ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Площта на изгарянето се определя по правилото на деветките
Притежава редица фактори на патогенност

Аналитична Психотерапия

Модератори: админ, консултанти

Slowdark
Мнения: 1
Регистриран на: 23 яну 2011 19:56
Местоположение: София

Аналитична Психотерапия

Мнение от Slowdark » 23 яну 2011 20:00

Аналитична Психотерапия

Теоретически… Aналитичната психотерапия е метод за корекция на неудовлетворителни модели на поведение в живота ни. Тя е специфична интеракция между терапевт и клиент, в хода на който се изследват невидимите човешки отношения и причините за тях. Тя е още дълбинна терапия, която в най-голяма степен се стреми да разбере и опознае отделния човек и причините за проблемите в дълбочина.
Ролята на психоанализата е да интерпретира, подкрепя и изяснява по индивидуален начин скритите причини за депресията, паническото разстройство, стреса, натраплива невроза, сексуални разстройства, междуличностните проблеми, хранителни разстройства, рисково поведение, емоционална автономност и себепознание...

Практически… Болката се простира до безкрайност.
Симптомите на всяко страдание носят своя скрит смисъл, който често е невидим в ежедневието.
Всеки един от нас се стреми към щастието. За всеки то е различно, но всички копнеем да обичаме и да ни обичат. Понякога пътят към това щастие неминуемо минава през тъгата, страданието. Именно те правят душевния ни свят по-дълбок и ни помагат да осъзнаем по-добре себе си - болката си, копнежа си, нуждите си, живота си!
Никой не казва, че това се случва лесно и бързо, но това е единствения път, който ни води към нас самите. Проблема не е наш враг, той се появява, за да ни каже нещо. И много често решението не е в това да премахнем проблема, а да осъзнаем защо почвата се е оказала благодатна за възникването му.
Понякога трябва да дръзнем да бъдем тъй смели, както мечтаем, за да осмислим живота си. Друг път решението на проблема се състои в приемането му. Във всяка болка, страх, срам, вина.. се крие безценен урок, който ни води към щастието и вътрешното ни спокойствие.
Aко искате да разберете по-добре себе си, а с това и другите психотерапията ще бъде вашия обективен и верен приятел по пътя.

http://psychotherapy.alle.bg/

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Аналитична Психотерапия

Мнение от д-р Цончев » 25 яну 2011 15:59

Добре е ето тук:
http://psychotherapy.alle.bg/%D0%BA%D0% ... %BA%D1%82/

да има конкретни данни, както аз съм си оставил моите данни на този сайт...

Отговори

Върни се в “Психология. Интелигентност. Тестове за интелигентност”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта