ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Токов удар може да наруши дишането и сърдечната дейност
Теломерите определят темпа на стареене
Дефицитът на магнезий често води до безсъние

Стойности хормони

Модератори: админ, консултанти

avanda
Мнения: 13
Регистриран на: 28 май 2015 12:17

Re: Стойности хормони

Мнение от avanda » 07 окт 2016 19:34

Здравейте Д-р Цончев,

момиче на 25 години съм направих си хормонални изследвания - ето и резултатите

TSH 4.03 при референти стойности 0.35 - 5.00
Prolactin - 650 при референти стойности 100-480
Testosteron 2.01 при референти стойности 0.18 -2.40
моля Ви кажете има ли проблем със завишените стойности

преди 3 месеца правих същите изследвания не в София, а във гр. Варна като са следните
Име на теста (изследването)
Резултат Единици Референтни граници
TSH 3.392 mU/l 0.35 - 5.00
Prolactin 392.86 mlU/l М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
Testosteron 1.58 nmol/l M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)
DHEA-S 5.8 mkmol/l ж:10-19г.0.92-10.;20-34г.2.68-11.035-54г.0.96-9.2.

с уважение

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 10 окт 2016 18:59

Някакви оплаквания имате ли?

avanda
Мнения: 13
Регистриран на: 28 май 2015 12:17

Re: Стойности хормони

Мнение от avanda » 10 окт 2016 23:05

малко окосмяване по брадата, на моменти и учестено сърцебиене, други оплаквания нямам

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 16 окт 2016 22:24

Според мен трябва да се уточни този пролактин. В кои лаборатории сте го изследвали?

avanda
Мнения: 13
Регистриран на: 28 май 2015 12:17

Re: Стойности хормони

Мнение от avanda » 18 окт 2016 18:20

В София в "Боди мед", а в във Варна в "Лаборексперс 2000"

avanda
Мнения: 13
Регистриран на: 28 май 2015 12:17

Re: Стойности хормони

Мнение от avanda » 18 окт 2016 21:10

Д-р Цончев има ли притеснения, какво ще ме посъветвате

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 18 окт 2016 21:26

Според мен пуснете пак хормон в Бодимед, там съм работил и знам, че може да се разчита на техните резултати. В крайна сметка трябва да се реши висок ли е тоя хормон, тъй като имате две стойности, които са противоречиви. А все пак е важно и мнението на ендокринолога

nikoleta_kirilova@abv.bg
Мнения: 1
Регистриран на: 03 ное 2016 10:37

Re: Стойности хормони

Мнение от nikoleta_kirilova@abv.bg » 03 ное 2016 10:52

Здравейте, вчера сутринта направих хормонални изследвания в третия ден от месечния цикъл без прием на кафе, кола, чай, храна по указание на моя лекар. Следобяда резултатите ми излязаха и от 6 изследвани хормона 3 не са както трябва. В интернет изчетох доста стряскащи неща, а часа при доктора ми е чак следващата седмица. На 25 г. съм, цикълът ми е на 30 дни и винаги ми идва редовно, до момента при ежегодните прегледи не съм имала проблеми и сега, когато започнахме със съпруга ми да действаме за бебе се появиха тези отклонения. Бихте ли могли да ми кажете какво означават стойностите, защото съм доста притеснена
TSH Резултат: 5.56 Референтна стойност: 0.27-4.2
TAT Резултат: 97 Референтна стойност: <115
MAT Резултат: 44 Референтна стойност: <34
LH Резултат: 7.5 Референтна стойност: 2.4-12.6
FSH Резултат: 5.9 Референтна стойност: 3.5-12.5
Пролактин Резултат: 640 Референтна стойност: 102-496
Емастрадиол Резултат: 113 Референтна стойност: 46-607

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 03 ное 2016 21:37

Без да съм специалист по въпроса, не виждам нещо чак толкова притеснително, така че си работете за бебе. Естествено добре е да се направи консултация с ендокринолог и да се уточнят отклоненията, но според мен не са такива, че да ви създадат проблем

dizzzy_1990@abv.bg
Мнения: 1
Регистриран на: 30 ное 2016 12:34

Re: Стойности хормони

Мнение от dizzzy_1990@abv.bg » 30 ное 2016 12:35

Здравейте,
накратко ще ви разкажа моята история. Тази година забременях май месец, но за съжаление в 9г.с. направих мисед аборт, последва абразио и така. Лекарят ми единствено ми каза да си пусна изследвания за вродена тромбофилия - тя е ОК не съм предразположена към тромбози. И понеже вече почти се минаха 6 месеца от аборта, вече искаме пак да подновим опитите за забременяване. И реших на своя глава да си пусна изследвания за:
Prolactin - 420.20 mIU/l
LH - 10.04 IU/l
FSH - 10.25 IU/l
Estradiol - 83.61 pmol/l
TSH - 2.41 mIU/l
TAT - 13.93 IU/l
MAT - 0.38 IU/l

Всичко ми е в референтните стойности. Но въпроса ми е за TSH, за забременяване съм чела че трябва да ти е под 2,00? Дали трябва да се обърна към е ендокринолог или да не го мисля и да започваме с бебе-правенето?

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 05 дек 2016 08:38

Не го мислете, действайте...

MihaylovaV
Мнения: 2
Регистриран на: 17 яну 2017 18:21

Re: Стойности хормони

Мнение от MihaylovaV » 17 яну 2017 18:23

Здравейте!
Днес си правих хормонални изследвания , като резултатите са ми следните:
TSH 1.84 mkIU/ml 0.27-5.50
LH 5.57 mUI/ml Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH 6.49 mUI/ml Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Testosteron 1.10 nmol/L M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
Estradiol 293.60 pmol/L Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
Prolactin 390.10 mkIU/mL Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

Това , което аз забелязвам е тестостерона към горната граница, има ли нещо , което трябва да ме притеснява ? Благодаря

д-р Цончев
Мнения: 33530
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стойности хормони

Мнение от д-р Цончев » 18 яну 2017 20:45

Според мен всичко е наред. Не се притеснявайте.

MihaylovaV
Мнения: 2
Регистриран на: 17 яну 2017 18:21

Re: Стойности хормони

Мнение от MihaylovaV » 19 яну 2017 16:20

Благодаря Ви много :)

Буби 70
Мнения: 1
Регистриран на: 20 яну 2017 18:16

Re: Стойности хормони

Мнение от Буби 70 » 20 яну 2017 19:11

Здравейте,д-р Цончев!
Аз съм жена на 39 години. Посетих генеколог за преглед и цитонамазка на 09.12.2016г., но тъй като се разболях от грип, а преди това генекологът излезе в отпуск не съм си взела резултата от цитонамазката.Преди прегледа нямах никъкви оплаквания,само споделих с лекаря,че от 1 година менструацията ми е по оскъдна. Той ми пусна да направя изследвания.
На 19.12.2016г си правих хормонални изследвания , като резултатите са ми следните:

TSH 5,282 uIU/ml референтни стойности 0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0.2- 5,50/

FT4 0,99 ng/dl референтни стойности 0.89 -1.76

Prolactin 21,9 ng/mL Жени ( 2.8- 29.2 ), Мъже ( 2.1- 17.7 ),бременни ( 9.7- 208.5)

Това , което аз забелязвам е повишение на TSH -хормона , има ли нещо , което трябва да ме притеснява ? Благодаря!

Отговори

Върни се в “Щитовидна жлеза. Базедова болест. Тиреотоксикоза. Тироидити”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта