ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Засегнати са хората, страдащи от алергия към полен
Оказва се, че средата не е толкова ключова
Пробвайте тези домашни методи

Сънища - Проблем - Помощ

Модератори: админ, консултанти

motorina
Мнения: 27
Регистриран на: 17 юли 2011 02:07

Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от motorina » 25 юли 2011 22:57

Здравейте. До сега не съм се консултирала нито с лекар нито с психолог за този така измъчващ ме проблем.Става въпрос за постоянно сънуване.Чела съм, че човек винаги сънува, но не винаги помни сънищата си.При мен се превърна в изключително сериозен и стресиращ ме проблем, тъй като 90% от сънищата са кошмари, понякога много жестоки и много често повтарящи се. Така съм още от много малка, от 3-4 годишна си спомням най-запомнящите си кошмари, също и как малко по-нататък молех майка ми да ме заведе да ми леят куршум или изобщо където и да е само и само да получа помощ, но тя така и не ми помогна.Сънищата са много изтощтителни имам чувството че в момнета, в който заспивам и се започва, един след друг сън.Абсолютно всяка нощ, без пропуск. Моля ви споделете, опит, мнение и знания или съвети, какво може да ми помогне.Всяка сутрин се събуждам стресната от съня, жестоко изморена, сякаш изобщо не съм спала и тъжна, че не тези сънища нямат край, това е нещо което ми е абсолютно невъзможно да контролирам..

iwa
Мнения: 975
Регистриран на: 22 юли 2008 12:10

Re: Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от iwa » 25 юли 2011 23:08

Сънищаат са проекция на страховете ни.Явно си много страхлива и емоционална.

motorina
Мнения: 27
Регистриран на: 17 юли 2011 02:07

Re: Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от motorina » 25 юли 2011 23:22

Да, много съм емоционална, свръх и прекалено дори.За страховете също, доста страхлива от малка, но не обръщах чак такова внимание, докато сега малко по малко емоциите, страха и най-вече сънищата доста контролират дните ми, особено началото. Нали все казват, че утрото е по-мъдро от вечерта и разни хубости за новият ден, но моят винаги започва зле, от преживяните сънища. Много се надявам някой ден да намеря лек за този тормоз, убедена съм че няма медикаментозен, но както ме подсети ти за хипноза, може би би могло да ми помогне, знам ли..Не мисля, че е хубаво, нито нормално абсолютно всяка нощ да се сънува особено когато повечето са кошмари.

iwa
Мнения: 975
Регистриран на: 22 юли 2008 12:10

Re: Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от iwa » 26 юли 2011 23:49

Ляга си и заспивай с релаксираща музика.Даже имам идея кой албум да е, но нека да е на лични.Няма как да не настъпи подобрение.

motorina
Мнения: 27
Регистриран на: 17 юли 2011 02:07

Re: Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от motorina » 27 юли 2011 03:38

Даноо...защото ми омръзна, снощи имах цели 3, след последния от които се събудих жестоко вкоченена от страх, сякаш ги преживявам в съня си, много странно, даже ми е малко смешно...

nikolov757
Мнения: 13
Регистриран на: 22 авг 2013 00:45

Re: Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от nikolov757 » 27 дек 2013 13:59

Замисли се какви са ти сънищата и се опитай да ги разтълкуваш. Не използвай глупости от сорта на съновниците. Помисли всяко едно нещо в съня какво значи за теб и с какво го свързваш от живота си. Явно имаш някакви нерешени проблеми.

stela_sami
Мнения: 24
Регистриран на: 14 май 2016 23:33

Re: Сънища - Проблем - Помощ

Мнение от stela_sami » 03 юли 2016 08:32

Изключително значими и интересни са тълкуванията на Фройд за сънищата и най-вече за връзката между спането и сънищата. В повечето случаи се възприема, че сънищата са онези, които пречат на съня, които не дават възможност на индивида да отпочине психически. Според Фройд, сънищата са точно обратното – те са онова, което успява да запази спането от каквито и да било смущения.
Според Фройд нищо никога не се случва случайно, нито в реалния живот, нито в сънищата ни. Той е първият, който проявява интерес да разгадае въпроса със съня – защо сънуваме определени неща, какво означават и изобщо имат ли връзка с нещо или са просто действия на психиката ни, които не се съчетават с нищо от нашия живот?Зигмунд Фройд твърди, че в основата на всеки наш сън, стои неизпълнение на някакво желание от деня. Неговата оценка за съня е, че всеки от нас се опитва и полага усилие да живее под определени правила, да изпълнява определени норми. В тази връзка не всички норми ни харесват, но се чувстваме длъжни да ги изпълняваме, за да можем да бъдем част от обществото, да не се почувстваме отритнати. И това е причината да сънуваме – в състояние на физически покой, в главата ни нахлуват онези, желания, които са се породили през деня, но които по едни или други причини, не сме могли да изпълним.
И тъй като не всяко желание може да бъде изразено буквално – някои блянове могат силно да разконцентрират и объркат човек, те се появяват в нашите сънища под формата на символи, на знаци. Частите на съзнанието, според Фройд, могат да бъдат характеризирани на три части – Его, То и Суперего.
Его – това е моралната част от нас и нашето съзнание
Суперего – цензор на То, прилага морала на Его
То – първичните желания на всеки индивид, онези които не са подкрепени от норми, от правила
Зигмунд Фройд смята, че понякога хората не успяват да запомнят сънищата си, защото веднага след като се събудим от сън, Суперего поема своята функция и не ни разрешава да „върнем” неприятните картини, успява да запази самосъзнанието ни.

Отговори

Върни се в “Психология. Интелигентност. Тестове за интелигентност”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron