ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Токов удар може да наруши дишането и сърдечната дейност
Теломерите определят темпа на стареене
Дефицитът на магнезий често води до безсъние

липсваща менструация и хормонални изследвания

Модератори: админ, консултанти

ivanova7690
Мнения: 1
Регистриран на: 06 юни 2016 13:50

липсваща менструация и хормонални изследвания

Мнение от ivanova7690 » 06 юни 2016 14:01

Здравейте,
диагностицирана съм с поликистоза на яйчниците, видима на ехограф. Изследвания имам следните, но не е спазено условиет да са на 3-ти ден от цикъла, просто нямам такъв от година. На 31г. съм.
TSH 2.231 mU/l 0.35 - 5.00
Anti TG + Anti TPO * Профил Виж по-долу
Anti TG 13.86 IU/ml < 115.0 IU/ml
Anti TPO 1.39 IU/mL < 12.00 IU/mL
Prolactin 142.95 mlU/l М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH 5.81 IU/l М(1.0-5.8) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH 8.07 IU/l М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Testosteron 1.45 nmol/l M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)
DHEA-S 8.1 mkmol/l ж:10-19г.0.92-10.;20-34г.2.68-11.035-54г.0.96-9.2.

Гинеколога предписа Сиофор 850 мг 2*1/2 таблетка.

52 кг съм, 164 см висока, леко окосмяване мъжки тип имам по брадичката и бакембардите, в рода има диабетик тип1, маика ми е с тип2. Преди време съм пила Метфогама, от която ми ставаше много лошо и постоянно имах чувство, че ще припадна. Затова на своя глава си пуснах днес едно изследване:

Глюкоза 4.92 mmol/l веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5
Инсулин 3.80 мkU/ml Cутрин на гладно до 15

Не мога да разбера ниското ниво на инсулин в моя случай притеснително ли е. Според Вас основателно ли е да посетя ендокринолог. Или по-основателно е да започвам терапията със Сиофор. Много ще съм благодарна да ми дадете насока, защото от първия гинеколог въобще не съм доволна, а от втория не ми стана ясно Сиофора дали може да се пие дори да нямаш инсулинова резистентност (аз незнам дали имам или нямам, последните 2 стойности може би не са достаъчно информативни). Много благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: липсваща менструация и хормонални изследвания

Мнение от д-р Цончев » 08 юни 2016 21:18

Резултатите от изследванията според мев, без да съм ендокринолог, са добри. В случая обаче е добре да ви види ендокринолог за да се потърси причината за аменореята.

Отговори

Върни се в “Месечен цикъл. Нарушения на менструацията. Миома. Уплътнения и болки в гърдите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост