от Vedi81 » 03 Окт 2008 16:41
Здравейте, Дами!
За съжаление и аз ще се включа по темата - преди дни ми излезе иследването за TSH - 2.62 (при реф.ст-сти: 0.27-4.20). При посещението на ехограф коменара беше: "Двата лоба на щитовидната жлеза по размер са в граници, с гладки и резки очертания и едва доловима нехомогенност. В десният лоб се скенира малко по-хипоехогенна зона много трудно различима от околните структура, не може със сигурност да се определи като възел. Десен лоб - 18/16/48 мм, Ляв лоб - 13/13/42 мм.". Като опаквания имам подутина (малко възелче, което напипвам сама при натиск) в лимфнитв възли в дясно, която при навждане на главата напред и надясно ме боли, освен постоянното парене в очите (нося очила, работата ми по цял ден пред компютър) и нервни "изблици", кото по-скоро свързвам с напрегнатата ми работа. Д-р Паскалев от Окръжна болница ми каза, че няма опасения от каквото и да е заболяване на щитовидната жлеза. Преди 2 г. във Варна ме лекуваха с Prednizolon-F, поради съмнения за подостър тиреоидит. Какво ще ме посъветвате? За мен лично е непонятно след като минах през специалисти УНГ и зъболекар, които отрекоха възпаления, би ли могло това да е проблем с щитовидната жлеза? Благодаря Ви!