ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Дори в малки количества провокират стомашен дискомфорт
Схващането, че застрашават само жените е много грешно
Промените в изхожданията при бебето могат да насочат към серио...

Стойности хормони

Модератори: админ, консултанти

emaema
Мнения: 3
Регистриран на: 22 фев 2016 22:54

Re: Стойности хормони

Мнение от emaema » 22 фев 2016 23:09

Здравейте! От година и половина започнах да качвам кг и никакви диети не ми помагат.
Постоянно се чувствам уморена, имам болки в краката и чести крампи, схващания, а също и проблеми с гърба; постоянно ми е студено /истината е, че работя много без почивни дни почти от две години - и съм подложена на голям стрес ежедневно/. Майка ми от седмица настоява да си направя изследване на TSH и FT4.
Тази сутрин ходих и резултатите са съответно TSH - 3.300 /реф. стойности 0.27 - 4.2/
и FT4 - 0.985 /реф. стойности 0.93 - 1.7/.
Може ли някой да ми каже дали са нормални тези стойности?
Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 25 фев 2016 15:18

Нормални са

emaema
Мнения: 3
Регистриран на: 22 фев 2016 22:54

Re: Стойности хормони

Мнение от emaema » 25 фев 2016 21:53

Благодаря ви д-р Цончев!

Преди два дни реших да изпратя сина ми за ПКК, а също така направиха изследвания за състоянието на черния дроб /АСАТ, АЛАТ и ГГТ/ и за ТСХ. Оказа се, че неговото ТСХ е 6.8, което е над нормата. Това ме притеснява и може би е добре да се консултираме с ендокринолог ?Синът ми е на 22 год.
Останалите стойности изглеждат нормални според референтните показатели.

emaema
Мнения: 3
Регистриран на: 22 фев 2016 22:54

Re: Стойности хормони

Мнение от emaema » 26 фев 2016 13:02

Искам да направя едно допълнение. Мисля, че синът ми приема някакви протеини и добавки и се опасявам това да не рефлектира върху здравето му. Трябва да има начин да го убедя, че тези вещества, които приема ще му се отразят зле за в бъдеще.
Ще съм благодарна, ако някой сподели подобен опит.

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 01 мар 2016 17:03

Можете да го консултирате с ендокринолог момчето, най-малкото за успокоение. Мога да препоръчам добър специалист в София.

ДариМ
Мнения: 1
Регистриран на: 06 мар 2016 14:05

Re: Стойности хормони

Мнение от ДариМ » 06 мар 2016 14:12

Здравейте,
Предстои ми трето инвитро и ме безпокоято стойности на щитовидната жлеза. Резулататите са F4 15.76 при референтни стойности 12,00 до 22,00 и TSH 1.190 при референтни стойности 0,27 до 4,20. Стойностите на TSH не са ли малко ниски. Имам и ниско съдържание на желязо в кръвта.
Благодаря предварително!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 06 мар 2016 22:42

Нищо притеснително не виждам. Спокойно.

Soul4e
Мнения: 5
Регистриран на: 23 ное 2015 20:20

Re: Стойности хормони

Мнение от Soul4e » 12 мар 2016 15:05

Здравейте,
Бременна съм в 35г.с. и съм на 23 години.
От известно време ми прилошава много. Пулсът ми (докато съм в легнало, спокойно положение) изведнъж се вдига и е 140.
Сега го измерих и е 130.
Пуснах си изследване за ТСХ, антитела и желязо.
При желязото излезе, че имам дефицит, много ниски стойности.

ТСХ - 2.95 (0.27 - 4.2)
МАТ - 11.55 (0.00 - 37.00)

Виждам, че са в граници. Въпросът е, че исках да се съветвам с ендокринолог, но личната лекарка ми отказа направление, защото нямала основание.
Н съм изследвала ФТ3, ФТ4, пак по преценка на личната лекарка.
Тези стойности на ТСХ нормални ли са при бременност? Възможно ли е да ми става толкова лошо заради проблем в хормоните, които не съм изследвала? Или да обвиня желязо дефицитната анемия за прилошаването и сърцебиенето?

Благодаря за отделеното време!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 12 мар 2016 20:30

Съвсем наред са хормоните, не ви трябва ендокринолог. Прилошаването е свързано с напредналата бременност вероятно.

gals
Мнения: 2
Регистриран на: 18 мар 2016 12:57

Re: Стойности хормони

Мнение от gals » 18 мар 2016 16:58

Здравейте! Бих искала да попитам: в края на миналата година имах ТСХ 7.6 при реф.(0.27 - 4.2). Отидох на ендокринолог, направиха ми ехография, там имаше леки изменения, но ми казаха, че не е притеснително и след два месеца да пусна контролно изследвания:ТСХ 5.46, ТАТ 14 (< 115), МАТ 15 (< 34) и ФТ4 13.29 (12.0-22.0). След още 2 месеца пуснах отново ТСХ и беше в норма - 3.1. След още 2 месеца ТСХ 4.61 и сега, след още 2 месеца ТСХ е 5.35. При тези изследвания необходимо ли е да се прилага лечение с L-тироксин или на този етап не е препоръчително?

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 19 мар 2016 22:12

Това ендокринолога ще го прецени, според мен не трябва да се пие нищо, но не съм специалист по въпроса

Denika85
Мнения: 1
Регистриран на: 04 апр 2016 18:28

Re: Стойности хормони

Мнение от Denika85 » 04 апр 2016 18:42

Здравейте, аз съм жена на 31год. с едно детенце. Моята майка и баба страдат от заболяване на щитовидната жлеза, затова си направих хормони + анти тела и ето моите резултати:

THS - 2.90 (0.27-4.2)
FT4 - 15.1 (12-22)
FT3 - 4.62 (3.1-6.8)
Anti TPO /MAT/ - 28.1 (0-34)
Anti-Tg /TAT/ - 60.3 (0-115)

До колкото виждам моите резултати са в норма, нали? Как мислите? :) Благодаря много!!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 06 апр 2016 12:18

Екстра са.

Моникаа
Мнения: 2
Регистриран на: 15 апр 2016 13:04

Re: Стойности хормони

Мнение от Моникаа » 15 апр 2016 13:25

Здравейте, имам и аз нужда от консултация по темата.
Не знам дали пиша на правилното място, но..
На 43 години съм и това TSH 10.28 /0.270-4.25/; FT4 13.23/10.29- 24.45/; TAT 21.75/до 115.0/; anti- TPO 12.72/до 35/; в скобите са референтните стойности/.
са резултатите от тестовете.
Има до сега две мнения от двама лекари, малко ме обърка това.
Бих се радвала, ако мога да получа мнения и тук.
Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 33509
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 16 апр 2016 22:36

Аз лично пак бих пуснал ТСХ да няма глешка, освен това е добре ендокринолог да погледне симптоматиката

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта