имена светила търсете коректния лекар !

sania
Мнения: 13
Регистриран на: 10 юни 2014 19:07

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от sania » 06 сеп 2015 17:08

Много сте прав за това , което сте написали. Аз се въртя в един затворен кръг от година и половина и никой не те лекува , взимат парите за преглед , изписват болкоуспокпяващи лекарства и до тук свършва лечението. Никой не се задълбочва в проблема ти. А може би трябва да имам лекари роднини или да са ми близки приятели за да могат да ми обърнат внимание и да ме лекуват адекватно.

ani_iv
Мнения: 80
Регистриран на: 12 май 2008 12:14

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от ani_iv » 15 ное 2015 10:10

Същото бих казала за мазния Мазнейков,което е написал Zonda77-алчно,некадърно и противно същество.В никакъв случай не ходете при него и не му вярвайте....интересува се само от парите ви.

stela_sami
Мнения: 24
Регистриран на: 14 май 2016 23:33

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от stela_sami » 15 май 2016 09:56

:evil: :evil: :evil: Некадърници в Бургас - д-р Балабанов - ортопед , д-р Лесичков - ортопед , д- р Зайков - ортопед , последните двама не само са некадърни , но и алчни изнудвачи !!!!

пиперкова
Мнения: 1
Регистриран на: 01 окт 2016 23:21

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от пиперкова » 01 окт 2016 23:24

за всички,които имат проблем, с цялото си сърце искрено препоръчвам д-р Владимир Стефанов от ВМА-София

Гошо88
Мнения: 2
Регистриран на: 02 авг 2017 20:10

Re: Некадърни и алчни лекари

Мнение от Гошо88 » 02 авг 2017 20:12

Д-р Шениз Юзеир и Д-р Хинко Върбанов от хематологията във Варна най-големите некъдърници !!!!!!!!

Отговори

Върни се в “Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron