Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Бръчки, кръгове, торбички...
Не просто на лошо стечение на обстоятелствата
Изчислете своя риск...
Над половината не знаят че са ХИВ-позитивни
реклама

Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Модератори: админ, консултанти

Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот mama_v_depresia » 23 Сеп 2008 22:02

Здравейте!
Получих сърцебиене / палпации/ в продължение на 2 седмици. Събуждах се от ударите на сърцето.
Дадоха ми сироп за нерви, но аз реших да се изследвам за проблем на щитовидната жлеза.
Ехографията е нормална. Всичко е ОК.
Притеснява ме обаче хормона TSH = 0.536 при референтни стойности / 0.49 - 4.67/
Виждам, че влиза в нормите, но все пак е почти на границата, нисък е.
Според вас, имам ли нарушена функция на щитовидната жлеза и дали е повод за притеснение ??
mama_v_depresia
 
Мнения: 11
Регистриран на: 14 Ное 2007 10:07

Re: Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот Мила » 25 Сеп 2008 16:31

Здравейте!
Освен описаните от Вас проблеми със сърцебиенето, имате ли и други оплаквания - отслабване, ускорена сърдечна дейност, чувство на неспокойствие и лесна раздразнителност без повод?
Мила
 
Мнения: 358
Регистриран на: 19 Окт 2006 00:05
Местоположение: София

Re: Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот mama_v_depresia » 27 Сеп 2008 13:08

Освен това сърцебиене имам и лесна раздразнителност. Преди 2 години родих и тази раздразнителност не ме е напускала от тогава. Не отслабвам никак даже. А чувството за неспокойствие ме придружава почти постоянно.
mama_v_depresia
 
Мнения: 11
Регистриран на: 14 Ное 2007 10:07

Re: Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот Vedi81 » 03 Окт 2008 16:41

Здравейте, Дами!

За съжаление и аз ще се включа по темата - преди дни ми излезе иследването за TSH - 2.62 (при реф.ст-сти: 0.27-4.20). При посещението на ехограф коменара беше: "Двата лоба на щитовидната жлеза по размер са в граници, с гладки и резки очертания и едва доловима нехомогенност. В десният лоб се скенира малко по-хипоехогенна зона много трудно различима от околните структура, не може със сигурност да се определи като възел. Десен лоб - 18/16/48 мм, Ляв лоб - 13/13/42 мм.". Като опаквания имам подутина (малко възелче, което напипвам сама при натиск) в лимфнитв възли в дясно, която при навждане на главата напред и надясно ме боли, освен постоянното парене в очите (нося очила, работата ми по цял ден пред компютър) и нервни "изблици", кото по-скоро свързвам с напрегнатата ми работа. Д-р Паскалев от Окръжна болница ми каза, че няма опасения от каквото и да е заболяване на щитовидната жлеза. Преди 2 г. във Варна ме лекуваха с Prednizolon-F, поради съмнения за подостър тиреоидит. Какво ще ме посъветвате? За мен лично е непонятно след като минах през специалисти УНГ и зъболекар, които отрекоха възпаления, би ли могло това да е проблем с щитовидната жлеза? Благодаря Ви!
Vedi81
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Окт 2008 16:25

Re: Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот д-р Цончев » 03 Окт 2008 19:34

От данните, които посочвате вероятно няма проблем с щитовидната жлеза. Хормона е в норма, в ехографията няма нещо конкретно от което да се заключи заболяване.
д-р Цончев
 
Мнения: 25374
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51

Re: Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот Vedi81 » 04 Окт 2008 14:34

Д-р Цончев, благодаря Ви за бързия отговор. Все пак съм решила да потърся и мнение на още един специалист в областта на ендокринологията - от Ендокринологична Болница (с-у Министерство на земеделието) за потвърждаване, че нямам проблем понастоящем с щитовидната жлеза. Не зная само ако наистина и за моя радост се окаже, че опасенията ми са напразно, от къде идват постоянните болки и тежест в дясно, под члюстта до дясното ухо, както и "бобчетата", които напипвам сама в тази област. Може би възпалени лимфни възли?! Не зная! Ще трябва отново да се МОЛЯ на личният лекар за направление ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! Бъдете здрав!
Vedi81
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Окт 2008 16:25

Re: Имам ли проблем с щитовидната жлеза ??

Мнениеот д-р Цончев » 06 Окт 2008 16:19

София, медицински център "Асцендент", ул. "Бачо Киро" 47, тел. 9839494
д-р Атанаска Еленкова, понеделник и четвъртък след 14:00ч (доколкото си спомням, но звъннете за да запишете час)
Може да се представите от мое име.
д-р Цончев
 
Мнения: 25374
Регистриран на: 27 Юни 2006 14:51


Назад към Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити



Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта