ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Откри френски научен екип
Доколко правилно е да се отрича който и да е от двата вида?
Опасността идва от жената кръводарител.

Стойности хормони

Модератори: админ, консултанти

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 22 юли 2015 22:59

Добри са.

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 10 ное 2015 20:00

Здравейте.От известно време имам някой оплаквания, като постоянна отпадналост, учестено дишане,замаяност ,студени крайници и обилно изпотяване особено по дланите на ръцете.Правиха ми изследвания за захар пълна кръвна картина и всичко било ок. Пуснаха и за ТСХ-щитовидна жлеза резултата е 1.999 не знам това в нормата ли е ?

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 10 ное 2015 21:09

Искам само да добавя че много отслабнах и възможно ли е да е от нерви ?

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 10 ное 2015 21:10

Искам само да добавя че много отслабнах и възможно ли е да е от нерви ?Момче сам на 30г.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 12 ное 2015 10:18

Хормона е нормален, така че трябва да се търси друга причина.

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 18 ное 2015 22:19

Благодаря за отговора забелязал съм че винаги ми става така след като настина започва едно втрисане ама непоносим студ ушите ми заглъхват и много често изтича някакъв секрет които се втвърдява и става като кора бях ходил на ушен каза ми че е някакво възпаление изписа ми капки но пак си тече от време на време започва едно обилно изпотяване и сякаш всяко нещо до което се опра е студено ръцете и краката ми са винаги ледени и на много хора при здрависване им прави впечатление че ръката мие хладна но потта не спира особено по дланите и мишниците това ще го преживея но тази отпадналост и това главозамайване не минава сякаш няма приток на кръв към мозъка постоянно ме кара на сън колкото и да спя тежи ми главата ходя като ударен с тиган вървя и залитам забелязах също че много се стряскам на сън от шум нещо като хлопне и тялото ми сякаш подскача се едно минава ток през него и другото което е този странен мирис в носа сякаш на амоняк нещо такова не мога точно да определя мириса и тези симптоми траят по месец и нагоре после ми минава след известно време пак всичко се повтаря личната ми каза че било от нерви стига де имам чувството че като няма какво да кажат ми то е на нервна почва ако си по емоционален не знам си какво вече не знам на кой да вярвам и при какъв лекар да ходя .

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 18 ное 2015 22:26

И спазми в корема сутрин като стана сякаш стомаха ми ври гади ми са и постоянен запек пия течности наливам се с вода плодове не знам си какво мъки .

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 20 ное 2015 16:30

Не е лошо и ендокринолог да ви погледне, най-малкото за сигурност.

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 22 ное 2015 12:29

Благодаря за отговора утре съм на ендокринолог искам само да потитам понеже страдам от хроничен атрофичен супер секреторен гастрит хелибактер пилори и това лято лежах в болница при мен болка няма има постоянни оригвания киселини и парене зад грандата кост болест на ГЕРБ пих разни лекарства и спазвах диета близо 5 месеца и нещата се пооправиха тогава ми казаха че имам и синдром на раздразнено дебело черво и за това ми изписаха лекарства и понеже постоянно съм със запек често ми се случва да не ходя редовно по голяма нужда и като ме свие един корем започва едно разстройство по точно примеси от твърди и течни фекалии струва ми се че е слуз и страшни болки в корема започва едно превиване избива ми студена пот по челото замайвам се и веднага усещам как устата ми се пълни със слюнка и ми се гади и след това симптома отшумява и така до следващия път какво е това чудо и много газове и то трудно ги изпускам сякаш няма проводимост възможно ли е и на това да се дължат оплакванията ми не пия кафе не пия алкохол не пия газирани напитки единствения ми вреден навик са цигарите и то гледам да ги ограничавам

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 22 ное 2015 19:30

При подобен чревен проблем това е нормална вегетативна реакция, трябва да се овладее по някакъв начин проблема с червата.

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 26 ное 2015 15:22

Бях на преглед при ендокринолог пуснаха изследвания тест за обременяване вземаха ми кръв след което изпих някакъв разтвор глюкоза монохидрат 75гр.и след 2 часа пак ми взеха кръв от вената и заедно с това пуснаха и FT4 ето и резултатите :Глюкоза Серумна 4.51 mmol/L 2.78-6.11 , Глюкоза Серумна 5.36mmol/L 2.78-6.11 ,FT4 19.81 mmol/L 12.00 - 22.00 , Anti-TPO 13.00 IU/mL 0-34.0 , IRI (Инсулин) 4.47 mkU/ml 2.6 - 24.9 , IRI (Инсулин) 20.01 mkU/ml 2.6 - 24.9 има ли за какво да се притеснявам че чак след 2 седмици ендокринолога ще погледне резултатите а дотогава аз ще се побъркам.

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 01 дек 2015 08:50

Без да съм ендокринолог, според мен всичко е наред.

SUPER
Мнения: 13
Регистриран на: 05 юни 2014 13:03

Re: Стойности хормони

Мнение от SUPER » 01 дек 2015 20:13

Благодаря ви за отговора да то вече стана ясно след консултация с лекар че всичките ми проблеми идват от нервите

vdimitrova
Мнения: 1
Регистриран на: 15 дек 2015 14:04

Re: Стойности хормони

Мнение от vdimitrova » 15 дек 2015 14:10

Здравейте, От 11 години съм с понижена функция на щитовидната жлеза. В момента пия ЛТироксин 100мг. Днес си пуснах хормонални изследвания и ме притеснява резултата на Anti TPO /MAT/ =0.0. Може ли коментар? Останалите хормони са:
TSH 1.12 mU/l 0.35 4.94
FT4 15.16 pmol/l 9.01 19.05
Anti TPO /MAT/ 0.0 IU/ml 0 5.61
Anti-Tg /TAT/ 0.53 IU/ml 0 4.11

Therapy Man
Мнения: 336
Регистриран на: 10 май 2015 15:29

Re: Стойности хормони

Мнение от Therapy Man » 15 дек 2015 14:34

Мисля , че показва липса на автоантитела.

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост